تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند
سرخط خبرها

آتش سوزی در جنگل‌های شمال به علت وزش باد شدید گرم + فیلم و تصاویر

  • کد خبر: ۵۵۹۷۱
  • ۲۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۶
آتش سوزی در جنگل‌های شمال به علت وزش باد شدید گرم + فیلم و تصاویر
همین که هوا کمی گرم می‌شود شعله‌های آتش در دل جنگل‌های مازندران و گیلان روشن می‌شود و زخم کهنه کمبود امکانات و تجهیزات سرباز می‌زند، به راستی پهپادهای آتش نشان کی می‌رسند؟

به گزارش شهرآرانیوز، افزایش چند درجه‌ای گرمای هوا در دل زمستان و وزش بادهای تابستانی کافی است تا باروت دفن شده در دل جنگل‌های شمال را شعله‌ور کند. زمستان که اوضاع چنین است، تابستانش را خدا به خیر کند.

طی روزهای اخیر اولین جرقه‌های آتش در ارتفاعات ولادیمه بخش هزار جریب نکا، سطحی از عرصه‌های بکر جنگلی را خاکستر کرد و پس از آن نیز منطقه استخرسرد سوادکوه طعمه حریق شد.

 

آتش سوزی در جنگل‌های شمال به علت وزش باد شدید گرم + فیلم و تصاویر

 

جنگل‌های شمال در بهار و تابستان، پاییز و زمستان کباب می‌شوند و ریشه‌یابی این معضل، وجود درختان خشک و افتاده در کف، کمبود امکانات اطفای حریق پیشرفته، دشمنی و اقدام تلافی‌جویانه سودجان و کمبود نیروی جنگلبان را بیش از پیش هویدا می‌سازد.

چندسالی است که استفاده از پهپادهای آتش نشان و محافظ جنگل، ایجاد پایگاه اطفای حریق هوایی و تجهیز امکانات، آموزش و تجهیز جوامع محلی و تقویت یگان حفاظت در دستور قرار دارد و هر یک به دلایلی که بیشتر جنبه مالی دارد، ناقص اجرایی شده است.

 

 

آتش سوزی در جنگل‌های شمال به علت وزش باد شدید گرم + فیلم و تصاویر

 

سه هکتار از جنگل‌های نکا سوخت

عبدالجواد توحیدی مقدم فرماندار نکا با اشاره به آتش سوزی اخیر در جنگل‌های نکا، تکیه بر نیروهای محلی را از جمله اقدامات برای مقابله با حریق بیان کرد و گفت: بیش از ۵۰ نفر از نیروهای منابع طبیعی، دهیاران، بسیج و مردمی به ارتفاعات صعب‌العبور ولادیمه اعزام شدند.

 

وی افزود: با توجه به صعب‌العبور بودن منطقه امکان حمل تجهیزات و ادوات در مناطق بالادست میسر نیست و متأسفانه به دلیل وزش شدید باد نیز کار اطفا در این مناطق سخت می‌شود.

 

آتش سوزی در جنگل‌های شمال به علت وزش باد شدید گرم + فیلم و تصاویر

 

توحیدی مقدم با اظهار اینکه مهار آتش در مناطق صعب‌العبور جنگلی به دلیل کمبود امکانات سخت است، ادامه داد: طبق برآورد اولیه بین دو تا سه هکتار از جنگل‌های بکر منطقه در آتش سوختند.

 

کوهستانی و صعب‌العبور بودن مناطق جنگلی مازندران و سنتی بودن امکانات، سختی اعزام نیروها و مقابله با شعله‌های آتش مشکل دیروز و امروز جنگل‌های مازندران نیست این قصه پرغصه همیشه تکرار می‌شود.

 

هرازگاه که هواشناسی نسبت به آتش سوزی جنگل‌ها و وزش باد شدید و گرم را هشدار می‌دهد، درختان نادر جنگلی دچار استرس می‌شوند و بخشی از این گونه‌ها طی سالیان سال براثر بی مبالاتی و یا کمبود تجهیزات، ایستاده، خاکستر شدند.

