وندش شرمن: متقاعد کردن ایران برای توقف غنی‌سازی امری غیرممکن است تأکید روسیه بر حق ایران برای استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای سرلشکر باقری: انسداد مرز‌های شرقی به منظور مقابله با شرارت‌ گروهک‌های تروریستی است افزایش آمار شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۶۵۵ نفر (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید کرملین بر ازسرگیری گفت‌و‌گو‌های راهبردی روسیه و آمریکا شهرک‌نشین‌های صهیونیست مانع ورود کامیون‌های کمک‌های انسانی به غزه شدند (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ابراز نگرانی پاپ لئو از اوضاع غزه | درخواست رهبر کاتولیک‌های جهان از رژیم صهیونیستی چه بود؟ استفاده از هوش مصنوعی در سامان‌دهی دانش حکمرانی در دستور کار است | تجربیات مدیریتی شهید سلیمانی و رئیسی، قابلیت الگوسازی منطقه‌ای دارند + فیلم تحریم وزرای کابینه نتانیاهو، گام بعدی انگلیس علیه رژیم صهیونیستی جزئیات حمله رژیم صهیونیستی به یک خودرو در لبنان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) هفته خدمت در تقویم رسمی کشور ثبت شد آمار تکان‌دهنده از سقط جنین و مرگ بر اثر گرسنگی در غزه اعتراض نماینده مجلس به نقش بابک زنجانی در پیمانکاری های دولت + فیلم پاسخ سخنگوی مجمع تشخیص درباره تصویب پالرمو و پاسخ به کوچک‌زاده سفیر ایران حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد اعتراف دیپلمات صهیونیست: کابینه نتانیاهو اسرائیل را به سمت هلاکت می‌کشاند امامِ روایت رئیس دانشگاه کلمبیا به خاطر حمایت از رژیم صهیونیستی، هو شد اعتصاب غذای سرآشپز آمریکایی برای حمایت از غزه | راه‌اندازی کمپین تحریم خرید محصولات اسرائیلی رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: از هر گونه تعامل علمی و عملی با مراکز آموزشی در راستای تحقق عدالت در جامعه استقبال می‌کنیم عراقچی: حضور یا عدم حضور در دور پنجم مذاکرات با آمریکا در حال بررسی است اصرار مجلس بر تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت اداری کارکنان دولت رئیس جمهور در حکمی، اعضای شورای‌ عالی مدیریت بحران کشور را مشخص کرد جو بایدن از سوی همسرش مورد سالمندآزاری قرار گرفته است عبدالرضا رحمانی فضلی سفیر جمهوری اسلامی در چین شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) استرالیا هم به جمع کشور‌های محکوم‌کننده رژیم صهیونیستی پیوست (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) توافق پکن، اسلام‌آباد و کابل بر تقویت همکاری‌های ضد تروریستی قالیباف قانون الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو را ابلاغ کرد
سرخط خبرها

کارشناسان آمریکایی: «بایدن» بدون پیش‌شرط به برجام بازگردد

  • کد خبر: ۵۹۰۷۴
  • ۳۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۱
کارشناسان آمریکایی: «بایدن» بدون پیش‌شرط به برجام بازگردد
به گزارش «نیوزویک»، طبق یک نظرسنجی جدید از کارشناسان امور خاورمیانه، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا باید پیش از آغاز هرگونه مذاکراتی درباره مسائل مربوط به ایران، به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با این کشور بازگردد.
عاطفه همایونی  | شهرآرانیوز؛ به گزارش «نیوزویک»، طبق یک نظرسنجی جدید از کارشناسان امور خاورمیانه، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا باید پیش از آغاز هرگونه مذاکراتی درباره مسائل مربوط به ایران، به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با این کشور بازگردد.
 
پژوهشی به نام «سنجش پژوهشگران خاورمیانه» نشان می‌دهد که ۶۷درصد از کارشناسان باور دارند که سیاست خارجی راهبردی‌ای که به احتمال زیاد «نتایج مطلوب» برای آمریکا دربر خواهد داشت، بازگشت «فوری» جو بایدن به برجام فعلی، بدون مذاکره درباره شروط دیگر با ایران است. همچنین در این نظرسنجی که روز سه‌شنبه منتشر شد، ۷۵ درصد از کارشناسان معتقد بودند که بازگشت ایالات‌متحده آمریکا به این توافق، احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای در دهه آینده را کاهش می‌دهد.
 
شبلی تلحمی، در مصاحبه با «نیوزویک» می‌گوید: «نتیجه این گزارش غافلگیرکننده بود.» وی که استاد کرسی انور سادات برای صلح و توسعه در دانشگاه مریلند و از کارشناسان اندیشکده بروکینگز است، این نظرسنجی را برپایه دو سؤال اساسی درباره آنچه آمریکا باید در رابطه با ایران انجام دهد، طراحی کرده است. تلحمی می‌گوید مذاکرات مجدد درباره توافق هسته‌ای از دو جهت برای آمریکا مشکل‌ساز خواهد بود.
 
اولین مورد این است که آمریکا باید با متحدان خود، ازجمله شرکای مهم اروپایی‌اش، که پیش‌تر در این توافق شرکت داشته‌اند، به صورت یک‌جانبه مذاکره کند. مورد دوم، ترس از این مسئله است که رسیدن به یک توافق مجدد، غیرممکن باشد. وی افزود که به تعویق‌انداختن روند مذاکرات امکان «تشدید نظامی» را فراهم می‌کند، که اکثر جامعه آکادمیک با آن مخالف هستند: فقط یک‌درصد از افرادی که در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند، از اقدام نظامی علیه ایران حمایت می‌کنند.
 
این نظرسنجی، به عنوان یک پروژه مشترک میان مرکز نظرسنجی دانشگاه مریلند و پروژه علوم سیاسی خاورمیانه در دانشگاه جورج واشینگتن، از تاریخ ۸ تا ۱۵ فوریه سال جاری انجام شد و ۵۲۱ کارشناس از انجمن مطالعات خاورمیانه و بخش خاورمیانه و شمال آفریقا از انجمن علوم سیاسی آمریکا در آن شرکت کردند.

بازگشت به برجام فعلی، همچنین به معنای لغو تحریم‌های ایران است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در سال ۲۰۱۸ به‌طور یک‌جانبه از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و تحت کارزار فشار حداکثری خود، تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران اعمال کرد. تلحمی می‌گوید: «تحریم‌های ثانویه، شرکت‌های جهانی‌ای که با ایران تجارت می‌کردند را نیز شامل می‌شد.» طبق نتایج این نظرسنجی، فقط ۴ درصد از کارشناسان خاورمیانه طرفدار ادامه کارزار فشار حداکثری علیه ایران بودند. تلحمی با اشاره به سخنان بایدن درباره لغو‌نکردن تحریم‌های ایران می‌گوید: «شما دارید زمانتان را از دست می‌دهید.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->