فیلم سینمایی «جوکر ۲» در بحران فروش «طنزیم» شهرام شکیبا روی آنتن شبکه نسیم + زمان پخش صدرنشینی «پاندای کونگ‌فوکار ۴» و «سگ‌های نگهبان قدرتمند» از نگاه کودکان ایرانی برگزاری کارگاه آموزشی «هوش مصنوعی در هنر» در مشهد پیام وزیر ارشاد و رئیس سازمان سینمایی به جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان درخشش «آه سرد» در جشنواره ریچموند آمریکا «اسکن» در راه کانادا آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۱۴ مهر ۱۴۰۳) گروه قمر با کنسرت «بدرود» روی صحنه + جزئیات کلمات فارسی با مضامین عبری! یادی از آتیلا پسیانی به بهانه اولین سالگرد درگذشتش | زندگی را بلد بود انیمیشن «آتل» در راه ۲ جشنواره بین‌المللی جایزه جشنواره بین المللی «عشق» در دستان شبنم مقدمی کارگردان نمایش «برش-کات»: امیدوارم باز هم در مشهد روی صحنه برویم | امروزه مسئولان پشت تئاتر می‌ایستند غوری در فلسفه راویان رنج | درباره کتاب «داستایوفسکی و نیچه (فلسفه تراژدی)» اثر لف شستوف شباهت عجیب علی نصیریان با بازیگر ژاپنی + عکس
سرخط خبرها

ملاک برتری در بیان امام جواد‌(ع)

  • کد خبر: ۵۹۴۶۷
  • ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۴
ملاک برتری در بیان امام جواد‌(ع)
حجت الاسلام محمدرضا جواهری - عضو هیئت‌علمی دانشگاه فردوسی
ملاک‌ها و معیار‌های برتری نزد خدا چیست؟ اهل بیت علیهم السلام تمام ملاک‌ها و معیار‌های برتری و امتیازات را دارا بوده اند و همگان را نیز به سوی آن دعوت کرده اند. امام جواد علیه السلام در بیان ملاک افضلیت فرموده اند: ما اجتمع رجلان الّا کان افضلُها عندا... آداب‌ها (ارشادالقلوب الی الصواب دیلمی، ج ۱، ص ۱۶۰، تفصیل وسائل الشیعه الی تحصیل مسائل الشریعه، ج ۴، ص ۸۸۴) هرگز دو انسان با هم دیدار و اجتماع نمی‌کنند، مگر آنکه برترین آن دو در نزد خدا باادب‌ترین آن‌هاست.

امام نهم علیه السلام در این حدیث، «ادب» را معیار «افضلیت» در پیشگاه خدا اعلام کرده اند. ادب، آراستگی به صفات زیبای اخلاقی و تربیت صحیح و تهذیب نفس و نیکوکاری و باشخصیت بودن و فرهیختگی و بافرهنگ بودن و رعایت احترام و حقوق دیگران و بامعرفت بودن و گفتار و رفتار زیبا و مطلوب است. بهترین فرد، در هر گروه و جمعیت باادب‌ترین آن هاست. ادب سرمایه‌ای گران بها و ارزشمندترین میراث پدران و مادران برای فرزندان است. اعتبار و برتری و فضیلت اشخاص به درجه ادب و میزان برخورداری آنان از این صفت بستگی دارد.

امام جواد علیه السلام در این حدیث، «عندا...» را ذکر کرده اند. در پیشگاه خدا افضل درمیان هر دو انسان، آن کسی است که ادب بیشتری دارد. گاهی دو نفر با یکدیگر ملاقات می‌کنند یا به دیدار هم می‌روند، براساس این حدیث در نزد خدا از این دو نفر، آن کسی فضیلت بیشتری دارد که ادب بیشتری دارد. «آداب ها» در این حدیث، صیغه افعل تفضیل است و به معنای باادب‌ترین و ادب بیشتر است.

کوچک‌ترین اجتماع و دیدار، بودن دو نفر باهم است. در خانواده و گروه‌ها و جمعیت‌های بزرگ نیز ملاک امتیاز الهی، ادب است. اهل ادب دارای ارزش و فضیلت بزرگ در نزد خدا هستند و هرچه آراستگی به ادب زیادتر باشد، اعتبار و امتیاز و برتری نیز افزایش می‌یابد، بنابراین اهل ادب به مقدار و اندازه و سطح ادبشان در پیشگاه خداوند بزرگ، فضیلت و اعتبار دارند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->