سخنگوی وزارت کشور طالبان: افزایش کشت خشخاش در افغانستان دروغ است یادِ هرات در شبِ سردِ مشهد | از کتاب مرحوم «ناصر فرخاد» رونمایی شد وزارت خارجه طالبان: امید که فصل جدیدی در روابط کابل و واشنگتن گشوده شود مشاور وزیر کشور: آماده هستیم با استفاده از ظرفیت «شاد» دختران افغانستانی را آموزش بدهیم رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت آموزش و پرورش: خدماتی که به دانش‌آموزان اتباع داده می‌شود باید در همه کشور یکسان باشد مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: ۹۰ درصد دانش‌آموزان اتباع خارجی استان در حاشیه شهر مشهد هستند خواسته طالبان از رئیس جمهور آینده آمریکا چیست؟ ترامپ یا هریس؟ کدام‌یک انتخاب طالبان است؟ «حیات کرانه» نمایشگاه‌ عکس‌های کودکانِ بی‌شناسنامه! اعلام آمادگی ایران برای برگزاری نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان در هرات مدیرکل اتباع خراسان رضوی: ساخت اردوگاه سامان‌دهی اتباع خارجی در تایباد ضروری است روسیه درباره احتمال دخالت دوباره آمریکا در افغانستان هشدار داد نوزادان ۶ قلوی جوزجانی در افغانستان جان باختند موتورسواری وزیر خارجه طالبان در خیابان‌های کابل + فیلم شوق والیبال در افغانستان | جشن پیروزی تیم اتحاد در بدخشان + فیلم براساس دستور جدید طالبان: همه برنامه‌های تلویزیونی فقط باید صوتی شوند افراد مسلح مرکز واکسیناسیون در پاکستان را هدف قرار دادند تناقض در آمار طالبان و سازمان جهانی بهداشت | جولان فلج اطفال در افغانستان سرکنسول جدید ایران در هرات: جمهوری اسلامی به دنبال توسعه پایدار همسایگان است برنامه جهانی غذا: برای کمک به افغانستان به ۶۱۷ میلیون دلار بودجه نیاز داریم
سرخط خبرها

کارشناس مسائل افغانستان: طالبان توهم قدرت پیدا کرده‌اند

  • کد خبر: ۵۶۹۳۸
  • ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۶
کارشناس مسائل افغانستان: طالبان توهم قدرت پیدا کرده‌اند
یک دیپلمات پیشین می‌گوید: وضعیت فعلی افغانستان نتیجه سیاست‌های ۲۰ ساله آمریکا در این کشور است و کسانی که این وضعیت را به وجود آوردند بدون مسئولیت نمی‌توانند از آن عبور کرده و خارج شوند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ محسن روحی صفت درباره این که سیاست دولت جدید آمریکا نسبت به مساله افغانستان و مذاکرات صلح چگونه خواهد بود گفت: آن چیزی که باعث شده وضعیت فعلی ایجاد شود سیاست‌های نادرستی است که زلمای خلیل زاد نماینده آمریکا در امور افغانستان و تیم او در قبال بحران این کشور اتخاذ کردند.
 
وی تصریح کرد: در نتیجه چنین وضعیتی دولت مرکزی تضعیف شد و اعتبار کاذبی به طالبان داده شد و آن‌ها توهم قدرت پیدا کردند و همه این مسائل نتیجه روندی بود که خلیل زاد در افغانستان به وجود آورد.
 
این دیپلمات پیشین کشورمان در افغانستان با تاکید بر این که سیاست‌های نادرست آمریکا ضربه‌های زیادی به برقراری صلح در این کشور زد گفت: علی رغم این که طرفین متعهد به گفتگو‌های صلح شدند، اما هیچ گونه آتش بسی برقرار نشد و طالبان هم آتش بس را نپذیرفت و تنها امتیاز مذاکرات به دست آمد.
 
روحی صفت خاطرنشان کرد: این احتمال وجود دارد که در سیاست‌های جدید آمریکا نسبت به افغانستان تغییراتی ایجاد شود و محوریت کامل دولت کابل در مذاکرات به طور شاخص معلوم باشد و طرفین متقاعد شوند تا مشکلات را از طریق گفتگو‌ها حل کنند.
 
معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه در ادامه تاکید کرد: وضعیت فعلی افغانستان نتیجه سیاست‌های ۲۰ ساله آمریکا در این کشور است و رها کردن این وضعیت برای مردم مشکلاتی را به همراه دارد. کسانی که چنین وضعیتی را به وجود آوردند نمی‌توانند بدون مسئولیت از این وضعیت عبور کنند.
 
وی با بیان این که بحران افغانستان بسیار مساله پیچیده و طولانی مدت است گفت: اصل بحران بیش از ۴۰ سال است که ادامه دارد و طی این مدت بحران‌های متعددی رخ داده و بر روی هم انباشت شده است؛ لذا نمی‌توان انتظار داشت به سرعت وضعیت جدیدی در این کشور نشان داده شود. در واقع طرف‌های مختلف باید بتوانند به نقطه نظر مشترکی برسند.
 
این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد: دستاورد‌هایی که پس از کنفرانس بن ایجاد شد شامل انتخابات، حقوق زنان و آزادی مطبوعات و جامعه مدنی این‌ها نباید پایمال شود. امیدواریم در دولت جدید آمریکا حداقل راهی برای تمام شدن این بحران پیدا شود گرچه انتظار به نتیجه رسیدن سریع نسبت به این مسائل غیر واقع بینانه است.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->