حمله پهپادی یمنی‌ها به ۲ هدف در تل‌آویو (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پیامد حمله آمریکا به ایران تا اوکراین و تایوان کشیده می‌شود بمباران در پایتخت یمن ارتش رژیم صهیونیستی ادعا کرد: رفح به طور کامل در محاصره است پایان مذاکرات ۴.۵ ساعته پوتین و فرستاده ترامپ پیش‌بینی سیمپسون‌ها درباه ترور ترامپ تکذیب شد کاخ سفید مدعی شد: دیدار ایران و آمریکا مستقیم است رژیم صهیونیستی در یک قدمی سقوط سازمان ملل: هدایت مسایل هسته‌ای ایران را آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برعهده دارد رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرانیوز توضیح داد : چرا مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا رد شد؟ ادعای تکراری آمریکا درباره اعمال محدودیت فروش نفت ایران آمار شهدای جنگ غزه به ۵۰ هزار و ۹۱۲ نفر رسید (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) دیدار ویتکاف، فرستاده ترامپ با پوتین افزون بر ۱۰۰ نفر در سیل اخیر هند و نپال جان باختند (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) حمله موشکی و پهپادی یمن به ناو هواپیمابر آمریکایی (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) جزئیاتی جدید از شیوه مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط عمان سازمان ملل: کوچ اجباری فلسطینی‌ها جنایت علیه بشریت است تماس تلفنی مسعود پزشکیان با همتای عراقی | رابطه با عراق یکی از مهمترین عرصه‌های روابط خارجی ایران است سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: احتمال ادامه یافتن مذاکرات را رد نمی‌کنیم ویدئو | راهپیمایی مردم مشهد در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آیت‌الله علم‌الهدی: مذاکره با آمریکا، خلاف غرور ملی است | بدعهدی آمریکا، تجربه ۷۰ سال عمر سیاسی ملت ایران رویترز: آمریکا، اروپا را در جریان مذاکرات با ایران قرار نداده است ترامپ: نیازی به ایلان ماسک ندارم شمخانی: عراقچی با اختیارات کامل برای ⁧مذاکره غیرمستقیم⁩ با آمریکا⁩ راهی ⁧عمان است «ویتکاف» فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه با پوتین دیدار می‌کند حملات هوایی آمریکا به پایتخت یمن (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: روز شنبه نیت و جدیت طرف آمریکایی را ارزیابی می‌کنیم آغاز مذاکرات ایران و آمریکا از عصر شنبه (۲۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

معیشت مردم قربانی بازی‌های سیاسی می‌شود؟

  • کد خبر: ۵۰۵۳۰
  • ۰۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۷
معیشت مردم قربانی بازی‌های سیاسی می‌شود؟
در شرایطی که مجلس و دولت هر‌کدام به سهم خود می‌خواهند باری را از دوش مردم و به‌ویژه گروه‌های فرودست جامعه بردارند، این تلاش، گاه به‌نوعی رقابت سیاسی بدل می‌شود که یک‌طرف سکه آن، طعنه‌ها و کنایه‌های سیاسی دولت‌مردان و مجلس‌نشینان به یکدیگر است و طرف دیگر آن نگرانی بیشتر مردم از وضعیت معیشتی‌شان.
گروه سیاست | شهرآرانیوز؛ در شرایطی که پایان عصر کرونا برای هیچ‌یک از افراد بشر در هیچ‌جای دنیا متصور نیست، گروه‌های فرودست جامعه‌اند که از شرایط نابسامان اقتصادی آسیب می‌بینند و روز‌به‌روز سفره‌شان کوچک‌تر می‌شود. در این شرایط، مجلس و دولت هر‌کدام به سهم خود می‌خواهند باری را از دوش مردم و به‌ویژه گروه‌های فرودست جامعه بردارند، این تلاش، گاه به‌نوعی رقابت سیاسی بدل می‌شود که یک‌طرف سکه آن، طعنه‌ها و کنایه‌های سیاسی دولتمردان و مجلس‌نشینان به یکدیگر است و طرف دیگر آن نگرانی بیشتر مردم از وضعیت معیشتی‌شان.


