بررسی قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | رشد قیمت‌ها بررسی قیمت بازار خودرو‌های داخلی (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | بازار خودرو در انتظار نتیجه مذاکرات شرایط فروش ۵ محصول سایپا از روز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول و مشخصات خودرو آخرین آمار نرخ بیکاری در کشور اعلام شد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | پایین‌ترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان است؟ الگوی جدید مصرف آب ابلاغ شد | هر نفر در شبانه‌روز مجاز به مصرف چه میزان آب است؟ جلسه شورای عالی مسکن با دستورکار بررسی بسته ساماندهی بازار اجاره مسکن، فردا (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) برگزار می‌شود نگاه بازار سهام به مذاکرات عمان | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) تعداد داوطلبان کنکور سراسری از مرز یک میلیون نفر گذشت معدن‌کاران، بی‌جان در معدن | لزوم بازگشت گواهی صلاحیت ایمنی پیمانکاران در مناقصات «آمایش سرزمین»؛ سند تشریفاتی اقتصاد ایران در صورت رفع کامل تحریم‌ها چگونه خواهد بود؟ | صاحبان صنایع خراسان رضوی پاسخ می‌دهند افت قیمت طلا در مشهد در آستانه مذاکرات مسقط (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۲.۵ میلیونی قیمت سکه + این خبر به‌روز‌رسانی می‌شود رشد ۲.۵ برابری نرخ گمرک ارز کالا‌های اساسی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | دلار و طلا ریزش کرد مردم جرئت سرمایه‌گذاری در بازار مسکن را ندارند | بازار‌های ریسک‌پذیر، جذاب‌تر از بازار مسکن ظرفیت‌های بخش معدن در خراسان رضوی برای تحقق شعار امسال | معدن، گنج پنهان سرمایه‌گذاری مشهد میزبان دو رویداد اقتصادی بین‌المللی تا ۳۸ روز دیگر | آغاز طرح ارزیابی عملکرد استانداری از ابتدای تیرماه ۱۴۰۴ توزیع مرغ بالاتر از ۹۰ هزار تومان گران‌فروشی است اولین عرضه‌اولیه سال ۱۴۰۴ با نماد «وپایا» دوشنبه، ۲۵ فروردین، وارد بورس می‌شود + جزئیات قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | موز کیلویی ۷۰ هزار تومان قیمت ارز‌های دیجیتال در بازار امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین بیت‌کوین را صعودی کرد قیمت طلای جهانی در بازار امروز (شنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | اوج گرفتن قیمت طلای جهانی خروج قطار سریع‌السیر مشهد تهران از ایستگاه کمبود اعتبار | تعیین تکلیف طرح به شورای ملی اقتصادی رسید رشد بار مصرفی شبکه برق کشور به ۸ درصد رسید انتقاد شدید کارگران به تثبیت حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی آیا خانوار‌هایی که یارانه نمی‌گیرند، می­‌توانند کالابرگ الکترونیکی دریافت کنند؟ | پاسخ به سوالات پرتکرار درخصوص کالابرگ جهش ۶۲ دلاری قیمت طلای جهانی در یک روز (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) گرانی قیمت کالا‌های اساسی برطرف می‌شود توزیع آب به جای بنزین در جایگاه سوخت خیابان دلاوران مشهد؛ از شایعه تا واقعیت
سرخط خبرها

منتظر ارزان‌شدن شیر و گوشت نباشید!

  • کد خبر: ۴۸۵۵۷
  • ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۶
منتظر ارزان‌شدن شیر و گوشت نباشید!
در پی گران‌شدن شیر و لبنیات، مدیرعامل اتحادیه صنعت دام‌پروری خراسان‌رضوی در تشریح علت گرانی شیر خام با بیان اینکه هزینه‌های تولید افزایش یافته و مدت‌هاست دامداران شیر و گوشت را زیر قیمت تمام‌شده عرضه می‌کنند، گفت: افزایش قیمت نهاده‌های دامی به همراه کمیاب‌شدن آن در چند ماه گذشته موجب شده قیمت واقعی هر کیلوگرم شیرخام بدون ذره‌ای سود برای دامدار به ۵۱۶۰ تومان برسد، در‌حالی‌که در بهترین حالت ۴۵۰۰ تومان از آن‌ها خریده می‌شود.
سعیده ساجدی‌نیا | شهرآرانیوز - امین هراتی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز با اشاره به قیمت نهاده‌های دامی، گفت: اکنون جو در بازار وجود ندارد و قیمت آن به ۴۸۰۰ تومان رسیده، درحالی‌که قیمت دولتی آن ۱۵۰۰ تومان است و باید با همین عدد به دست دامدار برسد، اما این‌گونه نیست و حتی دولت هم رأسا اعلام کرده است که فقط ۳۰ درصد نیاز نهاده‌های دامی دامداران را تأمین می‌کند و به‌این‌ترتیب ۷۰ درصد خوراک دام از بازار آزاد تهیه می‌شود.