 

 

جنگل‌های شمال عقب می‌روند

جنگل‌های شمال همواره در حال عقب نشینی است و نقش آتش سوزی در یغما بردن این عرصه‌های بکر و هیرکانی که چند لکه از آن در فهرست جهانی یونسکو نیز ثبت شده است، بر کسی پوشیده نیست.

 

طرح استفاده از تصاویر سه بعدی پهباد برای صیانت از جنگل‌ها با هدف پایش عرصه‌های جنگلی، اعلام حریق و حفاظت از آن به صورت ناپیوسته در جنگل‌های شمال اجرایی شده است و کنترل آتش سوزی از مهمترین کاربردهای آن به شمار می‌رود.

 

استفاده از پهپادهای آتش نشان

سرهنگ عسگری فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی غرب مازندران – نوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از پهباد برای پایش و کنترل جنگل‌های بویژه اعلام حریق استفاده می‌شود، افزود: در حال حاضر دو دستگاه پهباد برای صیانت از جنگل وجود دارد.

 

وی با اظهار اینکه استفاده از پهپاد در مناطق جنگلی انجام می‌شود، بهره‌گیری از فناوری نوین در صیانت از عرصه‌ها را لازم دانست و گفت: به دلیل آنکه در برخی از جاها عبور و مرور برای همکاران منابع طبیعی ممکن نیست باید از فناوری‌ها و تجهیزات نوین نظیر پهباد استفاده شود.

 

سرهنگ عسکری یادآور شد: از پهباد می‌توان در پایش عرصه‌های جنگلی و اطفای حریق بهره‌گیری کرد زیرا می‌توان به راحتی بر حریق مسلط شد و جلوی گسترش آن را گرفت.

 

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی غرب مازندران – نوشهر گفت: با استفاده از تصاویر ارسالی پهباد می‌توان منطقه دچار آتش سوزی را پایش و برای مهار آن برنامه‌ریزی کرد و تاکنون چنین اتفاقاتی رخ داده است و در آتش سوزی از پهباد برای جلوگیری از گسترش و پایش جغرافیای محل حادثه بهره گرفتیم.

 

وی ادامه داد: همچنین از پهپادها برای ساماندهی نیروها در اطفای حریق استفاده می‌کنیم و از نظر روانی نیز دارای اهمیت زیادی است زیرا وقتی متخلفان احساس کنند که همکاران منابع طبیعی از طریق زمین و هوا در حال پایش عرصه‌های جنگلی هستند، در کاهش شمار تخلفات تأثیرگذار است.

 

سرهنگ عسگری با اظهار اینکه میزان حریق در فصل پاییز هرچند ازنظر تعداد فقرات افزایش داشت اما از نظر وسعت و حجم خسارت‌ها کاهش داشته است، افزود: این نشان می‌دهد که همکاران ما در عرصه حضور دارند و با کوچک‌ترین حادثه وارد عملیات می‌شوند.

 

هرچه به بهار و فصل گرم سال نزدیک می‌شویم خطر بروز حریق در جنگل‌های شمال شتاب بیشتری می‌گیرد و سودجویی و اقدام تلافی‌جویانه متخلفان و عوامل انسانی در بروز آتش نقش بسزایی دارند.

 

جنگل‌های شمال در حسرت بالگرد؛‏‬ وقوع ۳۰ فقره حریق

هربار که حریق رخ می‌دهد، ستاد مدیریت بحران و حافظان جنگل به فکر درخواست بالگرد برای اطفای حریق می‌افتند و عرصه‌های بکر و هیرکانی مازندران از داشتن بالگرد ویژه حریق محروم و چشمش به دست استان‌ها و نهادهای دیگر از جمله هلال احمر دوخته می‌شود.

 

با آنکه هرساله سطحی وسیعی از جنگل‌های مازندران طعمه حریق می‌شود، اما همچنان این عرصه‌ها در حسرت بالگرد هستند. اسحاق عطایی مدیرکل منابع طبیعی مازندران – ساری تأمین و تخصیص بالگرد برای امداد هوایی و اطفای حریق در جنگل‌های شمال را لازم و ضروری می‌داند.

