پیش بینی بورس یکشنبه (۲۰ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه (۲۰ آبان ۱۴۰۳) اطلاعیه شرکت توانیر درخصوص برنامه قطع برق (۱۹ آبان ۱۴۰۳) ۸۰ درصد متقاضیان حراج ربع سکه ۱۴۰۳ برنده شدند وزارت صمت: خودرو نباید در بورس کالا عرضه شود عودت وجه ۸۲ میلیاردی به شاکیان مشاورین املاک در مشهد (۱۹آبان ۱۴۰۳) رفع اختلال کارت‌خوان‌های جایگاه‌های سوخت (۱۹ آبان ۱۴۰۳) علت اختلال در شبکه پرداخت کارت سوخت کشور چیست؟ + جزئیات تصمیم دولت تصمیم برای اعمال خاموشی در سراسر کشور | قطع منظم برق از فردا آغاز می‌شود (۲۰ آبان ۱۴۰۳) آغاز خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده به دلیل محدودیت سوخت نیروگاه‌ها | اولین استان، کرمانشاه از فردا (۲۰ آبان ۱۴۰۳) سبک جدید ثبت‌نام خودرو توسط شرکت کرمان‌موتور | «با تأخیر تحویل می‌دهیم، خسارت هم نمی‌دهیم» ویدئو | آغاز عرضه سکه‌های ضرب ۱۴۰۳ نصب هزار و ۶۷۰ نیروگاه تجدیدپذیر در خراسان‌رضوی بورس سهام‌داران را سر ذوق آورد | رشد ۳۶ هزار واحدی بازار سهام (۱۹ آبان ۱۴۰۳) پذیرفته‌شدگان طرح جایگزینی خودرو بخوانند | آخرین فرصت مراجعه به مراکز اسقاط خودرو اعلام شد شاهین ثبت‌نام کنید، برای اطلس پول بریزید و کوییک بگیرید! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | قیمت‌ها افزایش یافت با انتخاب محصولات باکیفیت سهند آذرین به اقتصاد کشور کمک کنیم قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | پژو پارس ۷۱۳ میلیون تومان شد مصوبه جدید برای واگذاری فوری خودرو داخلی به جانبازان انصرافی از واردات خودرو (۱۹ آبان ۱۴۰۳) قیمت دلار امروز در مرکز مبادله چند؟ (۱۹ آبان ۱۴۰۳) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | دلار ۶۹ هزار و ۴۵۰ تومان عضویت ایران در سازمان بین‌المللی استاندارد تأیید شد | بازار ۱۱۰ کشور جهان در دسترس محصولات ایرانی + فیلم قیمت بیت کوین به رقم بی‌سابقه ۷۷۰۰۰ دلار رسید (۱۹ آبان ۱۴۰۳) آزادسازی واردات آیفون جیب مردم را پُر می‌کند یا خالی؟ پیش‌بینی تأثیر لایحه بودجه ۱۴۰۴ بر بازار سرمایه آیین تجلیل از واحدهای نمونه کیفیت خراسان رضوی برگزار شد | بازار جهانی خواهان محصول استاندارد است قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | گوجه فرنگی گران شد خبر مهم درباره سهام عدالت | مپنا بالاخره قول پرداخت طلب سهام عدالت را داد
سرخط خبرها

درباره خروج غیر قانونی ۱۲۰۰ قلم سم گیاهی به مقصد افغانستان

  • کد خبر: ۵۸۳۰۶
  • ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۸
درباره خروج غیر قانونی ۱۲۰۰ قلم سم گیاهی به مقصد افغانستان
این‌بار در کشفیات ماموران سازمان اطلاعات سپاه خبری از احتکار و گران‌فروشی نبود، بلکه موضوع درباره قاچاق بیش از هزارو ۲۰۰ قلم سم دفع آفات نباتی آن‌هم در وسط بار میوه بود؛ کالایی که صادرات آن ممنوع است و برای مواد اولیه تولیدی یا واردات محصولات آماده، به آن ارز نیمایی تعلق می‌گیرد.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ - این‌بار در کشفیات ماموران سازمان اطلاعات سپاه خبری از احتکار و گران‌فروشی نبود، بلکه موضوع درباره قاچاق بیش از هزارو ۲۰۰ قلم سم دفع آفات نباتی آن‌هم در وسط بار میوه بود؛ کالایی که صادرات آن ممنوع است و برای مواد اولیه تولیدی یا واردات محصولات آماده، به آن ارز نیمایی تعلق می‌گیرد.
وارد میدان‌بار سپاد که می‌شویم، همان سمت چپ پارکینگی قرار دارد که تریلی‌های بزرگ برای بارگیری به آنجا می‌روند تا به‌دلیل جثه بزرگشان باعث ترافیک و شلوغی بیشتر این بازار نشوند. اوایل صبح به‌همراه ماموران سازمان اطلاعات سپاه برای کشف محموله قاچاقی که هنوز از چندوچون آن خبر نداریم، وارد این پارکینگ می‌شویم.
 
۸ دستگاه تریلی با شماره پلاک‌های مربوط به افغانستان درحال بارگیری پرتقال و سیب هستند. همه‌چیز آرام و عادی است تا وقتی که ماموران به‌سراغ یکی از این تریلی‌ها می‌روند که گزارش بارگیری اقلامی به‌جز میوه در آن رسیده است، سبد‌های بزرگ سیب زرد روی هم چیده شده و نیمی از این تریلی ۲۶ تنی را پر کرده است. اما آنچه توجه ما را به خود جلب می‌کند، تعداد زیادی کارتن خالی سموم شیمیایی کشاورزی است که در کنار تریلی روی هم تلنبار شده است.

