آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۳ خرداد ۱۴۰۴) انتشار آلبوم علی زندوکیلی با نام «فریادِ وطن» شهرآرا؛ هم‌نفس با مشهد | متخصصان و پیشکسوتان حوزه رسانه از شهرآرا می‌گویند مجموعه تلویزیونی «تیم درمان» در دست تولید نگاهی به برخی از مهم ترین قطعات موسیقی ساخته شده با موضوع خرمشهر قهرمان | خرمشهر، جلوه گاه سرود و حماسه طناز حقیقی، طراح لباس تئاتر و سینما، درگذشت + علت فوت گفت‌وگو با هوش مصنوعی گوگل درباره «روزنامه نگاری محلی» | ستون فقرات دموکراسی در سطح خُرد پیش‌بینی منتقدان از جوایز کن ۲۰۲۵ معرفی برندگان جایزه نوعی نگاه کن ۲۰۲۵ فراخوان جایزه «داستان سیمرغ نیشابور» منتشر شد + جزئیات صفحه نخست روزنامه‌های کشور - شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۴ پخش ۱۳ فیلم سینمایی و یک مینی‌سریال با محوریت خوزستان مستند «تولد یک فرمانده» روی آنتن تلویزیون + زمان پخش ویژه برنامه «۱۰۰۱» ویژه خوزستان + زمان پخش نقش‌آفرینی علی مصفا، صابر ابر و شمس لنگرودی در فیلم «چشم‌هایش» رونمایی از کتاب «عبور از شط» | روایتی از میدان نبرد و شط خونین تاریخ کنسرت «ایرانم» علیرضا قربانی ۴ شب دیگر تمدید شد | بلیت‌فروشی از عصر امروز (۳ خرداد ۱۴۰۴) معرفی بازیگران جدید سریال «استخوان سوز»
سرخط خبرها

اعضای شورای شهر از روند داوری آثار جشنواره شاهنامه‌خوانی و نقالی بازدید کردند

  • کد خبر: ۵۸۹۸۶
  • ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۵
اعضای شورای شهر از روند داوری آثار جشنواره شاهنامه‌خوانی و نقالی بازدید کردند
 برخی از اعضای شورای شهر مشهد دیروز از مراحل داوری آثار ارسالی به سومین جشنواره ملی شاهنامه‌خوانی و نقالی کودک و نوجوان بازدید کردند.
شهرآرانیوز - برخی از اعضای شورای شهر مشهد دیروز از مراحل داوری آثار ارسالی به سومین جشنواره ملی شاهنامه‌خوانی و نقالی کودک و نوجوان بازدید کردند. به گفته نرگس شالچیان معاون گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری نزدیک به هزار اثر از سراسر کشور به دبیرخانه این دوره جشنواره رسیده که رشدی دوبرابری نسبت به دوره‌های گذشته داشته است. در ادامه صحبت‌های رئیس کمیسیون توسعه و بهسازی توس شورای شهر مشهد و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر را در حاشیه بازدید از مراحل داوری این جشنواره می‌خوانید.



جریان بسط و توسعه شاهنامه به بطن جامعه ادامه دارد

رئیس کمیسیون توسعه و بهسازی توس شورای شهر مشهد از برگزاری سومین دوره جشنواره ملی شاهنامه‌خوانی و نقالی کودک و نوجوان و رشد چشمگیر میزان مشارکت عمومی در این دوره ابراز خرسندی کرد و از اهتمام جدی شورای پنجم برای احیای توس و محیط پیرامونی آرامگاه فردوسی سخن گفت.

به گفته سیدمسعود ریاضی فعالیت‌های عمرانی مختلفی در سه‌سال ونیم اخیر در این بافت تاریخی شکل گرفت؛ اقداماتی که با دشواری‌های بسیاری همراه بود، ولی دستاورد‌های بسیار ارزنده‌ای داشت.

او یادآور شد: در آغاز فعالیت مدیریت شهری در این دوره، توس و به‌ویژه جلوخان آرامگاه فردوسی دارای شرایط بسیار اسفناکی بود که به‌هیچ‌وجه درخور و در شأن حکیم توس نبود، اما خوشبختانه اقدامات صورت گرفته و همچنین ظرفیت فردوسی حکیم جریان ارزشمندی را تولید کرده و همچنان نیز تولید خواهد کرد.

رئیس کمیسیون توسعه و بهسازی توس خاطرنشان کرد: شروع آموزش شاهنامه‌خوانی در مدارس ثمره همین جریانی است که در سطح جامعه شکل گرفته است.

به گفته ریاضی تا به امروز چندین مجسمه فاخر با طرح‌هایی برگرفته از مفاهیم شاهنامه در بولوار شاهنامه و همچنین جلوخان آرامگاه فردوسی نصب شده‌ا‌ند و در روز‌های آتی و تا پایان سال نیز چندین مجسمه ارزشمند دیگر نصب و در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش بر لزوم برپایی رویداد‌های مختلف با تکیه بر ظرفیت شاهنامه، تأکید کرد و گفت: خوشخبتانه براساس تأکیدات شورای شهر و عزم جدی سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد تاکنون نمایشگاه‌های هنری مختلفی برگزار شده و همچنان این جریان بسط و توسعه شاهنامه به بطن جامعه در حال توسعه است.


آموزش مفاهیم شاهنامه‌خوانی یکی از کارکرد‌های شاخص فرهنگی شورای پنجم

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد نیز در حاشیه این بازدید با تقدیر از اهتمام حوزه گردشگری شهرداری مشهد برای باززنده‌سازی فرهنگ غنی ایرانی و داشته گران‌سنگی، چون شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی، گفت: شاهنامه‌خوانی در زمانی که فرهنگ شفاهی، فرهنگ غالب ایران بود، روش مؤثری برای انتقال مفاهیم زندگی، تجربه‌های زیسته ایرانیان و تبادل سینه‌به‌سینه تاریخ و حماسه‌ها و تلخ‌کامی‌ها و شیرینی‌ها محسوب می‌شد.

رمضانعلی فیضی یادآور شد: امروز با فناوری می‌توانیم روش‌های مکمل دیگری را هم برای تکریم و گرامیداشت شاهنامه و مفاهیم والای آن تجربه کنیم و از موضع رسانه و فرهنگ مکتوب نیز بهره ببریم. به گفته او فرهنگ شفاهی نقالی، زیبایی و اثرگذاری و جایگاه خاص خود را دارد. فیضی همچنین ابراز خرسندی کرد که امروز می‌توانیم بیش از پیش به ترویج نقالی در سطح شهر مشهد اقدام کنیم؛ به‌ویژه در قالب آموزش مفاهیم شاهنامه‌خوانی و ایجاد حساسیت در جامعه به شاهنامه با بهره‌گیری از روش‌های مکملی، چون تبیین مکتوب مفاهیم شاهنامه و آموزش مناسب.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم دین خود را به سرزمین کهن پارسی ادا کنیم، زیرا قدم گذاشتن در این مسیر، قدم برداشتن در مسیر یک فرهنگ به شدت انسانی است.
به گفته او یکی از کارکرد‌های شاخص فرهنگی شورای پنجم، آموزش مفاهیم شاهنامه‌خوانی در مدارس بود که به واسطه امضای تفاهم‌نامه با آموزش‌وپرورش محقق شد.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->