عزم جدی ایران برای سرمایه‌گذاری در بخش معادن افغانستان پاکستان و طالبان برای «پیشبرد منافع مشترک» توافق کردند طالبان در تلاش برای نقش آفرینی بیشتر در چابهار قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر صمت از آمادگی ایران برای انتقال دانش فنی معادن به افغانستان خبرداد ایران و افغانستان گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎ دﺭ ﺯﻣﯿﻨﻪ ﻧﻔﺖ ﻭ ﮔﺎﺯ را بررسی می‌کنند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیش میزبان مسابقات فوتسال کافا شد | تیم ملی فوتسال افغانستان به مصاف رقبا می‌رود استاندار طالبان در هرات: قطعه چهارم راه‌آهن خواف-هرات به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد دیوان محاسبات: فقدان آمار دقیق از اتباع خارجی در کشور موجب ارائه آمار‌های متناقض از سوی دستگاه‌ها شده است تیم «سفید سنگ» قهرمان مسابقات کریکت جام بهاری در ولایت لوگر افغانستان شد سخنگوی دولت: تفاوت‌ها و تشابهات میان ایران و افغانستان می‌تواند تعاملات فرهنگی ما را غنی کند قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) امیرخان متقی از سفارت افغانستان در تهران بازدید کرد سرپرست کنسولگری افغانستان در مشهد، درگذشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) جودوکاران افغانستانی ۴ مدال مسابقات جام صلح و دوستی را از آن خود کردند رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور: بنای ما اخراج اتباع نیست + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دونالد ترامپ: چین در بگرام حضور دارد قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک مقام وزارت کار: با تغییر فرهنگ کار در کشور مواجه هستیم | بخش عمده بازار ایران در اختیار اتباع خارجی قرار ندارد
سرخط خبرها

کارشناس مسائل افغانستان: طالبان توهم قدرت پیدا کرده‌اند

  • کد خبر: ۵۶۹۳۸
  • ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۶
کارشناس مسائل افغانستان: طالبان توهم قدرت پیدا کرده‌اند
یک دیپلمات پیشین می‌گوید: وضعیت فعلی افغانستان نتیجه سیاست‌های ۲۰ ساله آمریکا در این کشور است و کسانی که این وضعیت را به وجود آوردند بدون مسئولیت نمی‌توانند از آن عبور کرده و خارج شوند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ محسن روحی صفت درباره این که سیاست دولت جدید آمریکا نسبت به مساله افغانستان و مذاکرات صلح چگونه خواهد بود گفت: آن چیزی که باعث شده وضعیت فعلی ایجاد شود سیاست‌های نادرستی است که زلمای خلیل زاد نماینده آمریکا در امور افغانستان و تیم او در قبال بحران این کشور اتخاذ کردند.
 
وی تصریح کرد: در نتیجه چنین وضعیتی دولت مرکزی تضعیف شد و اعتبار کاذبی به طالبان داده شد و آن‌ها توهم قدرت پیدا کردند و همه این مسائل نتیجه روندی بود که خلیل زاد در افغانستان به وجود آورد.
 
این دیپلمات پیشین کشورمان در افغانستان با تاکید بر این که سیاست‌های نادرست آمریکا ضربه‌های زیادی به برقراری صلح در این کشور زد گفت: علی رغم این که طرفین متعهد به گفتگو‌های صلح شدند، اما هیچ گونه آتش بسی برقرار نشد و طالبان هم آتش بس را نپذیرفت و تنها امتیاز مذاکرات به دست آمد.
 
روحی صفت خاطرنشان کرد: این احتمال وجود دارد که در سیاست‌های جدید آمریکا نسبت به افغانستان تغییراتی ایجاد شود و محوریت کامل دولت کابل در مذاکرات به طور شاخص معلوم باشد و طرفین متقاعد شوند تا مشکلات را از طریق گفتگو‌ها حل کنند.
 
معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه در ادامه تاکید کرد: وضعیت فعلی افغانستان نتیجه سیاست‌های ۲۰ ساله آمریکا در این کشور است و رها کردن این وضعیت برای مردم مشکلاتی را به همراه دارد. کسانی که چنین وضعیتی را به وجود آوردند نمی‌توانند بدون مسئولیت از این وضعیت عبور کنند.
 
وی با بیان این که بحران افغانستان بسیار مساله پیچیده و طولانی مدت است گفت: اصل بحران بیش از ۴۰ سال است که ادامه دارد و طی این مدت بحران‌های متعددی رخ داده و بر روی هم انباشت شده است؛ لذا نمی‌توان انتظار داشت به سرعت وضعیت جدیدی در این کشور نشان داده شود. در واقع طرف‌های مختلف باید بتوانند به نقطه نظر مشترکی برسند.
 
این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد: دستاورد‌هایی که پس از کنفرانس بن ایجاد شد شامل انتخابات، حقوق زنان و آزادی مطبوعات و جامعه مدنی این‌ها نباید پایمال شود. امیدواریم در دولت جدید آمریکا حداقل راهی برای تمام شدن این بحران پیدا شود گرچه انتظار به نتیجه رسیدن سریع نسبت به این مسائل غیر واقع بینانه است.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->