مکالمه راننده جوان افغانستانی که لباس‌های محلی این کشور را بر تن دارد با ماموران، دومین دلیلی است که نشان می‌دهد گزارش رسیده از این بار به احتمال زیاد صحت دارد. راننده جوان در پاسخ به سوال ماموران درباره محتویات بار با اطمینان می‌گوید: می‌بینید که سیب است. مامور می‌پرسد: مطمئن هستید که چیز دیگری نیست؟ راننده می‌گوید: نمی‌دانم. مامور می‌پرسد: یعنی چه نمی‌دانم؟ راننده جوان در ادامه توضیح می‌دهد: من دیشب ماشینم را جلوی غرفه گذاشتم و این میوه‌ها بارگیری شده است و حالا آمده‌ایم که باقی‌مانده آن را بارگیری کنیم.

راننده جوان وقتی متوجه اشتباه خود می‌شود، بلافاصله ادعا می‌کند که قصد بردن این بار را ندارد و برای همکاری با ماموران، همان‌جا با صاحب بار تماس می‌گیرد و تلفن خود را روی حالت بلندگو می‌گذارد و می‌گوید که نمی‌تواند این بار را ببرد. صاحب غرفه از آن‌سوی خط اصرار دارد که به هر نحوی شده است راننده را مجاب به بردن بار کند و حتی پیشنهاد اضافه کردن دستمزد را هم می‌دهد. پیشنهادی که راننده آن را رد می‌کند.

پس از این مکالمه، ماموران از صاحب غرفه می‌خواهند که در محل حاضر شود؛ درخواستی که پس از گذشت نیم‌ساعت به آمدن شریک او به پای بار ختم می‌شود. سوال‌وجواب‌های ماموران از این فرد درباره علت وجود کارتن‌های خالی سموم که ادعا می‌کرد ضایعات بازیافتی است و از دلیل وجود آن‌ها در آنجا بی‌خبر است، نیز بی‌نتیجه می‌ماند. مرد میان‌سال ادعا می‌کند که صاحب اصلی این بار فردی در افغانستان است و او و شریکش هیچ وظیفه‌ای در قبال آن ندارند.
 
بالاخره برای تخلیه بار تصمیم گرفته می‌شود. وقتی کار تخلیه سبد‌های سیب به نیمه می‌رسد، معمای این بار نیز حل می‌شود و شریک صاحب غرفه غیب می‌شود. در وسط بار میوه تعداد زیادی سبد دارای سموم کشاورزی که جزو کالا‌های دارای ممنوعیت صادراتی است، پیدا می‌شود. این کالا‌ها به‌صورت جاسازی‌شده و با پوشیده شدن توسط پوشال، درست شبیه به یک سبد میوه در وسط تریلی جا خوش کرده‌اند. پس از این کشف نیرو‌های اطلاعات ناحیه مقاومت بسیج سپاه مقداد، بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز برای صورت‌جلسه کردن و تحویل گرفتن بار در محل حاضر می‌شوند.
 
برای پاسخ به این پرسش که خروج این کالا‌ها چه جذابیتی برای قاچاقچیان دارد، با آقای میراحمدی، مدیرفروش یکی از شرکت‌هایی که ۴ قلم از ۶ قلم بار کشف‌شده را آن‌ها تولید می‌کنند، تماس می‌گیریم. او در این‌باره به شهرآرا می‌گوید: مواد اولیه این محصولات با ارز نیمایی وارد می‌شود و صادرات آن از سال ۹۸ ممنوع شده است. ازسوی دیگر کیفیت عالی و قیمت مناسب محصولات ایرانی درمقابل محصولات مشابه پاکستانی، هندی و چینی، تقاضا برای این محصولات را در آن‌سوی مرز‌ها افزایش داده است.

البته بد نیست بدانید آن‌طور که فعالان این حوزه می‌گویند، ممنوعیت صادرات، تولیدکنندگان داخلی را زمین‌گیر کرده است، به‌طوری‌که پیشتر کشور ما این محصول را به کشور‌های منطقه صادر می‌کرد، اما ممنوعیت صادرات باعث شد که بازار‌های خود را از دست بدهیم. همچنین با وجود ظرفیت چشمگیر تولید در کشور، در یک سال گذشته واردات سم از ۱۲درصد به ۵۲درصد افزایش یافته که این موضوع نیز موجب نارضایتی فعالان این حوزه شده است.
 
پس از بررسی‌های بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت، بار یادشده شمارش و ارزش‌گذاری می‌شود. رئیس اداره بازرسی و کشف کالای قاچاق سازمان صنعت، معدن و تجارت در این‌باره به شهرآرا می‌گوید: طبق بررسی‌های صور‌ت‌گرفته، این کالا‌ها شامل هزارو ۲۰۸ قلم سموم دفع آفات نباتی از نوع مایع در حجم یک‌لیتری و نیم‌لیتری بالغ‌بر ۸۰۰ لیتر به ارزش تقریبی بیش از ۳۰۰ میلیون تومان بود. به‌گفته بخشعلی بیاتی، این بار در حکم کالای قاچاق است و برای رد شدن از گمرک در سبد‌های میوه جاسازی شده بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->