سقوط هواپیمای مسافربری کره جنوبی | احتمال فوت ۱۷۹ نفر + فیلم نهم دی زنگ بیداری برای خواص بود نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونسیتی به سرطان مبتلا شد حماس خواهان اعزام ناظران بین‌المللی به غزه شد نخست وزیر رژیم صهیونیستی زیر تیغ جراحی می‌رود دولت آمریکا درصدد به رسمیت شناختن دولت شورشیان سوری برنامه ریزی رژیم صهیونیستی برای گسترش جنگ در نوار غزه انهدام سیزدهمین پهپاد آمریکایی توسط یمن حمله انتحاری به مقر انتظامی در بندر لنگه| یک فرما‌نده پلیس به شهادت رسید (۸ دی ۱۴۰۳) نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با علمای اهل سنت پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود
سرخط خبرها

نظر نمایندگان مجلس درباره مذاکره با آمریکا چیست؟

  • کد خبر: ۴۹۷۷۹
  • ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۳
نظر نمایندگان مجلس درباره مذاکره با آمریکا چیست؟
می‌توان نظرهای ساکنان بهارستان را به دو دسته تقسیم کرد: گروه نخست که هیچ‌گونه انعطافی ندارند و در هیچ شرایطی قائل به مذاکره با آمریکا نیستند و گروه دوم که معتقدند باید منتظر ماند و دید دولت بایدن تا چه میزان از دولت ترامپ فاصله می‌گیرد و با تغییر رویه، به اصول بین‌المللی پایبند است.
گروه سیاسی | شهرآرانیوز؛ در شرایطی که هنوز نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا قطعی نشده و ترامپ نیز حاضر به پذیرش شکست نشده است و بر تقلب در انتخابات اصرار می‌ورزد، قریب به اتفاق کشور‌های جهان، بنا به گزارش غول‌های رسانه‌ای آمریکا، بایدن را پیروز انتخابات شناخته‌اند و با تبریک پیروزی به او، درصدد تنظیم روابط و مناسبات آتی خود با دولت جدید در آمریکا هستند. کارشناسان بسیاری نیز در این راستا به آینده‌پژوهی و گمانه‌زنی درباره روابط آتی کشور‌ها با دولت بایدن مشغول‌اند.
 
در ایران نیز بسیاری از نمایندگان مجلس درباره انتخابات در آمریکا واکنش نشان داده و نظر خود را درباره آینده روابط کشورمان با دولت بایدن اعلام کرده‌اند. اگرچه وجه اشتراک عمده نمایندگان اصولگرای مجلس یازدهم در این خصوص، اعتماد‌نداشتن به کلیت دولت آمریکاست و معتقدند که تفاوتی میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها نیست، می‌توان نظرات ساکنان بهارستان را به دو دسته تقسیم کرد: گروه نخست که هیچ‌گونه انعطافی ندارند و تحت هیچ شرایطی قائل به مذاکره با آمریکا نیستند و گروه دوم که معتقدند باید منتظر ماند و دید دولت بایدن تا چه میزان از دولت ترامپ فاصله می‌گیرد و با تغییر رویه، به اصول بین‌المللی پایبند است. در ادامه آرای این دو گروه را مرور خواهیم کرد.


 

استراتژی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان، فشار حداکثری بر ایران است

امیرحسین بانکی‌پور‌فرد، نماینده مردم اصفهان و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، در گفتگو با ایسنا، در پاسخ به این پرسش که آیا نتیجه انتخابات آمریکا بر سیاست‌های ایران تأثیری دارد یا خیر و اگر رفتار دولت جدید آمریکا تغییر کند، ایران نیز در سیاست‌های خود تجدید نظر می‌کند یا نه، گفت: در استراتژی کلی آمریکا، رویکرد دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان تفاوتی ندارد، ولی تاکتیک برخورد افراد در این دو حزب می‌تواند متفاوت باشد؛ یعنی جمهوری‌خواهان خیلی آشکار عمل می‌کنند، ولی دموکرات‌ها دورو رفتار می‌کنند.

 

در آمریکا هیچ میزی برای مذاکره وجود ندارد

جعفر راستی، نماینده مردم شبستر، نیز در ذیل گروه نخست، در گفتگو با ایسنا، گفت: نباید فکر کنیم که با آمدن جو بایدن، خوی استکباری آمریکا کم شده و رابطه‌اش با ما خوب می‌شود. این تصور، ساده‌لوحانه است. عروسک‌گردان در آمریکا یک طیف است و آن صهیونیسم است. صهیونیسم به همه شئون آمریکا مسلط است و عروسک‌ها یک روز بوش پدر و پسر و روز دیگر ترامپ یا بایدن هستند و تنها راه برخورد با آمریکا تکیه بر توان داخلی است. هیچ فرقی بین جو بایدن و دونالد ترامپ وجود ندارد. در آمریکا هیچ میزی برای مذاکره وجود ندارد و آینده جمهوری اسلامی نیز توافق و مذاکره را پیگیری نخواهد کرد.

 

مذاکره با آمریکا باید از موضع قدرت انجام شود

بهروز محبی‌نجم‌آبادی، نماینده مردم سبزوار در مجلس، اما در‌مقابل گروه نخست، در گفتگو با ایسنا، با تمایزگذاری میان رویکرد جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها گفت: اصل مذاکره با آمریکا چیز بدی نیست و کسی با آن مخالفتی ندارد، اما مذاکره باید از موضع قدرت صورت گیرد. قطعا اگر افراد تحت فشار و در موضع ضعف به پای میز مذاکره روند، چیزی جز باخت نصیبشان نخواهد شد. اما اگر کشور در موضع قدرت قرار گیرد و بسیاری از مؤلفه‌های قدرتش مورد احترام رقبا و دشمنانش قرار گیرد، مذاکره ایرادی ندارد. مسئله‌ای که مقام معظم رهبری و امام راحل نیز بر آن تأکید داشتند، توجه ویژه به مؤلفه‌های قدرت کشور و زمینه سازی برای اقتدار ملت بزرگ ایران در تمام عرصه‌های مختلف است.

 

بازی سیاست، بازی دادوستد بر‌اساس منافع ملی است

معین‌الدین سعیدی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس، نیز در گروه دوم درباره آینده روابط ایران و آمریکا به ایسنا گفت: از زمانی‌که جو بایدن پیروز انتخابات اعلام شده، نخ‌هایی درباره بازگشت به برجام و ارتباط با ایران داده است. اما من فکر می‌کنم که در شرایط فعلی کشور، نباید از احتمال توافق یا مذاکره با آمریکا ذوق‌زده شویم. ما باید مبتنی‌بر سه اصل عزت، حکمت و مصلحت مقام معظم رهبری عمل کنیم. اگر فضایی به وجود بیاید و طرف آمریکا تصمیم جدی برای بازگشت به برجام داشته باشد، چارچوبی برای ادامه مذاکرات وجود خواهد داشت.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->