سارق نسخه‌های تاریخی مقبره «شاه نعمت‌الله‌ولی» به دام افتاد سرگذشت تلخ یک زن؛ از اعتیاد تا فرزندآزاری این واقعاً یک «بحران» است کشف اسکلت یک زن متعلق به ۳۲۰۰ سال پیش در شهرستان بابل اطلاعیه سازمان امدادونجات هلال‌احمر درخصوص احتمال وقوع طوفان تندری و سیلاب در خراسان و چند استان دیگر (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۱۴ درصد متقاضیان وام ازدواج و فرزندآوری در صف هستند مصرف چه مقدار نمک در روز برای سلامتی خطرناک است؟ پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش سن ورود زنان به هیئت علمی دانشگاه‌ها آتش‌سوزی ۲.۵ هکتار از مراتع قره‌چغه قوچان خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) یک کشته و ۸ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس در آزادراه کرج-تهران (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) توپ برخورد با «تخلیه فاضلاب در اراضی کشاورزی» در زمین شهرداری مشهد بعد از ۷ سال فاش شد؛ ردّپای مرد مستأجر در ناپدیدشدن زن صاحبخانه فروش ۱۰۰ میلیونی نوزاد توسط مادر معتاد برملا شد قتل پسر ثروتمند با سم مار افعی | اعترافات متهمان در دادگاه فرمانده انتظامی مشهد از ۵۰ فقره سرقت باند نقابداران بی قرار پرده برداشت ثبت‌نام آموزش هوش مصنوعی به ۲ میلیون دانش‌آموز، از خرداد ۱۴۰۴ آغاز می‌شود نقش مؤثر تصاویر ماهواره‌ای در پایش آلودگی هوا تدوین کتب درسی جدید در حوزه کدنویسی انجام می‌شود ضرورت اطلاع خانواده از احوالات کودکان برای به حداقل رساندن آسیب‌های دوره نوجوانی مصرف گوشت در سالمندان نباید صفر شود هتل‌های مشهد برای عروسی؛ شبی به یاد ماندنی با خدمات خاص و فضای مجلل صدور هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رتبه برتر کشوری در شاخص خلاقیت و نوآوری، در دست موزه طبیعی سمنان پیوند رایگان، افتخار نظام سلامت ایران؛ نجات سالانه ۸۰۰ جان با اهدای عضو در مشهد | راه‌اندازی مرکز برداشت بافت در بهشت‌رضا(ع) شکارچی فعال در فضای مجازی دستگیر شد بار دیگر هشدار خودمراقبتی برای مردم کلانشهر مشهد صادر شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) حرکت جدی بیمارستان منتصریه مشهد در مسیر توسعه پیوند اعضا | فرهنگ‌سازی درباره مرگ مغزی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای رسانه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به ۳۴ درجه می‌رسد هشدار پلیش فتا درمورد فروشندگان سوالات نهایی | لو رفتن سوالات قبل از ساعت مشخص غیرممکن است ۲۹ هزار کودک بازمانده از تحصیل ۶ تا ۱۱ ساله جذب مدارس خواهند شد توصیه‌های طلایی برای تأمین آب بدن در گرمای هوا
سرخط خبرها

الگوی سوم زن مسلمان

  • کد خبر: ۵۸۱۸۷
  • ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۵
الگوی سوم زن مسلمان
طاهره طهماسبی - مدیر کل دفتر زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی
انقلاب اسلامی ایران قرائت متفاوتی از موضوع زن ارائه کرده است. کافی است سر بچرخانیم و به زنان اطرافمان نگاهی بیندازیم. تفاوت دیدگاه، اندیشه و سبک زندگی را می‌توان در نسل فعلی به نظاره نشست، زنانی که هرکدام می‌توانند پایه‌گذار نسلی موفق برای جامعه باشند. این روز‌ها سطح آگاهی زنان نه‌تن‌ها در بحث اشتغال افزایش پیدا کرده است بلکه زنان خانه‌دار نیز به‌مراتب دارای مهارت‌ها و تخصص‌های ویژه‌ای هستند که در زمینه تربیت فرزند به آن‌ها کمک می‌کند.