 

وی می‌گوید: با توجه به قدمت چندین میلیون ساله این جنگل‌ها باید دولت برای امکانات مورد نیاز اطفای حریق از جمله بالگرد را مهیا کند.

 

وی وجود درختان شکسته و افتاده و رها شدن در جنگل‌های منطقه را از جمله عوامل بروز حریق بیان کرد و گفت: اگر این درختان خارج نشود با یک حریق فاجعه‌ای بزرگ رخ خواهد داد.

 

عطایی مجموع آتش سوزی چند روز اخیر را ۲۱ فقره اعلام کرد و گفت: در این آتش سوزی‌ها ۱۰ تا ۱۵ هکتار از عرصه‌ها دچار حریق شدند و تا این لحظه تمامی حریق مهار شده است.

 

عبدالرضا سنگاری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری غرب مازندران - نوشهر که نیمه شب گذشته به همراه نیروهایش مشغول اطفای حریق جنگل در اشکته چال جواهرده رامسر بود، اظهار داشت: طی دو روز اخیر ۹ فقره آتش سوزی در عرصه‌ها رخ داد.

 

 

۹ حریق در غرب مازندران روشن شد؛‏‬ جنگل‌های رامسر شبانه سوختند

وی با بیان اینکه طی شبانه روز گذشته ۹ فقره حریق در عرصه‌های طبیعی و جنگلی منطقه رخ داد، افزود: همه این آتش سوزی‌ها به جز آتش سوزی جنگل رامسر مهار شده است.

 

وی با اظهار اینکه دیروز و امروز شاهد وقوع حریق در بخشی از جنگل‌های منطقه در نوشهر، چالوس، تنکابن و رامسر بودیم، اظهار داشت: در حال حاضر نیروهای منابع طبیعی، یگان حفاظت، نیروهای مردمی و بسیج و هلال احمر مشغول اطفای حریق در جنگل‌های رامسر هستند و بسیج نیروها صورت گرفته است.

 

وی با عنوان اینکه فرماندار، بخشدار و نیروهای منابع طبیعی و سپاه در میدان برای اطفای حریق حضور دارند، گفت: بخشی از عرصه‌های دچار حریق شده صعب‌العبور است که کار اطفای حریق در دل شب سخت‌تر شده است.

 

سنگاری عامل انسانی را دلیل بروز حریق‌های اخیر ذکر کرد و گفت: وزش باد نیز شد حریق را شدت بخشیده و در تلاش هستیم تا آتش سوزی جنگل رامسر را اطفا کنیم.

 

مدیرکل منابع طبیعی مازندران - نوشهر با اشاره به اینکه طی دیروز و امروز ۹ فقره حریق رخ داد، سطح آن را به طور تقریبی حدود ۵ هکتار ذکر کرد و گفت: اگر حضور به موقع نیروهای منابع طبیعی و مردمی نبود قطعاً سطح حریق چند برابر بیشتر می‌شد.

 

وی با اظهار اینکه نیروهای منابع طبیعی به صورت شبانه روزی در سطح عرصه‌های حضور دارند، افزود: در غیر این صورت هر حریقی می‌توانست چهار تا ۵ هکتار از عرصه‌ها را به خاکستر تبدیل کند و خوشبختانه همکاران به موقع وارد شدند.

 

سنگاری درپاسخ به اینکه نیاز به تجهیزات پیشرفته و بالگرد برای اطفای حریق ضروری به نظر می‌رسد با تأیید این مطلب گفت: آتش سوزی‌های اخیر به صورت لکه‌ای بوده است و اگر عوامل انسانی نسبت به اطفای آتش برافروخته اقدام می‌کردند شاهد بروز حریق گسترده نبودیم.

 

جنگل‌های شمال بی پناه در تابستان و زمستان می‌سوزد و اطفای حریق این عرصه همچنان متکی به امکانات سنتی نظیر بیل، شن کش، کوله پشتی، آتش بر و نیروهای مردمی است و جنگلبان باید جانش را در کف دست قرار داد تا برگی از درختان نادر شمال دراتش خاکستر نشود.

 

 

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->