خبر خوش وزیر کار به بازنشستگان: اعتبار متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تأمین شد (۱۵ مهر ۱۴۰۳)+ فیلم برگزاری کنفرانس بین‌المللی حقوق کودک در مشهد پلاک سوم خودرو چیست؟ مشاهده گونه کمیاب روباه شنی در پناهگاه حیات‌وحش فردوس کمک ۴۰ میلیاردی ایرانی‌ها به جنگ‌زدگان لبنان، غزه و یمن تأثیر قطعی معدل در کنکور لغو نمی‌شود وزیر آموزش و پرورش: دانشگاه فرهنگیان مرکز ثقل نظام تعلیم و تربیت است شهر دوستدار سالمند فرصتی مناسب برای ارتقای سلامت این قشر از جامعه حفظ جوانی و زیبایی با مصرف تخم کتان جانباز دفاع مقدس در مشهد زندگی‌بخش ۴ بیمار نیازمند به عضو شد (۱۵ مهر ۱۴۰۳) جان‌باختن ۲ نفر در حادثه واژگونی و حریق خودرو در کمربند سبز مشهد + عکس (۱۵ مهر ۱۴۰۳) پنج مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص دانشگاه فرهنگیان چیست؟ طرح تدریس زبان‌های محلی و قومی در مدارس و دانشگاه‌ها در مجلس اعلام وصول شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ۱۵ مهر ۱۴۰۳) | روند کاهشی دما تا فردا صبح ادامه دارد بازنشستگان تامین‌اجتماعی همچنان منتظر واریز علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق خود هستند (۱۵ مهر ۱۴۰۳) افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت اعزام دانش‌آموزان به اردو‌های راهیان نور معرفی مهم‌ترین بیماری‌هایی که از حیوانات به انسان‌ها منتقل می‌شوند + راه‌های پیشگیری مصرف مشروبات الکلی در همدان ۹ نفر را به کام مرگ کشاند (۱۵ مهر ۱۴۰۳) دستگیری تامین‌کننده مشروبات الکلی مرگبار شمال کشور (۱۵ مهر ۱۴۰۳) واریز وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری (۱۵ مهر ۱۴۰۳) مهلت دادستانی تهران برای ترخیص خودروهای وارداتی ورود نخستین خودروهای برقی به ناوگان پلیس راه کشور + فیلم پیگیری‌های مجلس برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی (۱۵ مهر ۱۴۰۳) راه اندازی سامانه مکان‌یابی تماس‌گیرندگان در اورژانس ۱۱۵
سرخط خبرها

نگاهی به سرگذشت تولید واکسن آنفلوانزا

  • کد خبر: ۵۲۲۶۷
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۶
نگاهی به سرگذشت تولید واکسن آنفلوانزا
الگوی شیوع آنفلوانزا در سال ۱۹۵۷ به‌طرز عجیبی شبیه به الگوی همه‌گیری کروناست. موج جدید و کشنده‌ای از ویروس آنفلوانزا در آسیا ظاهر شد، در سراسر جهان تا ایالات‌متحده آمریکا گسترش یافت و شیوع یک همه‌گیری در جهان اعلام شد.

عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ الگوی شیوع آنفلوانزا در سال ۱۹۵۷ به‌طرز عجیبی شبیه به الگوی همه‌گیری کروناست. موج جدید و کشنده‌ای از ویروس آنفلوانزا در آسیا ظاهر شد، در سراسر جهان تا ایالات‌متحده آمریکا گسترش یافت و شیوع یک همه‌گیری در جهان اعلام شد. در فوریه سال ۱۹۵۷ ویروس جدید اولین‌بار در سنگاپور گزارش شد و سپس به هنگ‌کنگ راه پیدا کرد.



در ماه ژوئن همان سال این ویروس به آمریکا رسیده بود. بیشتر بیماران می‌توانستند ابتلا به آنفلوانزای آسیایی (نامی که بر این ویروس گذاشته شده بود) را از همان دقایق اولیه از پا‌های ضعیف، لرزی که آن‌ها را زمین‌گیر می‌کرد، گلودرد، آب‌ریزش بینی و سرفه تشخیص دهند.



این علائم با درد بدن در بزرگ‌سالان، سردرد در کودکان و به‌دنبال آن تب شدید همراه بود. خردسالان، به‌ویژه پسربچه‌ها، دچار خون‌ریزی بینی می‌شدند. علائم بیماری معمولا خفیف بود و بیماران پس از مدتی استراحت و با درمان‌های ساده برای ازبین‌رفتن تب بدنشان بهبود می‌یافتند، اما ۳ درصد از مبتلایان به نوع بدخیم آن دچار می‌شدند و ۰.۰۳ درصد از این افراد جان خود را از دست می‌دادند. ۵۰ درصد از این بیماران به ذات‌الریه و برونشیت گرفتار می‌شدند.



مجله لایف در سال ۱۹۵۷ اعلام کرد که دولت سریع‌ترین بسیج پزشکی علیه یک بیماری همه‌گیر را آغاز کرده است. رقابت برای درمان این بیماری در آوریل ۱۹۵۷ آغاز شد و ابتدا محققان آینده‌نگر از مرکز پزشکی «والتر رید» (بیمارستان نظامی نیروی زمینی آمریکا) کار روی تولید واکسن را آغاز کردند. این عکس‌ها روند جذاب تولید واکسن (تزریق یک ویروس منفرد به یک تخم‌مرغ) را ثبت کرده‌اند. پس از تکثیر ویروس در پوسته تخم‌مرغ، غشای جنینی را بیرون می‌آوردند، ویروس کشته می‌شد و از مایع تحت‌درمان به‌عنوان واکسن استفاده می‌شد.



اولین مجموعه از این واکسن‌ها زمانی‌که هنوز هوا گرم بود، در اواخر ماه اوت و اوایل سپتامبر عرضه شد. این واکسن به‌سرعت تولید شد، اما کل جمعیت دنیا را پوشش نمی‌داد و صددرصد نیز مؤثر نبود. اقداماتی مانند قرنطینه و ساخت بیمارستان‌های صحرایی که این روز‌ها برای همه‌گیری کرونا صورت می‌گیرد، برای شیوع آنفلوانزا در قرن بیستم انجام نشد. وقتی بچه‌ها به مدرسه برگشتند، تعداد بیماران آنفلوانزا چندبرابر شد.
 
در نوامبر همان سال، یک ژنرال جراح، لروی‌ای برنی، پیش‌بینی کرد که «همه‌گیری آنفلوانزا در ۶ هفته آینده شدیدتر می‌شود و سپس کاهش خواهد یافت.» فقط بخشی از پیش‌بینی برنی درست از آب درآمد. درحالی‌که به نظر می‌رسید همه‌گیری آنفلوانزا پس از روز «شکرگزاری» کاهش یافته است، این ویروس جان دوباره‌ای گرفت و موارد ابتلا در اوایل سال ۱۹۵۸ دوباره افزایش یافت. درنهایت بر اثر این همه‌گیری ۱۱۰ هزار نفر در ایالات‌متحده و ۱/۱ میلیون نفر در سراسر جهان جان خود را از دست دادند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->