طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کارشناس مسائل افغانستان: طالبان توهم قدرت پیدا کرده‌اند

  • کد خبر: ۵۶۹۳۸
  • ۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۶
کارشناس مسائل افغانستان: طالبان توهم قدرت پیدا کرده‌اند
یک دیپلمات پیشین می‌گوید: وضعیت فعلی افغانستان نتیجه سیاست‌های ۲۰ ساله آمریکا در این کشور است و کسانی که این وضعیت را به وجود آوردند بدون مسئولیت نمی‌توانند از آن عبور کرده و خارج شوند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ محسن روحی صفت درباره این که سیاست دولت جدید آمریکا نسبت به مساله افغانستان و مذاکرات صلح چگونه خواهد بود گفت: آن چیزی که باعث شده وضعیت فعلی ایجاد شود سیاست‌های نادرستی است که زلمای خلیل زاد نماینده آمریکا در امور افغانستان و تیم او در قبال بحران این کشور اتخاذ کردند.
 
وی تصریح کرد: در نتیجه چنین وضعیتی دولت مرکزی تضعیف شد و اعتبار کاذبی به طالبان داده شد و آن‌ها توهم قدرت پیدا کردند و همه این مسائل نتیجه روندی بود که خلیل زاد در افغانستان به وجود آورد.
 
این دیپلمات پیشین کشورمان در افغانستان با تاکید بر این که سیاست‌های نادرست آمریکا ضربه‌های زیادی به برقراری صلح در این کشور زد گفت: علی رغم این که طرفین متعهد به گفتگو‌های صلح شدند، اما هیچ گونه آتش بسی برقرار نشد و طالبان هم آتش بس را نپذیرفت و تنها امتیاز مذاکرات به دست آمد.
 
روحی صفت خاطرنشان کرد: این احتمال وجود دارد که در سیاست‌های جدید آمریکا نسبت به افغانستان تغییراتی ایجاد شود و محوریت کامل دولت کابل در مذاکرات به طور شاخص معلوم باشد و طرفین متقاعد شوند تا مشکلات را از طریق گفتگو‌ها حل کنند.
 
معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه در ادامه تاکید کرد: وضعیت فعلی افغانستان نتیجه سیاست‌های ۲۰ ساله آمریکا در این کشور است و رها کردن این وضعیت برای مردم مشکلاتی را به همراه دارد. کسانی که چنین وضعیتی را به وجود آوردند نمی‌توانند بدون مسئولیت از این وضعیت عبور کنند.
 
وی با بیان این که بحران افغانستان بسیار مساله پیچیده و طولانی مدت است گفت: اصل بحران بیش از ۴۰ سال است که ادامه دارد و طی این مدت بحران‌های متعددی رخ داده و بر روی هم انباشت شده است؛ لذا نمی‌توان انتظار داشت به سرعت وضعیت جدیدی در این کشور نشان داده شود. در واقع طرف‌های مختلف باید بتوانند به نقطه نظر مشترکی برسند.
 
این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد: دستاورد‌هایی که پس از کنفرانس بن ایجاد شد شامل انتخابات، حقوق زنان و آزادی مطبوعات و جامعه مدنی این‌ها نباید پایمال شود. امیدواریم در دولت جدید آمریکا حداقل راهی برای تمام شدن این بحران پیدا شود گرچه انتظار به نتیجه رسیدن سریع نسبت به این مسائل غیر واقع بینانه است.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->