برخی می‌پندارند که زن مسلمان بر سر دوراهی است و باید یکی از الگو‌ها را برگزیند: یا به الگوی غربی تن دردهد یا خانه‌نشینی و محرومیت از کمالات را انتخاب کند. از این ۲ الگو که بیشتر با یکدیگر در ستیزند و مخالفان و موافقان خود را دارند، هرکدام سعی دارد دیگری را قانع و تسلیم کند. در این میان، گاهی در میان جنگ‌های رسانه‌ای که با گسترش فضای مجازی نیز گسترده شده است، زن جوان امروز دچار سردرگمی می‌شود که میان ۲ دیدگاه، کدام می‌تواند درست باشد. اما گفتمان الگوی سوم زن مسلمان نه با دیدگاه‌های غربی سنخیت دارد، نه برمبنای دیدگاه شرق او را قضاوت می‌کند. الگوی سوم زن مسلمان همان چیزی است که مقام معظم رهبری بار‌ها به آن اشاره کرده‌اند: «زن به یک جایگاه مصنوعی و تصنعی و تشریفاتی احتیاج ندارد، جایگاهی که دون شأن متانت و سکینه و آرامش روحی اوست. در طبیعت الهی زن، آن‌چنان لطافت و زیبایی و گرمای محبتی وجود دارد که می‌تواند هم خود را و هم محیط پیرامون خود را -چه در داخل خانه، چه در هر محیطی که باشد- به طرف معنویت، پیشرفت و علو مقامات علمی و عملی سوق دهد و پیش ببرد.» ایجاد نگاه جدید در مدیریت توانسته است گامی نو برای ایجاد تحول در مشکلات زنان جامعه باشد، اگرچه در این پویایی، هنوز بر این باور هستیم که این اراده که امروز در زنان دیده می‌شود ریشه در آموخته‌هایی دارد که از مادرانشان به ارث برده‌اند، همان‌ها که ۴ دهه پیش توانستند تغییری در سرنوشــت خـــــود و فرزندانشان ایجاد کنند. معمار کبیر انقلاب، حضرت امام (ره) بر این باور بودند که زنان با حفظ شئونات اسلامی می‌توانند در همه عرصه‌های اجتماعی حضور فعال داشته باشند. این نگاه عمیق و اندیشمندانه سبب تغییرات اساسی در جایگاه زنان و ارتقای وضعیت آنان در عرصه‌های مختلف می‌شود. یکی از مهم‌ترین حوزه‌های حضور زنان عرصه علم و فناوری است. سواد که یکی از شاخص‌های توسعه انسانی کشور‌ها محسوب می‌شود، بعد از انقلاب، رشد چشمگیری یافته است.
 
در سال ۱۳۵۵ زنان تنها ۲۷ درصد باسوادان کشور را تشکیل می‌دادند، اما بر اساس سرشماری سال ۹۵ این میزان به ۸۷ درصد افزایش یافته است. افزایش آمار عدالت آموزشی تنها در سطح مقطع ابتدایی نبوده است و امروز شاهد هستیم ۶۳ درصد از دانش‌آموختگان دانشگاهی و مراکز علمی را زنان تشکیل می‌دهند. تعداد دانش‌آموزان دختر در سال‌های بعد از انقلاب نزدیک به ۳ برابر شده است. این تغییرات چشمگیر که در عرصه اقتصادی کاملا به چشم می‌آید از مشاغل خرد خانگی تا حضور صنایع بزرگ در معادن از کشاورزی تا باغداری و پرورش گیاهان، از مشاغل مقدماتی تا بازرگانی، همه و همه، عرصه میدان فعالیت‌های زنان است و در میان بهترین و موفق‌ترین کارآفرینان، به‌جرئت می‌توان از زنان یاد کرد. بسیاری از فعالان رسانه به عنوان زبان گویای جامعه زنان هستند. بعد از انقلاب، نهاد‌های زیادی با رویکرد تربیتی و فرهنگی ایجاد شدند که هرکدام در بخش‌های تخصصی توانستند کارنامه موفقی داشته باشند. هم‌اکنون از نظر بهداشت و سلامت، ایران در وضعیت بسیار خوبی به سر می‌برد. مرگ‌ومیر مادران در کشور کاهش بسیار چشمگیری یافته است. طبق آمار‌های انجام‌شده، امید به زندگی در بین زنان به ۷۸ سال رسیده است. اگرچه نمی‌توان چشم بر مشکلات جاری بست، اما با همت زنان مسلمانی که خود الگوی سوم زن هستند، می‌توان به آینده امید داشت.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->