عارف: تکمیل و بهره برداری کامل از آزادراه تهران-شمال، از اولویت های دولت چهاردهم است کمیسیون‌های تخصصی مجلس، میزبان هفت وزیر از کابینه چهاردهم خواهند بود فضائلی: تصمیمات و مصوبات شورای عالی فضای مجازی به تأیید رهبری احتیاج ندارد وزیر امور خارجه عمان به تهران سفر خواهد کرد سپاه و بسیج، آماده برای دفاع از امنیت ملی و مقابله با نقشه‌های دشمن سقوط هواپیمای مسافربری کره جنوبی | احتمال فوت ۱۷۹ نفر + فیلم نهم دی زنگ بیداری برای خواص بود نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونسیتی به سرطان مبتلا شد حماس خواهان اعزام ناظران بین‌المللی به غزه شد نخست وزیر رژیم صهیونیستی زیر تیغ جراحی می‌رود دولت آمریکا درصدد به رسمیت شناختن دولت شورشیان سوری برنامه ریزی رژیم صهیونیستی برای گسترش جنگ در نوار غزه انهدام سیزدهمین پهپاد آمریکایی توسط یمن حمله انتحاری به مقر انتظامی در بندر لنگه| یک فرما‌نده پلیس به شهادت رسید (۸ دی ۱۴۰۳) نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با علمای اهل سنت پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است
سرخط خبرها

بلاتکلیفی ۶۷ لایحه دولت در پیچ‌و‌خم دغدغه‌های انتخاباتی نمایندگان مجلس

  • کد خبر: ۵۳۰۸۶
  • ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۶
بلاتکلیفی ۶۷ لایحه دولت در پیچ‌و‌خم دغدغه‌های انتخاباتی نمایندگان مجلس
درحالی که نمایندگان مجلس با شعار بهبود شرایط معیشت مردم در انتخابات کاندید شدند، نه‌تنها طرح‌های غیراقتصادی و غیرمرتبط با معیشت مردم نظیر طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری را در دستور ‌کار قرار داده‌اند که ده‌ها لایحه دولت در این زمینه را که برای هر‌کدام ساعت‌ها وقت کارشناسی گذاشته شده کنار گذاشته و معطل نگاه داشته‌اند.
به گزارش شهرآرانیوز - در‌حالی‌که ساکنان کنونی بهارستان با شعار بهبود شرایط معیشت مردم در انتخابات مجلس یازدهم حاضر شدند، نه‌تن‌ها طرح‌های غیراقتصادی و غیرمرتبط با معیشت مردم نظیر طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری را در دستور‌کار قرار داده اند، که ده‌ها لایحه دولت در این زمینه را که برای هر‌کدام ساعت‌ها وقت کارشناسی گذاشته شده است، کنار گذاشته و معطل نگاه داشته‌اند.
 
اهمیت این لوایح برای پیشبرد امور اداره کشور به اندازه‌ای است که رئیس‌جمهور طی ماه‌های گذشته، بار‌ها و بارها، رسیدگی به آن‌ها را از مجلس درخواست کرده است. اینکه چرا در شرایط سخت اداره کشور، لوایحی که ساعت‌ها کار کارشناسی برای آن صرف شده است، در دور تسلسل کمیسیون‌های مجلس گرفتار می‌شود، پرسش مهمی است، اما تبعات این گرفتاری برای کشور، از آن دلایل هم مهم‌تر است.

مسیر هموار برای نامزد مطلوب ریاست‌جمهوری

با وجود شرایط دشوار اقتصادی کشور، یکی از دغدغه‌های مهم نمایندگان مجلس، تصویب طرح‌های انتخاباتی است؛ طرحی که این روز‌ها در مجلس درحال بررسی است و به لحاظ ماهیت و محتوا انتقادات بسیاری هم در پی داشته است، زیرا در‌نظر‌گرفتن شروط بسیار برای نامزد‌های انتخاباتی، تا‌حد زیادی، شرایط حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری را تحدید می‌کند.
 
