انتصاب سرپرست اداره کل حوزه شهردار و امور شورای اسلامی شهر مشهد مقدس ثبت نام بیش از ۲۹ هزار خانواده مشهدی در سامانه سرویس مدارس «سپند» (۱۷ تیر ۱۴۰۳) آمادگی مشهد برای برگزاری مراسم‌های دهه اول محرم اکران تصاویر خادمان حسینی در قاب مفاخر در مشهد حمایت از ۵٠٠ ایستگاه صلواتی در قالب طرح «حسینیه‌ای به وسعت شهر» در مشهد روایتی تاریخی از هجوم به زائران و مجاوران حرم‌رضوی در محرم ۹ قرن پیش برگزاری جلسه هماهنگی ستاد اربعین شهرداری مشهد شهروند خبرنگار | درخواست بهسازی پیاده رو بین سیدرضی ۲۵ و ۲۷ مشهد + پاسخ بهره‌برداری از مرکز دندانپزشکی شهرداری مشهد تا یک ماه دیگر زمان بهره‌برداری از پروژه اتصال بولوار امام خمینی(ره) به بولوار نماز اعلام شد ذخایر خونی در مشهد رو‌به‌کاهش است هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۱۷ تیر ۱۴۰۳) تقدیر شهردار مشهد از مردم این شهر برای حضور حماسی در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری آخرین وضعیت پروژه احداث آزادراه مشهد-چناران نگاهی به روزگار رفته یکی از مهمترین صنعت‌های قدیمی مشهد | گره خوردن تاریخ ریسندگی با تارو پود قالی مشهد روزانه ۲ تا ۶ هزار شهروند از شهربازی پارک ملت مشهد بازدید می‌کنند افزایش‌چشمگیر نماد‌ها و یادمان‌های زیارت در مشهد فارسی‌سازی کارت‌های پرواز به صورت آزمایشی در فرودگاه بین‌المللی مشهد آغاز شد ترافیک سنگین در پیرامون حرم مطهر رضوی (۱۵ تیر ۱۴۰۳) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: مردم باید کمک کنند تا رئیس‌جمهور موفق عمل کند + فیلم عضو شورای اسلامی شهر مشهد: کسانی که رأی ندادند، بدانند که زندگی آن‌ها وابسته به انتخاب دیگران خواهد بود + فیلم
سرخط خبرها

فیض‌آباد همچنان تشنه آب

  • کد خبر: ۴۸۴۳
  • ۲۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۱
فیض‌آباد همچنان تشنه آب
در پی گزارش شهرآرا از كم‌آبی روستايی در پنج‌كيلومتری مشهد، مسئولان وعده پيگيری دادند.

سعیده آل‌ابراهیم - اواخر مردادماه امسال روزنامه شهرآرا، روایت روستایی در پنج‌کیلومتری مشهد را منتشر کرد که از نعمت آب محروم هستند. سهمیه روستای فیض‌آباد با وجود جمعیت بین 800 تا هزار نفر، فقط به ازای 386 نفر از اهالی است که دارای مدارک هویتی هستند. همین موضوع سبب درگیری اهالی روستا بر سر اندک آبی است که هر از گاهی داخل تانکرها را پر می‌کند. پیگیری‌های شهرآرا از بهزاد روغنی، مدیر امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان مشهد، به اینجا رسید که آب‌رسانی به روستای فیض‌آباد قرار است از طریق پروژه شهرآباد اجرا شود.
البته با توجه به اینکه اعتبارات پیش‌بینی شده در سال 97 تخصیص نیافته، این اعتبارات برای سال98 پیش‌بینی شده است و در صورت تأمین اعتبار، کار شروع می‌شود. با گذشت 22روز از انتشار گزارش مشکلات آبی روستای فیض‌آباد با عنوان «آب به شرط شناسنامه!» در روزنامه شهرآرا، روز یکشنبه، 17شهریور، سیدمحمدرضا هاشمی، فرماندار مشهد و سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی بازدیدی میدانی از روستاهای دهستان کنه‌بیست (خیرآباد، مهدی‌آباد، فیض‌‌آباد، شترک و...)
داشتند.


