مهلت نام‌نویسی در آزمون سامفا تا ۲۰ دی تمدید شد حل مشکل ۲۱۰ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان سازمان حفاظت محیط زیست برای محیط بان کرمانی وکیل می گیرد جان باختن راننده ترکمنستانی در زرند کرمان + جزئیات جزئیات تازه درباره برخورد پرنده با هواپیمای فوق سبک شخصی نشان مشهدالرضا (ع) باید به کشف ظرفیت‌های مغفول مانده مشهد بپردازد میانگین تجویز دارو در ایران بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است دستگیری سارق ۱۵۰۰ گرم طلا در مشهد صدور مجوز پرداخت پاداش فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۲ صدور هشدار هواشناسی برای آلودگی هوا در مشهد و ۷ شهر دیگر (۱۵ دی ۱۴۰۳) ویروس جدید چینی HMPV چیست و چه علائمی دارد؟ + راه‌های پیشگیری یادی از دکتر محمد فقیهی حکم‌آبادی، نخستین جراح چشم مشهد | چشم ما در پی خوبان جهان خواهد بود* پایداری محیط زیست با الگو‌های موفق بازیافت زباله خطرات مصرف بیش از حد استامینوفن را جدی بگیرید ارائه خدمت به ۱۳ هزار زوج نابارور در راستای فرزندآوری  رانندگی مخاطره‌آمیز در بزرگراه پیامبراعظم(ص) مشهد، ۳ مصدوم بر جای گذاشت | رانندگی پرخطر ۴ خودرو را درگیر کرد (۱۵ دی ۱۴۰۳) اعلام زمان ثبت‌نام آزمون دستیاری تخصصی استفاده از ظرفیت تمام شهروندان برای حل مسائل کشور، یکی از اهداف مهم دولت ریه اسفنجی، عارضه جدید دخانیات نوپدید اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ دی ۱۴۰۳) زورگیری طلاهای همسر دوم برای کادودادن به زن اول سرانه پایین درمانی در دومین کلان‌شهر ایران | قدردانی از بهورزان و مراقبان سلامت و مربیان بهورزی در مشهد حضور ۱۹۱۰ نفر بدهکار مهریه در زندان‌های کشور ترکیب نمره علمی و مصاحبه در گزینش معلمان تغییر کرد + جزئیات نگاهی به شاخصه های نسل زِد و راه هایی برای برقراری ارتباط بهتر با آن ها | ماجرای ما و زومرها دستگیری چند متهم سرقت سریالی | مقابله پلیس مشهد با شگردهای قدیمی و جرائم روز تدوین دستورالعمل نظارت بر فراورده‌های نانو و تاتو در سازمان غذا و دارو پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌های جوی در شهر‌های بزرگ و صنعتی آلودگی هوا آمار مراجعه به مراکز درمانی را افزایش داد سبک زندگی در فصل زمستان از دیدگاه طب سنتی ایرانی چگونه است؟ ماموریت‌های اورژانس مشهد در ارتباط با بیماری‌های تنفسی ۱۸ درصد افزایش یافت (۱۵ دی ۱۴۰۳) انتقادِ بازنشستگان تأمین اجتماعی نیرو‌های مسلح به مبلغ ناچیز همسان‌سازی
سرخط خبرها

قند خون بالا می‌تواند به مرگ افراد غیردیابتی مبتلا به کرونا منجر شود

  • کد خبر: ۵۰۶۹۵
  • ۰۴ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۵
قند خون بالا می‌تواند به مرگ افراد غیردیابتی مبتلا به کرونا منجر شود
پژوهشگران اسپانیایی در بررسی جدیدی دریافتند که افزایش سطح قند خون می‌تواند حتی در بیماران غیردیابتی که به کووید-۱۹ مبتلا نیستند نیز خطرناک باشد و به مرگ آن‌ها منجر شود.
به گزارش شهرآرانیوز، قند خونی که به صورت غیرعادی بالا باشد، می‌تواند به بدتر شدن پیامد‌های ناشی از کووید-۱۹ و افزایش میزان مرگ و میر منجر شود. پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که بروز این پیامد‌ها در افرادی که به دیابت مبتلا نیستند هم ممکن است.

