آخرین تصمیمات ایران در رابطه با اقامت مهاجران افغانستانی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) قطار حامل شکر از طریق خواف–هرات به ایستگاه روزنک افغانستان رسید + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار (سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نتیجه بازی افغانستان و کره جنوبی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) هجوم ملخ‌های مراکشی به شهر‌های قندوز، بغلان، تخار، سمنگان و بلخ در افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: برنامه‌ای برای افتتاح کنسولگری‌های ایران و افغانستان در فراه و بیرجند نداریم + فیلم سازمان ملل از کشور‌های جهان خواست به پشتیبانی حیاتی خود از افغانستان ادامه دهند وزیر صنعت در راس هیئتی به کابل می‌رود پخش زنده بازی افغانستان و کره جنوبی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) + تماشای آنلاین ایران و افغانستان سالانه ۳ میلیارد دلار از طریق دوغارون تعامل اقتصادی دارند کاهش ۵۰ درصدی ورود غیرمجاز اتباع افغانستانی به ایران تاریخ و ساعت بازی تیم‌های ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان و کره جنوبی قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف در تعطیلات عید فطر در افغانستان ۳۰ کشته و ۱۵۵ زخمی برجای گذاشت سقوط سه پله‌ای فوتسال افغانستان در جدیدترین رده‌بندی فیفا آمریکا: برنامه‌ای برای بازگشایی سفارت در کابل نداریم گفت‌وگوی بهرامی با مقام طالبان درباره مهاجران افغانستانی در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نتیجه بازی تیم‌های ملی فوتبال افغانستان و یمن (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) سفر مدیرکل آسیای جنوبی وزارت خارجه به کابل | آب و مهاجران محور گفت‌و‌گو‌ها فوتسالیست افغانستانی بهترین بازیکن جام رمضان فوتسال مشهد شد
سرخط خبرها

عکس‌هایی از روزگار پر رونق سینما پارک کابل

  • کد خبر: ۴۹۴۷۸
  • ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۷
عکس‌هایی از روزگار پر رونق سینما پارک کابل
سینما پارک یکی از قدیمی‌ترین سینماهای شهر کابل بود، این سینما که در منطقه شارنو پایتخت افغانستان قرار داشت دو روز قبل با وجود مخالفت‌های بسیار توسط شهرداری کابل تخریب شد.
سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز - پس از آنکه اولین سینمای افغانستان در سال ۱۹۲۳ در دوران حکومت «شاه امان‌الله» تاسیس شد، برای اولین بار یک فیلم صامت در ولایت لغمان در میان عموم مردم به نمایش درآمد، اما خیلی زود مخالفت‌های مردمی با این پدیده نوظهور کار آن را به تعطیلی کشاند.
 
در زمان حکومت ظاهر شاه دوباره سینما بهزاد گشایش یافت و در کنار آن دو یا سه سینما‌ی کوچک دیگر نیز در کابل، قندهار و هرات گشایش یافتند که عمده‌ی نمایش این سینما‌ها فیلم‌های هندی بودند. کم کم تعداد سالن‌های سینما بین سال‌های ۱۹۶۵ تا ۱۹۷۲ به عدد ۵۴ رسید.
 
بعد از روی کارآمدن حکومت کمونیستی، اگرچه تعداد سینما‌ها بیشتر نشد، اما نمایش فیلم‌ها بشدت تحت سانسور قرار گرفت. با گسترش جنگ و ورود نیرو‌های شوروی سابق و پس از آن با شدت درگیری‌های داخلی و ظهور طالبان، نزدیک به ۱۰۰ درصد سالن‌های سینما تخریب شدند.
 
پس از پایان دوران طالبان و از حدود سال ۲۰۰۲ به این سو با کمک سازمان‌های فرهنگی بین‌المللی اوضاع سینما در افغانستان کمی بهبود یافت.
 
 
«دانلش سلدلگ» عکاس رویترز چند سال قبل به سینما پارک شهر کابل رفته، و از حضور مردم و نمایش فیلم عکاسی کرده است. او در توضیح عکس‌های خود نوشته است، «سینما پارک» در کابل جایی است که معمولا فیلم‌های بالیوودی در آن به نمایش در می‌آید.
 
برای تماشای عکس‌ها در سایز بزرگتر و کیفیت بهتر بر روی آن‌ها کلیک کنید
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->