پیگیری مشکل آب روستای فیض‌آباد
سیدمحمدرضا هاشمی، فرماندار مشهد، نیز در این بازدید با بیان اینکه مشکلات مربوط به آب روستاها را به‌صورت ویژه پیگیری خواهیم کرد، درباره مشکل روستای فیض‌آباد گفت: شورای عالی امنیت ملی مصوبه‌ای برای افراد بی‌هویت ابلاغ کرد و اکنون مقدمات کار را فراهم کرده‌ایم و پیگیر هستیم تا دغدغه اهالی روستای فیض‌آباد نیز حل شود.


برنامه به وقتِ98، کار به سبکِ دهه60
وی بیان کرد: افراد در دهه60 در ارتباط با آب‌رسانی، برق‌رسانی و سایر خدمات کار جهادی می‌کردند. امروزه نیز معتقد هستم که باید برنامه ما بر اساس سال98، اما کار مانند دهه60 باشد. باید در کنار مردم باشیم و یک مدیر نباید ساعت اداری و غیراداری را بشناسد.


باید از ساکنان غیرایرانی حق مشارکت بگیرید
سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، نماینده مردم مشهد در مجلس، نیز در پاسخ به گلایه دهیار روستای فیض‌آباد درباره اینکه با توجه به اینکه تعداد زیادی از جمعیت این روستا، مدارک هویتی ندارند و سرانه بودجه کم است، بیان کرد: سرانه به ایرانی‌ها داده می‌شود. کسی که شناسنامه ندارد، یعنی ایرانی نیست. هیچ کاری در این زمینه نمی‌شود انجام داد، به‌دلیل اینکه سرانه به جمعیت رسمی داده می‌شود. این افراد باید سرانه‌شان را خودشان تأمین کنند و باید از ساکنان غیرایرانی حق مشارکت بگیرید. این موضوع را باید از طریق سازمان‌های بین‌المللی پیگیری کنیم و اگر مهاجرت این افراد قانونی باشد، شاید بتوان کمک گرفت.
8هزار نفر در مشهد مدرک هویتی ندارند
وی درباره افرادی که ایرانی هستند، اما مدرک هویتی ندارند، اظهار کرد: برای این افراد هیچ کاری نمی‌شود کرد. چندسالی است تعیین تکلیف این افراد را در مشهد دنبال می‌کنیم. حدود 8هزار نفر داریم که باید احراز هویت آن‌ها دنبال شود. در روزهای اخیر نیز جلسه‌ای با اداره ثبت احوال داشتیم و بیان شد که تعداد پرونده‌هایی که در این‌باره تشکیل شده است، به 5هزار پرونده می‌رسد. استانداری دوباره سرشماری کرده و تشکیل پرونده داده است. تا پایان امسال قرار شده است شورای تأمین نیز به آن‌ها رسیدگی کند. افراد بدون مدارک هویتی 2گروه مشکوک‌التابعین و فاقدان هویت هستند. مشکل روستاهای فیض‌آباد و شهرآباد این است که فقط یک‌سوم جمعیت آن‌ها قانونی است و دوسوم جمعیت آن‌ها بدون هویت هستند. تعیین تکلیف این‌ها با شورای تأمین است؛ یا باید به این افراد هویت‌بخشی کنند یا آن‌ها را طرد کنند. از ابتدای امسال از مجموع 5هزار پرونده مربوط به این افراد به 133پرونده رسیدگی شده است.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان مشهد نیز در جریان بازدید مسئولان از روستای فیض‌آباد، توضیح داد که مدیریت فعلی آب این روستا به‌صورت خودگردان است، اما در گام دوم پروژه شهرآباد این موضوع نیز حل خواهد شد. خط انتقال پروژه شهرآباد در گام یک به پایان رسیده و ایستگاه پمپاژ آن باقی مانده است. البته 8ماه است که این پروژه تعطیل شده و کارگاهی برای آن هنوز فعال نشده است. اعتبارات گام دوم پروژه نیز برای سال99 پیش‌بینی شده است.
احمد مدنی فر، دهیار روستای فیض‌آباد نیز درباره مشکل نبود آب در روستا، اظهار کرد: به ما اعلام شد که در روستا چاه بزنید، حتی جانمایی آن را نیز انجام دادیم، اما بودجه‌ای نیامد. سال گذشته هزینه لازم برای چاه 150میلیون تومان بود اما امسال به 400میلیون تومان رسیده است. به‌تازگی چاه موجود در روستا را که آب آن شور است، کف‌شکنی کردیم، اما آب زیادی نصیبمان نشد. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->