این پژوهش که در "بیمارستان دانشگاه خوان رامون خیمنس" (Juan Ramon Jimenez University Hospital) اسپانیا انجام شده است، بررسی بیش از ۱۱ هزار بیمار را شامل می‌شود که در بیمارستان‌های اسپانیا بستری بودند، اما شرایط آن‌ها بحرانی نبود. این پژوهش که بزرگترین نمونه در نوع خود است، نشان می‌دهد که افزایش قند خون یا "هیپرگلیسمی" (Hyperglycaemia) می‌تواند دلیلی مستقل از دیابت برای مرگ و میر باشد.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند بیمارانی که سطح قند خون آن‌ها به صورت غیرعادی بالا است، دو برابر بیشتر از افرادی که قند خون آن‌ها عادی است، در معرض مرگ و میر ناشی از کروناویروس قرار دارند. میزان مرگ و میر در گروه نخست ۴۱/۴ درصد و در دومین گروه ۱۵/۷ درصد است. همچنین، این افراد بیشتر از بقیه به ونتیلاتور نیاز دارند و میزان مراجعه آن‌ها به بخش مراقبت‌های ویژه نیز بیشتر است.

پژوهشگران در حال حاضر به بررسی هیپرگلیسمی و درمان‌های ابتدایی در افرادی پرداخته‌اند که به خاطر ابتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان بستری هستند، اما دیابت ندارند. آن‌ها از پزشکان می‌خواهند که بدون توجه به سابقه دیابت به بررسی بیماران بپردازند و از وضعیت بیماران غافل نشوند.

دکتر "خاویر کاراسکو" (Javier Carrasco)، از پژوهشگران این پروژه گفت: بررسی هیپرگلیسمی در بیمارانی که به دیابت مبتلا نیستند و درمان به موقع آن‌ها باید در افرادی که به خاطر کووید-۱۹ در بیمارستان بستری شده‌اند، در نظر گرفته شود. پزشکان نباید هیپرگلیسمی را نادیده بگیرند، بلکه باید با تشخیص و درمان به موقع آن، بیماران دیابتی و غیردیابتی مبتلا به کووید-۱۹ را بهبود ببخشند.

هیپرگلیسمی، یک مشکل متداول برای افراد مبتلا به دیابت است، اما می‌تواند در اثر بیماری و زخم هم به وجود بیاید. پژوهش‌های پیشین، موارد حاد این بیماری را با پیامد‌هایی که در بیماران دیابتی و غیردیابتی بستری شده وجود دارد، مرتبط ساخته و ارتباطات مشابهی را نیز در افراد مبتلا به کووید-۱۹ مشاهده کرده بودند.

هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط میان هیپرگلیسمی و زمان سپری شده در بیمارستان، استفاده از ونتیلاتور، مراجعه به بخش مراقبت‌های ویژه و میزان مرگ و میر است.

پژوهشگران، داده‌هایی را که از بیش از ۱۰۰ بیمارستان در سراسر اسپانیا طی دوره همه‌گیری جمع‌آوری شده بود، مورد بررسی قرار دادند. در مجموع ۱۱۳۱۲ بیمار ۱۸ سال به بالا مورد بررسی قرار گرفتند که از ماه مارس تا پایان ماه مه مورد بررسی قرار گرفته بودند.

پژوهشگران، بیماران را براساس سطح گلوکز خون آن‌ها در سه گروه دسته‌بندی کردند. ۱۹ درصد از کل بیماران به دیابت مبتلا بودند.

یافته‌های این پژوهش نشان داد که سطح گلوکز خون بیمار هنگام ورود به بیمارستان، بدون توجه به وضعیت دیابت او و به طور مستقل، با بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه، استفاده از ونتیلاتور و مرگ و میر در ارتباط است.

از هر پنج بیمار، یک نفر در بیمارستان از دنیا می‌رود؛ در حالی که میزان مرگ و میر در میان افرادی که بالاترین سطح گلوکز خون را دارند، بیشتر است. هیچ تفاوتی میان میزان مرگ و میر در افراد دیابتی و کسانی که به این بیماری مبتلا نبودند، یافت نشد.

پژوهشگران، این موضوع را نیز در نظر گرفتند که بیشتر بیماران، میانگین سطح گلوکز خون خود را برای مدتی اندازه‌گیری نکرده‌اند؛ بنابراین برخی از افراد غیردیابتی طبقه‌بندی شده می‌توانند بدون اطلاع از این بیماری، به آن مبتلا باشند.

این که چرا افزایش قند خون با افزایش میزان مرگ و میر در ارتباط است، هنوز مشخص نیست. پژوهشگران باور دارند که این شرایط می‌تواند تاثیر مستقیمی بر ختم شدن کووید-۱۹ به پیامد‌های منفی یا مرگ و میر داشته باشد.

این پژوهش، در مجله "Annals of Medicine" به چاپ رسید.

منبع:ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->