آیت‌الله علم‌الهدی: حرکت مردم در ۹ دی یک حرکت بسیار اصیل و ریشه‌داری بود | دشمن تحریم‌های توفنده و کوبنده اقتصادی نسبت به ما دارد بازخوانی ۲۰ جمله کلیدی از رهبر معظم انقلاب به مناسبت یوم الله ۹ دی | بصیرت، نورافکن و قطب‌نماست عارف: تکمیل و بهره‌برداری کامل از آزادراه تهران-شمال، از اولویت‌های دولت چهاردهم است کمیسیون‌های تخصصی مجلس، میزبان هفت وزیر از کابینه چهاردهم خواهند بود فضائلی: تصمیمات و مصوبات شورای عالی فضای مجازی به تأیید رهبری احتیاج ندارد وزیر امور خارجه عمان به تهران سفر خواهد کرد سپاه و بسیج، آماده برای دفاع از امنیت ملی و مقابله با نقشه‌های دشمن سقوط هواپیمای مسافربری کره جنوبی | احتمال فوت ۱۷۹ نفر + فیلم نهم دی زنگ بیداری برای خواص بود نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونسیتی به سرطان مبتلا شد حماس خواهان اعزام ناظران بین‌المللی به غزه شد نخست وزیر رژیم صهیونیستی زیر تیغ جراحی می‌رود دولت آمریکا درصدد به رسمیت شناختن دولت شورشیان سوری برنامه ریزی رژیم صهیونیستی برای گسترش جنگ در نوار غزه انهدام سیزدهمین پهپاد آمریکایی توسط یمن حمله انتحاری به مقر انتظامی در بندر لنگه| یک فرما‌نده پلیس به شهادت رسید (۸ دی ۱۴۰۳) نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با علمای اهل سنت پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما
سرخط خبرها

پیام انتخاب رابرت مالی برای ایران چیست

  • کد خبر: ۵۷۳۴۴
  • ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۳
پیام انتخاب رابرت مالی برای ایران چیست
اگر قرار بود تیمی از سیاست خارجی را در آمریکا انتخاب کنیم که قابلیت مذاکرات در حوزه های مختلف با ایران را داشته باشد ، شاید تیمی جز این را انتخاب نمی کردیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ انتخاب شخصیتهای متفاوت برای پست های مختلف امری عادی و بیهوده نیست بلکه افراد حاضر در پست های تاثیرگذار نماد سیاستهایی خواهند بود که اجرا خواهند شد.

 

همانطور که انتصاب افرادی چون برایان هوک و الیوت آبرامز بعنوان نماینده دولت آمریکا در مورد ایران پیام مبتنی بر فشار حداکثری را از واشنگتن مخابره ساخت انتخاب اخیر جو بایدن برای نماینده آمریکا در مورد ایران نیز بسیار پرمعنا می نماید.

 

انتخاب "رابرت مالی" بعنوان نماینده آمریکا در مورد ایران از سوی جو بایدن شاید بتواند بخوبی بخشی از سیاست خارجی او و دولتش را در مورد ایران نمایان سازد.

 

اهمیت انتخاب رابرت مالی چنان است که پیش از انتخاب نهایی اش بعنوان نماینده آمریکای بایدن در امور ایران، صدای لابی اسراییل و بنیادهای نزدیک به این لابی از جمله بنیاد دفاع از دموکراسیها را بشدت درآورد.

 

به واقع پیام انتخاب رابرت مالی چیست و چرا جریانهای مخالف برجام در آمریکا  از چنین انتخابی بشدت نگرانند.

 

رابرت مالی از معماران اصلی شکل دهنده برجام در سال 2015 در کنار جان کری و جیک سولیوان و تونی بلینکن و وندی شرمن و ویلیام برنز بود.

 

رابرت مالی که تحصیلکرده حقوق از هاروارد و فلسفه سیاسی از آکسفورد می باشد از نزدیک ترین یاران سیاست خارجی دولت اوباما می باشد.

 

مالی که فرزند پدر ملی گرای یهودی مصری می باشد به شدت حامی استفاده از راهکارهای دیپلماتیک در خاورمیانه و بخصوص در مورد ایران است.

 

رابرت مالی از منتقدان جدی شهرک سازی اسراییل در کرانه باختری و رود اردن است و با بسیاری از سیاستهای تند نتانیاهو در خاورمیانه رابطه خوبی ندارد.

 

اگر عکسهای مربوط به مذاکرات ایران و پنج بعلاوه یک را در زمان شکل گیری برجام مرور کنیم خواهیم دید که مالی در کنار جان کری و مونیتز رییس سازمان انرژی اتمی آمریکای اوباما حاضر است.

 

پیام اننخاب رابرت مالی برای ایران

او آگاهی کافی از چرایی شکل گیری برجام و روندی که منتهی به شکل گیری برجام شد را دارد و این میتواند خبر خوبی برای حامیان برجام در ایران و آمریکا و اروپا باشد.

 

مالی که طی دوران ریاست جمهوری ترامپ از منتقدان اصلی خروج  ترامپ از برجام و بعنوان مدیر گروه بین المللی بحران مشغول بوده است حالا پست حساسی را در مورد ایران دریافت میکند.

 

ایرانی که غنی سازی بیست درصدی را دوباره آغاز کرده و مجلس اولتیماتوم اخراج بازرسان سازمان انرژی اتمی را در صورت عدم رفع تحریمها تا کمتر از دو ماه دیگر داده و میرود که دولت حامی برجام در ایران نیز تا حدود پنج ماه دیگر جایش را به دولتی دهد که معلوم نیست با برجام فعلی قرابت دارد یا خیر.

 

اگر قرار بود تیمی از سیاست خارجی را در آمریکا انتخاب کنیم که قابلیت مذاکرات در حوزه های مختلف با ایران را داشته باشد ، شاید تیمی جز این را انتخاب نمی کردیم.

 

بلی تیم اخیر سیاست خارجی بایدن برجام را میشناسد دلایل شکل گیری برجام را نیز بخوبی می داند و آماده هم هست که با ایران مذاکراتی داشته باشد.

 

اما این تیم قطعا با چالش های جدی در برابر تندروها در آمریکا و لابی اسراییل و سعودی روبرو خواهد شد.

 

بنابراین فرصت گفت‌وگو همیشگی و بلند مدت نخواهد بود این نکته بسیار مهمیست که حاکمیت در ایران باید بخوبی درک کند و به آن واقف باشد.

 

منبع: عصر ایران، اکبر مختاری-  مدرس علوم سیاسی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->