هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

بحران کرونا و امنیت غذایی زنان جهان

  • کد خبر: ۴۷۲۰۷
  • ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۹
بحران کرونا و امنیت غذایی زنان جهان
همه‌گیری ویروس کرونا در جهانی رخ داده است که پیش از این نیز از بحران گرسنگی رنج می‌برد و از هر ۴ نفر در دنیا، یک نفر به تغذیه کافی دسترسی نداشت و از امنیت غذایی برخوردار نبود.
هدی جاودانی | به گزارش شهرآرانیوز؛ همه‌گیری ویروس کرونا در جهانی رخ داده است که پیش از این نیز از بحران گرسنگی رنج می‌برد و از هر ۴ نفر در دنیا، یک نفر به تغذیه کافی دسترسی نداشت و از امنیت غذایی برخوردار نبود. ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی، ۶۹۰ میلیون نفر دچار سوءتغذیه بودند و از گرسنگی مزمن رنج می‌بردند. آژانس‌های سازمان ملل پیش‌بینی کرده‌اند این میزان با شیوع ویروس کرونا تا بیش از ۱۳۰ میلیون نفر نیز افزایش یابد.
 
نبود امنیت غذایی طیف متنوعی از جوامع را تحت تأثیر قرار داده است. در آفریقای جنوبی، میزان جمعیتی که از امنیت غذایی برخوردار نیستند تا حدود ۹۰ درصد افزایش پیدا کرده است. ۸۵ درصد از افراد تحت نظارت آژانس‌بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه CARE در لبنان نیز اعلام کرده‌اند از پیش از انفجار بیروت نیز مجبور به حذف یکی از وعده‌های غذایی روزانه خود شده بودند، اما کشور‌های ثروتمند نیز در برابر بحران غذا ایمن نیستند. دست‌کم ۶ میلیون نفر در آمریکا، از هنگام شیوع کرونا، برای دریافت یارانه‌های غذایی ثبت‌نام کرده‌اند و در بریتانیا از هر ۴ بزرگ‌سال، یک نفر در تلاش برای دستیابی به غذای کافی است.
 
تبعات کووید ۱۹ هم‌چنین شکاف‌هایی را در نظام‌های غذایی نمایان کرده است که بسیاری از آن‌ها برخاسته از نابرابری‌های جنسیتی هستند. زنان و دختران که تأمین‌کنندگان اصلی زنجیره غذایی در خانواده‌ها هستند، عمدتا به میزان و دفعات کمتری غذا می‌خورند. به گزارش CARE، تا پیش از انفجار بیروت، ۸۵ درصد از زنان لبنانی، در مقایسه با ۵۷ درصد از مردان این کشور، سهم کمتری از مواد غذایی مصرف می‌کردند. در افغانستان نیز هر ۲ گروه زنان و مردان با کمبود مواد غذایی مواجه‌اند، اما زنان در مقایسه با مردان، در هفته یک وعده غذایی بیشتر از دست می‌دهند.
 
زنان و دختران از نداشتن اطلاعات و منابع مالی کافی برای مقابله با نبود امنیت غذایی و سوءتغذیه رنج می‌برند. در کشور مالی، در بازه همه‌گیری کرونا، قوانینی به تصویب رسیده است که به واسطه آن، از ساعات کاری زنان کاسته شده، اما ساعات کاری مردان تغییری نکرده است. به همین دلیل، زنان به میزان نابرابری به دنبال تهیه غذا برای اعضای خانواده خود هستند. در شمال شرقی نیجریه، زنان دیگر به پول کافی برای خرید بذر و کاشت و پرورش محصولات کشاورزی دسترسی ندارند و در مراکش زنان تنها در صورتی می‌توانند تحت پوشش برنامه‌های کمک‌رسانی قرار بگیرند که بیوه باشند.
 
افزایش گرسنگی و قحطی غذا هم‌چنین به تحمیل باری مضاعف بر دوش زنان، از تهدید سلامت روان آنان گرفته تا خشونت‌های مبتنی بر جنسیت، منجر شده است. زنان و دختران با اینکه با موانع بسیاری روبه‌رو هستند، نقشی مؤثر در نظام غذایی ایفا می‌کنند و همین حالا نیز مسئولیت مواجهه با چالش‌های کووید‌۱۹ را برعهده گرفته‌اند. توجه به زنان به‌عنوان تأمین‌کنندگان زنجیره غذایی، درنظرگرفتن زنان سرپرست خانوار و هم‌چنین اتخاذ رویکردی برابر هنگام تصمیم‌گیری‌های اقتصادی، از راه‌های برطرف‌کردن موانع پیش‌روی زنان و افزایش بهره‌وری و تغذیه مناسب برای آنان است. در صورتی که این نتایج تحقق پیدا کنند، آثار مثبت آن نه‌تن‌ها برای زنان و دختران، بلکه به سود جوامع آن‌ها خواهد بود.

منبع: گزارش Left Out and Left Behind منتشرشده از سوی آژانس بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه CARE
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->