او قیمت هر کیلو ذرت را ۴۸۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: دامداران درحالی برای خرید خوراک دام از بازار آزاد ناگزیر هستند که فقط قیمت جو و ذرت در چند ماه گذشته سه‌برابر افزایش یافته است. این درحالی است که اگر قیمت دولتی این نهاده‌ها ۱۵۰۰ تومان بود، در بازار آزاد نهایت با ۱۸۰۰ تومان به‌دست دامدار می‌رسید، اما اکنون تفاوت قیمت دولتی نهاده‌ها با قیمت آزاد آن چند برابر شده است.
 

سایه ضعف بزرگ سیستم نظارتی بر افزایش قیمت‌ها

هراتی با بیان اینکه «کل خوراک دام مورد نیاز کشور با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شود»، اظهار کرد: جای سؤال دارد در شرایطی که نیاز دامداران با ارز دولتی وارد می‌شود، چرا باید بازار آزاد هم فعال باشد و حالا قیمت نهاده‌ها در این بازار سه‌برابر افزایش پیدا کرده باشد؟! این مسئله ضعف بزرگ سیستم نظارتی را نشان می‌دهد.
 
 
بیشتر بخوانید:
 
 

مدیرعامل اتحادیه صنعت دام‌پروری خراسان رضوی با اشاره به شفافیت سامانه بازارگاه، افزود: همه ورودی‌ها و خروجی‌ها در این سامانه به‌طور کامل، شفاف و مشخص است و امکان رصد و پیگیری دارد، اما هیچ نظارتی بر روی بخشی که خارج از این سامانه درحال عرضه است، وجود ندارد و مبدأ و مقصد نهاده‌هایی که در بنادر بارگیری می‌شوند، مشخص نیست.

هراتی با اشاره به اینکه «۸۰ درصد هزینه‌های تولید مربوط به نهاده‌ها می‌شود»، گفت: قیمت کاه اینک به ۱۵۰۰ تومان رسیده و کلزا که تا ۳ ماه پیش نهایت ۵۰۰۰ تومان بود، اکنون قیمتش به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته و این درحالی است که قیمت شیر و گوشت متأثر از وضعیت نهاده‌های دامی و هزینه‌های تولید است و به‌محض اینکه فردا دولت تأمین ۳۰ درصدی خوراک دام را به ۷۰ درصد برساند و خوراک دام به قیمت دولتی در بازار توزیع شود، قیمت شیر و گوشت هم کم می‌شود.
 

«فعلا نخرید... ارزان می‌شود!» واقعیت ندارد!

این مسئول تصریح کرد: شیر و گوشت عرضه‌شده در بازار هم اکنون زیر قیمت تمام‌شده برای دامداران عرضه می‌شود. در واقع به‌جای اینکه دولت یارانه شیر و گوشت را به دامدار بدهد، دامدار به مردم می‌دهد و اگر این وضعیت کنترل و مدیریت نشود، به‌زودی باید شاهد افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها در این بخش باشیم. اینکه رایج شده است می‌گویند «فعلا نخرید... ارزان می‌شود!» واقعیت ندارد، زیرا با نخریدن اتفاقی نمی‌افتد، بلکه باید مدیریت صحیح را در پیش گرفت.

مدیرعامل اتحادیه صنعت دام‌پروری خراسان رضوی با اعلام اینکه شماری از واحد‌های دام‌پروری استان تعطیل شده‌اند، هشدار داد: در پی کمبود و گرانی کنجاله سویا، تولید شیر در خراسان رضوی در ۲ ماه گذشته کاهش جدی داشته و طبق آخرین برآوردها، نزدیک به ۳۰۰۰ تن شیر تولید شده است.

هراتی تأکید کرد: بر این اساس تا زمانی‌که مشکل نهاده‌ها برطرف نشود و با قیمت دولتی به دست دامدار نرسد و ضعف نظارتی حل نشود، نه‌تن‌ها نباید توقع ارزان‌شدن قیمت‌ها را داشت، بلکه باید منتظر افزایش قیمت‌های بعدی هم باشیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->