کشاکش آرای مجلس و دولت در هدفی مشترک

چندی پیش، مجلس «طرح الزام دولت به پرداخت یارانه کالا‌های اساسی» را تصویب کرد. مطابق این طرح، پیش‌بینی شده بود که ۳۰هزار میلیارد تومان برای تأمین کالا‌های اساسی در‌اختیار مردم قرار گیرد. بدین‌شکل که به ۶۰‌میلیون‌نفر کارت طرح معیشت داده شود که ۲۰میلیون نفر از آن‌ها تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند. همچنین ماهانه برای هر نفر ۱۲۰‌هزار‌تومان یعنی برای یک خانوار پنج‌نفره ۶۰۰‌هزار تومان در این کارت شارژ شود که این مبلغ برای ۲۰‌میلیون نفر بدون هزینه خواهد بود و ۴۰‌میلیون نفر باقی‌مانده، باید ۵۰‌درصد پول را پرداخت کنند. تأمین اعتبار برای اجرای این طرح از محل فروش اموال دولتی درنظر گرفته‌شد. اما دولت به‌دلیل نبود منبع کافی برای اجرایی‌شدن، با این طرح مخالفت کرد.
 
با به‌نتیجه‌نرسیدن طرح مجلس، بر‌اساس تصمیم دولت مقرر شد در چهار ماه آینده، علاوه‌بر یارانه نقدی ۴۵‌هزار و ۵۰۰‌تومانی، به یک‌سوم جمعیت ایران، یارانه‌ای برابر با صد‌هزار تومان پرداخت شود. این مهم در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شد و طبق آن با‌توجه‌به جمعیت ۸۴‌میلیون‌نفری ایران پیش‌بینی می‌شود بیش‌از ۲۵‌میلیون نفر این یارانه را از دولت دریافت می‌کنند. رئیس‌جمهور از پرداخت وام یک‌میلیون‌تومانی به ۱۰‌میلیون خانوار نیز خبر داد. این تصمیم دولت در شرایطی که پیش‌تر به‌سبب کمبود یا نبود منابع با طرح معیشتی مجلس مخالفت کرده بود، سبب اعتراض نمایندگان مجلس شده است.


تشکیک ساکنان بهارستان در اقدام اخیر دولت

سیدامیرحسین قاضی‌زاده، نایب‌رئیس مجلس، ۲۸‌آبان در صحن علنی مجلس گفت: «ما از اصل عمل استقبال می‌کنیم، اما سؤال این است که منبع و اختیار قانونی آن برای اقدامات مالی از کجا تأمین می‌شود؟» همچنین سید‌ناصر موسوی‌لارگانی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس، گفت: «متأسفانه معیشت مردم در‌گرو سیاسی‌بازی و سیاست‌زدگی برخی از مسئولان دولتی قرار گرفته است، در‌حالی‌که مردم انتظار این‌گونه رفتار‌ها را از مسئولان نظام جمهوری اسلامی ندارند.
 
مجلس طرحی را در‌راستای کمک به معیشت مردم در زمان کرونا با تأمین بودجه از‌طریق فروش اموال و تراکنش‌های بانکی به صحن آورد، اما دولت با این توجیه که این‌گونه پرداخت‌ها تورم زاست، با آن مخالفت کرد و مسائلی مطرح کرد که جای تأسف و تعجب دارد.»، اما در تازه‌ترین اظهار‌نظر، روز گذشته محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، در نطق پیش از دستور نشست علنی گفت: «با‌توجه‌به گرانی‌ها، شرایط کرونا و سایر مشکلات به‌دنبال طرح معیشت بودیم. برخی در کشور به‌دنبال زدن برچسب سیاسی به این قانون هستند، اما این واقعیت امروز جامعه ماست که به‌دلیل انبوهی از ناکارآمدی‌ها به این وضع رسیده‌ایم و باید برای مشکلات روزمره مردم راه حل داشت. مهم نیست که این طرح به نام چه کسی قرار است که به انجام برسد، مهم این است که این طرح هر‌چه زودتر اجرایی شود. باید با اجرای سریع و دقیق قانون، تأخیر‌های چندماهه در حمایت معیشتی از مردم را جبران کنیم.»


اصطکاک بین قوه مجریه و مقننه برای مردم قابل تحمل نیست

بدون شک اگر اختلاف‌نظر‌های دولت و مجلس درباره تأمین نیاز‌های اساسی مردم به‌ویژه در بحران کرونا ادامه یابد و منجر به اقدامات عملی زودهنگام نشود، این مردم هستند که متضرر خواهند شد. در همین راستا غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به طرح معیشتی مجلس و مواجهه دولت با آن، به «تسنیم» گفت: «متأسفانه در شرایط پایان دولت آقای روحانی و ابتدای مجلس یازدهم، شاهد اصطکاک بین مجلس و دولت هستیم. اکنون که مردم از وضعیت معیشتی و اقتصادی خود در رنج هستند، برخی ناسازگاری‌ها موجب رنجش بیشتر مردم شده است. نباید برخی با رفتار‌های غیرمسئولانه به مشکلات مردم بیفزایند؛ اکنون وقت هم‌افزایی برای رفع مشکلات است، نه تسویه‌حساب‌های سیاسی.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->