پیش بینی بورس فردا چهارشنبه (۲۳ آبان ۱۴۰۳) برخی محور‌های خراسان رضوی لغزنده و مه آلود شد (۲۲ آبان ۱۴۰۳) ویدئو| دعوای عجیب اداره برق و شهرداری دزفول | از قطع برق تا مسدودسازی مسیر آغاز متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی دو حادثه حریق خودرو در مشهد (۲۲ آبان ۱۴۰۳) ضریب آمادگی کشور در بحران فقط ۱۲ درصد است معضل «نسل ساندویچی» در کمین کشور و پیامدهای سالمندی جمعیت در نود و ششمین جلسه کمیسیون بانوان و خانواده تاکید شد: توانمندسازی و شبکه سازی زنان محلات مشهد پنجمین مراسم ازدواج زوج های جوان ارتش جمهوری اسلامی در مشهد برگزار شد | دریادار سیاری: دشمن به دنبال تغییر سبک زندگی ماست+ویدئو یک وکیل دادگستری در تهران زن و فرزند خود را به قتل رساند (۲۲ آبان ۱۴۰۳) چرا برای آیفون سرودست می‌شکنیم؟ | تمایز با سیب گاززده! ریه‌­های سالم، تضمینی برای تندرستی بدن قتل برای ۶ میلیون تومان ضوابط پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه در سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ اعلام شد مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی در بازدید از مؤسسه فرهنگی شهرآرا: به دنبال ارائه گزارش صحیح و دقیق از حوادث هستیم + فیلم قاتل پزشک متخصص یاسوجی دستگیر شد قانون «جوانی جمعیت»؛ پرهزینه، اما کم اثر آیا مجلس بازنشستگان حداقل‌بگیر تأمین اجتماعی را فراموش کرده است؟ پرداخت ماهانه حق پرستاری برای افراد با اختلال طیف اوتیسم شدید و خیلی شدید ۳۰ سال دیگر ایران پیرترین کشور منطقه است ثبت‌نام و اعزام حج تمتع ۱۴۰۳ چه زمانی آغاز می‌شود؟ آینده‌ تجهیزات پزشکی در خطر است رفع مشکل ۱۳ هزار مستمری بگیر بهزیستی با همکاری سازمان برنامه و بودجه جابه‌‎جایی بیش‌ از ۷۶ هزار زائر در دور دوم عملیات عمره مفرده آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴، فردا (۲۳ آبان ۱۴۰۳) است خاموشی خانگی مستمر خواهد بود؟ اعتراض رانندگان سرویس مدارس به حقوق دریافتی در دیدار با فرماندار مشهد علت مرگ دانشجوی کارشناسی دانشگاه خواجه نصیر اعلام شد+جزئیات چرا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان حداقل‌بگیر، در قانون برنامه هفتم نادیده گرفته شد؟ یک نماینده مجلس: رئیس‌جمهور در رابطه با اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان دستور ویژه صادر کند دستور ویژه وزیر بهداشت برای بررسی فوری قتل پزشک متخصص قلب در یاسوج مبلغ همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی فردا واریز می‌شود (۲۳ آبان ۱۴۰۳) | متناسب‌سازی حقوق با بهترین فرمول اجرا می‌شود + فیلم
سرخط خبرها

بی‌اعتمادی به واکسن کرونا، چالشی جدید در جامعه

  • کد خبر: ۵۲۱۴۸
  • ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۳
  • ۱
بی‌اعتمادی به واکسن کرونا، چالشی جدید در جامعه
چندی پیش، ویدئویی نگران‌کننده در فضای مجازی منتشر شد. خبرنگار «همشهری» به میان مردم رفته و از آن‌ها پرسیده بود: «اگر واکسن کرونا بیاید، به آن اعتماد می‌کنید؟ واکسن می‌زنید؟»
ارژنگ حاتمی | شهرآرانیوز؛ چندی پیش، ویدئویی نگران‌کننده در فضای مجازی منتشر شد. خبرنگار «همشهری» به میان مردم رفته و از آن‌ها پرسیده بود: «اگر واکسن کرونا بیاید، به آن اعتماد می‌کنید؟ واکسن می‌زنید؟» در کمال تعجب، بیش از ۹۰ درصد افرادی که با آن‌ها گفتگو شده بود، جوابشان «خیر» بود و این موضوع نشان می‌دهد که حتی بعد از دستیابی به واکسن کرونا و تولید انبوهش، با چالشی جدید روبه‌رو خواهیم شد و آن، بی‌اعتمادی افکار عمومی به این واکسن است. برخی مردم پاسخ می‌دادند که باید کمی زمان بگذرد و وقتی واکسن امتحانش را پس داد، آن‌ها اقدام به زدن واکسن می‌کنند و گروهی دیگر می‌گفتند به این شرط واکسن می‌زنند که در ابتدا مسئولان از آن استفاده کنند.

