کاهش ۳۸ درصدی ورودی آب به مخازن سد‌های کشور ورود بیش از ۵ میلیون و ۹۸۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی تاکنون (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) مینی‌بوس حامل ۲۶ دانش‌آموز تیزهوش در مسیر جاده ملکان – بناب واژگون شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) دستگیری قاچاقچی حرفه‌ای با بیش از ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد واژگونی خودروی حامل معلمان ریگانی با ۷ نفر مصدوم (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ابتلای ایرانی‌ها به یک بیماری کشنده ۱۰ سال زودتر از جهان واکسنی که می‌تواند خطر زوال عقل را در افراد مسن کاهش دهد کارگروه ملی زیارت به ریاست معاون‌اول رئیس‌جمهور، روز دوشنبه (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) در مشهد برگزار می‌شود + فیلم رسیدگی به ۱۵۲ شکایت نوروزی از تأسیسات گردشگری خراسان رضوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی: در ایام نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۶ میلیون نفرشب اقامت داشتیم کاهش کلسترول بد خون خطر ابتلا به زوال عقل را کم می‌کند کشف و ضبط بالغ بر ۵۰ قلم مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز در ایام نوروز ۱۴۰۴ (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) فروش نوروزی محصولات صنایع دستی در خراسان رضوی از مرز ۷۸ میلیارد تومان عبور کرد کاهش ۲۵ درصدی تلفات تصادفات جاده‌ای در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۴ درصدی تردد در جاده‌های خراسان رضوی ارائه بیش از ۲۰ میلیون خدمت توسط هلال احمر در نوروز ۱۴۰۴ آیا کلثوم اکبری، قاتل سریالی پیرمردهای مازندرانی، اعدام شده است؟ وجود حدود ۹۵۰ عنوان کتاب‌های درسی غیرانگلیسی در مدارس کشور تلاش دولت در راستای کاهش هزینه‌های مهدکودک برای مادران شاغل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) | رگبار باران پراکنده در برخی نقاط استان چطور پس از تعطیلات به روال عادی زندگی برگردیم؟ احکام جدید حقوق ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی چه زمانی صادر می‌شود؟ گردشگران خاک بر دست شایع‌ترین بیماری‌های خون در ایران زمان برگزاری آزمون اعزام فرهنگیان به مدارس جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ اعلام شد ماجرای پرتاب شیء آتش‌زا به داخل برج مسکونی باران مشهد چیست؟ + فیلم رئیس سازمان بهزیستی: مدارس جدید با تمرکز بر مهارت‌های شغلی و سلامتی راه‌اندازی می‌شوند راهکارهایی برای کاهش نشانه‌های آزاردهنده حساسیت فصلی | بهار حساس‌ها زمان واریز حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد + جدول تکذیب نقص موتور پرواز مشهد- رامسر (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) آلرژی بهاری هر لحظه شما را تهدید می‌کند
سرخط خبرها

نگاهی به سرگذشت تولید واکسن آنفلوانزا

  • کد خبر: ۵۲۲۶۷
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۶
نگاهی به سرگذشت تولید واکسن آنفلوانزا
الگوی شیوع آنفلوانزا در سال ۱۹۵۷ به‌طرز عجیبی شبیه به الگوی همه‌گیری کروناست. موج جدید و کشنده‌ای از ویروس آنفلوانزا در آسیا ظاهر شد، در سراسر جهان تا ایالات‌متحده آمریکا گسترش یافت و شیوع یک همه‌گیری در جهان اعلام شد.

عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ الگوی شیوع آنفلوانزا در سال ۱۹۵۷ به‌طرز عجیبی شبیه به الگوی همه‌گیری کروناست. موج جدید و کشنده‌ای از ویروس آنفلوانزا در آسیا ظاهر شد، در سراسر جهان تا ایالات‌متحده آمریکا گسترش یافت و شیوع یک همه‌گیری در جهان اعلام شد. در فوریه سال ۱۹۵۷ ویروس جدید اولین‌بار در سنگاپور گزارش شد و سپس به هنگ‌کنگ راه پیدا کرد.



در ماه ژوئن همان سال این ویروس به آمریکا رسیده بود. بیشتر بیماران می‌توانستند ابتلا به آنفلوانزای آسیایی (نامی که بر این ویروس گذاشته شده بود) را از همان دقایق اولیه از پا‌های ضعیف، لرزی که آن‌ها را زمین‌گیر می‌کرد، گلودرد، آب‌ریزش بینی و سرفه تشخیص دهند.



این علائم با درد بدن در بزرگ‌سالان، سردرد در کودکان و به‌دنبال آن تب شدید همراه بود. خردسالان، به‌ویژه پسربچه‌ها، دچار خون‌ریزی بینی می‌شدند. علائم بیماری معمولا خفیف بود و بیماران پس از مدتی استراحت و با درمان‌های ساده برای ازبین‌رفتن تب بدنشان بهبود می‌یافتند، اما ۳ درصد از مبتلایان به نوع بدخیم آن دچار می‌شدند و ۰.۰۳ درصد از این افراد جان خود را از دست می‌دادند. ۵۰ درصد از این بیماران به ذات‌الریه و برونشیت گرفتار می‌شدند.



مجله لایف در سال ۱۹۵۷ اعلام کرد که دولت سریع‌ترین بسیج پزشکی علیه یک بیماری همه‌گیر را آغاز کرده است. رقابت برای درمان این بیماری در آوریل ۱۹۵۷ آغاز شد و ابتدا محققان آینده‌نگر از مرکز پزشکی «والتر رید» (بیمارستان نظامی نیروی زمینی آمریکا) کار روی تولید واکسن را آغاز کردند. این عکس‌ها روند جذاب تولید واکسن (تزریق یک ویروس منفرد به یک تخم‌مرغ) را ثبت کرده‌اند. پس از تکثیر ویروس در پوسته تخم‌مرغ، غشای جنینی را بیرون می‌آوردند، ویروس کشته می‌شد و از مایع تحت‌درمان به‌عنوان واکسن استفاده می‌شد.



اولین مجموعه از این واکسن‌ها زمانی‌که هنوز هوا گرم بود، در اواخر ماه اوت و اوایل سپتامبر عرضه شد. این واکسن به‌سرعت تولید شد، اما کل جمعیت دنیا را پوشش نمی‌داد و صددرصد نیز مؤثر نبود. اقداماتی مانند قرنطینه و ساخت بیمارستان‌های صحرایی که این روز‌ها برای همه‌گیری کرونا صورت می‌گیرد، برای شیوع آنفلوانزا در قرن بیستم انجام نشد. وقتی بچه‌ها به مدرسه برگشتند، تعداد بیماران آنفلوانزا چندبرابر شد.
 
در نوامبر همان سال، یک ژنرال جراح، لروی‌ای برنی، پیش‌بینی کرد که «همه‌گیری آنفلوانزا در ۶ هفته آینده شدیدتر می‌شود و سپس کاهش خواهد یافت.» فقط بخشی از پیش‌بینی برنی درست از آب درآمد. درحالی‌که به نظر می‌رسید همه‌گیری آنفلوانزا پس از روز «شکرگزاری» کاهش یافته است، این ویروس جان دوباره‌ای گرفت و موارد ابتلا در اوایل سال ۱۹۵۸ دوباره افزایش یافت. درنهایت بر اثر این همه‌گیری ۱۱۰ هزار نفر در ایالات‌متحده و ۱/۱ میلیون نفر در سراسر جهان جان خود را از دست دادند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->