دراین‌باره محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، که هفته گذشته در پنجمین یلدای استارت‌آپی حاضر شد تا به سؤالات مخاطبان پاسخ دهد، در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه‌ای برای ریاست‌جمهوری دارد، گفت: «برنامه‌ای برای ریاست‌جمهوری نداشتم و مجلس هم سن را ۴۰سال گذاشت که من شرایط آن را ندارم. دوستان شوخی می‌کردند که این چهارچوبی که مجلس تصویب کرد، در ادامه روند رسیدگی، اول اسم فرد را هم تصویب کنند تا خیلی راحت‌تر شود.»
 
محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا، نیز در توئیتی با اشاره‌به اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری توسط مجلس نوشت: «مجلس یازدهم جوری برای کت و شلوار ریاست‌جمهوری قانون می‌دوزد که فقط به تن یک نفر بخورد. اگر این ماده را هم اضافه کنند، چیزی کم ندارد: رئیس‌جمهور باید متولد اطراف مشهد و کارشناس گازانبر باشد و دومعاونش به جرم تخلفات شدید مالی زندانی باشند. این‌جوری هیچ‌کس نمی‌فهمد منظورتان قالیباف است!».

موازی‌کاری با لایحه جامع انتخاباتی دولت

جالب این است که طرح مجلس برای اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری، موازی با لایحه جامع انتخاباتی است که دولت سال‌۹۷ ابتدا آن را تقدیم مجلس دهم کرد، اما در‌نهایت عمر آن مجلس به بررسی و تصویب لایحه کفاف نداد و لایحه جامع انتخابات هم مانند ۶۶‌لایحه دیگر گرفتار رفت‌و‌آمد بین کمیسیونی در مجلس یازدهم شد؛ لایحه‌ای که به لحاظ محتوای حقوقی و تناسب با شرایط و نیاز‌های جامعه، قابل مقایسه با طرح‌های نمایندگان نیست. نمونه دیگر از بی‌توجهی‌ها به لوایح دولت، بلاتکلیفی لایحه بسیار مهم سه‌گانه «شفافیت»، «مبارزه با مفاسد و سالم‌سازی نظام اداری» و «تعارض منافع» است.
 
این لوایح در‌حالی بلاتکلیف‌اند که یکی از اهم چالش‌های کشور، موضوع فساد اقتصادی و شاید مبنایی‌ترین روش مقابله با آن، ایجاد شفافیت در تمام سطوح نظام تصمیم‌گیری، اجرایی و نظارتی است. لایحه دیگری که دولت بسیار برای به‌ثمر‌رساندن آن تقلا کرد، اما بی‌نتیجه ماند، تشکیل وزارت بازرگانی بود؛ وزارتخانه‌ای که می‌توانست در شرایط کنونی که مصرف‌کننده ایرانی بیشترین آسیب را از تحریم و دلالی و قاچاق می‌بیند، حامی وی باشد.

هجمه به دولت، پیامد دپوی لوایح دولت در مجلس

بیش‌از ۲۰‌لایحه از ۶۷‌لایحه مانده در کمیسیون‌های مجلس، اقتصادی و معیشتی هستند و در این روز‌های سختی معیشت آیا برای افکار عمومی این پرسش پیش نخواهد آمد که چرا نمایندگانی که با شعار رفع دشواری‌های اقتصادی وارد مجلس شدند، برای تحقق آن، لوایح آماده اجرای دولت را تعیین تکلیف نمی‌کنند؟ بر همین اساس می‌توان مهم‌ترین پیامد بلاتکلیف‌گذاشتن لوایح دولت را مأیوس‌کردن مردم از قوه مجریه دانست. قوانین مورد‌نیاز دولت برای اجرای برنامه‌های خود که بستر تحقق وعده‌هاست، تصویب نمی‌شود، وعده‌ها محقق نشده و زندگی مردم دشوارتر می‌شود؛ انتقاد‌ها به دولت افزایش می‌یابد و رقبای سیاسی، فرصت را برای ناکارآمد جلوه‌دادن دولت مغتنم می‌شمارند، تاختن به دولت آغاز می‌شود و این چرخه تداوم می‌یابد.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->