واکنش‌های این‌چنینی را می‌توان پس از توئیت امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، نایب‌رئیس مجلس، درباره تولید گسترده واکسن کرونا بعد از نوروز۱۴۰۰ نیز مشاهده کرد. واکنش‌های کاربران فضای مجازی همچون: «من این واکسن را نمی‌زنم و به ماسک زدن ادامه می‌دهم، حتی ۱۰ سال هم طول بکشد.» و «یک استامینوفن ایرانی می‌خوری، دردت کم بشه، هزارتا درد دیگه بهت اضافه می‌شه، دیگه وای به حال واکسن کرونایی!» تنها بخشی از نظرات کاربران بود؛ نظراتی که نشان می‌دهد افکار عمومی با ترس و تردید به این موضوع نگاه می‌کند.
به‌عنوان سومین نمونه، نگاهی به واکنش‌های کاربران دربرابر مصاحبه دکتر مینو محرز، محقق اصلی پروژه تولید واکسن کرونای ایرانی، بازهم ما را متقاعد می‌کند که مردم نگران هستند و مسئولان در گفته‌هایشان باید حساسیت افکار عمومی را درک کنند.
 
انتقاد فضای مجازی در این‌باره بیشتر حول‌وحوش این گفته‌های محرز بود: «قبل از تست واکسن کرونا باید فرد مدنظر رضایت‌نامه‌ای پر کند و جایزه‌ای برای داوطلبان درنظر گرفته می‌شود و اگر مشکلی برایشان پیش بیاید، بیمه هستند و خدایی‌نکرده اگر مسئله حادتری پیش بیاید، دیه داده می‌شود.»، نظرات کاربران در این زمینه نشان می‌دهد که بخشی از بی‌اعتمادی موجود، ناشی از اظهارات قبلی مسئولان است. کاربری نوشت: «خانم محرز که گفته برای تست واکسن ایرانی کرونا جایزه می‌دیم، همونه که قبلا گفته بود داروی ایدز رو ساختیم و همونه که می‌گفت قرنطینه، قدیمی شده است؟»
جالب آنکه روز گذشته و هم‌زمان با طرح واکسیناسیون سراسری علیه کرونا در انگلیس که با تزریق اولین واکسن به یک خانم ۹۰ ساله انگلیسی آغاز شد، شاهد اظهارنظر عجیب یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بودیم.
 
زهرا شیخی، نماینده اصفهان در مجلس، در یک رشته توئیت مدعی شد: «سازمان بهداشت جهانی می‌خواهد با واکسن کرونا، ۱۵درصد از جمعیت جهان را کم کند!»، اظهارنظری که نه‌تن‌ها باعث بی‌اعتمادی به واکسن کرونای جهانی، بلکه باعث بی‌اعتمادی به واکسنی هم خواهد شد که خودمان تولید خواهیم کرد. عجیب آنکه برخی کاربران هم نظراتی هم‌راستا با این نماینده داشتند: «موافقم! همه‌چیز در این دنیا ممکنه!»، یا کاربر دیگری که نوشته بود: «من که می‌ترسم و واقعا نمی‌زنم. معلوم نیست چی می‌زنن!»
موارد فوق به ما ثابت می‌کند که حتی درصورت کشف و تولید انبوه واکسن کرونا یا واردات آن، برای اقناع افکار عمومی درباره استفاده از این واکسن، مسئولان و رسانه‌ها، راه بسیار زیادی در پیش دارند و در همین زمینه از برخی مسئولان انتظار می‌رود بادقت بیشتری درباره این موضوع علمی اظهارنظر کنند و کار را از آنچه هست، سخت‌تر نکنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۹
0
1
اجازه بده واکسن بیاد بیبین همه صف میکشن این حرف ها چیه
مخصوص اگه بگی داره گرون میشه
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->