بطحائی: اقدامات برای کاهش میزان طلاق در خراسان رضوی باید شتاب بیشتری بگیرد خبر خوش برای بیماران نادر درمان «قسطی» با چک و سفته! ۸۰ درصد مبتلایان به آنفلوانزا به بستری‌شدن نیاز ندارند بطحائی: آینده و بقای ما در گرو گسترش کمی و کیفی تشکل‌های مردمی است | باید حس بی‌اعتمادی بین سازمان‌های دولتی و تشکل‌های مردم‌نهاد از بین برود جوان مرگ مغزی به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۲ دی ۱۴۰۳) عبور از هفت خان پخت و پز | لذت آشپزی فوت ۲ نفر هنگام تماشای تصادف! اختتامیه رویداد «داوطلب اجتماعی، منزلت اجتماعی» استان خراسان رضوی در مشهد برگزار شد (۱۲ دی ۱۴۰۳) دستگیری ۱۵۴ متخلف در حوزه جرائم مربوط به منابع طبیعی خراسان رضوی طی ۹ ماه نخست ۱۴۰۳ آغاز اصلاح قیمت دارو‌های زیان‌ده (۱۲ دی ۱۴۰۳) کوچه «نجف ۲۹»؛ بی پناه در برابر معضلات اعتیاد و ناامنی تماس‌های مزاحمی با اورژانس مشهد ۱۵ درصد افزایش یافته است (۱۲ دی ۱۴۰۳) افزایش اضافه‌کار پرستاران از چه زمانی اجرا می‌شود؟ مقاوم‌سازی ۱۷۴هزار خانه روستایی در خراسان رضوی منتخبان رویداد نشان مشهدالرضا(ع) می‌توانند جانشین‌پروری کنند هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره افزایش بیماری‌های تنفسی | آنفلوانزا را دست‌کم‌ نگیرید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳) | بهبود شاخص کیفیت هوا تا شنبه چرا همسان‌سازی حقوق بازنشستگان ناقص اجرا شده است؟ دستگیری چند متهم به سرقت و کلاهبرداری توسط پلیس مشهد | عاقبت پرسه‌زنی مجرمان در شهر کشف ۳۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در یک باغ ویلا در مشهد (۱۲ دی ۱۴۰۳) چرا حقوق آذر ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی کم شد؟ | بازنشستگان دوباره فیش حقوقی را چک کنند فعالیت سامانه بارشی در ۱۳ استان (۱۲ دی ۱۴۰۳) سونوگرافی در دوران بارداری هیچ ضرری برای مادر و جنین ندارد  همه چیز درباره «ورزش سوماتیک» رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور: سالانه ۱۰ هزار پرونده قصور پزشکی بررسی می‌شود | فوت بیش از ۲۰ هزار نفر در تصادفات سال ۱۴۰۲ کشف بیش از ۱۳ هزار دُز قرص و آمپول غیرمجاز در داورزن (۱۲ دی ۱۴۰۳) مه‌گرفتگی و کاهش دید افقی در جاده‌های خراسان رضوی (۱۲ دی ۱۴۰۳) هشدار مرکز مدیریت راه‌های کشور درباره سامانه بارشی و کولاک برف در خراسان رضوی (۱۲ دی ۱۴۰۳) درمان رایگان مبتلایان به سرطان پستان در طرح غربالگری مناطق محروم بارش باران در سال جاری ۴۲ درصد کاهش یافته است توصیه‌های تغذیه‌ای برای مادران باردار
سرخط خبرها

هزینه اقلام خوراکی کارگران بیشتر از حداقل دستمزد

  • کد خبر: ۵۹۹۷۳
  • ۰۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۹
هزینه اقلام خوراکی کارگران بیشتر از حداقل دستمزد
دبیرکل خانه کارگر گفت: نرخ اقلام خوراکی در سبد معیشت کارگران ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. در صورتی که حداقل دستمزد در سال ۹۹، تنها ۱ میلیون و ۹۱۱ هزار تومان تعیین شده است. کارگر و کارفرما باید در فرایند چانه زنی قدرت برابر داشته باشند، اما از لحاظ قدرت اثرگذاری در فضای مذاکره، شرایط گفتگو فراهم نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا محجوب در میزگردی که امروز (شنبه، ۹ اسفند) در استودیوی رادیو گفتگو برگزار شد، با اشاره به بحث‌هایی که در موردعدم افزایش دستمزد کارگران در برخی از سال‌ها مطرح شده‌اند، گفت: «اینکه اصلا افزایش دستمزد وجود نداشته، دروغ است چرا که در همان‌های سال‌های مورد اشاره، سایر آیتم‌های مزدی به میزانی افزایش داشته‌اند و تنها حداقل دستمزد افزایش نداشت؛ البته من سخنگوی شورای عالی کار یا وزارت کار نیستم اما این را باید بگویم تا برخی که از سر کم اطلاعی اظهار نظر می‌کنند، واقعیت را بدانند.» 

وی با اشاره به محور قرار گرفتن نرخ سبد معیشت در مذاکرات مزدی، گفت:«چند سال است که اعضای شورای عالی کار پذیرفته‌اند که نرخ سبد معیشت کارگران (موضوع تبصره ۲ ماده ۴۱ قانون کار) ملاک مذاکرات مزدی قرار گیرد. برای سال ۱۴۰۰ هم یک سبد مصرفی حداقلی بر اساس داده‌هایی که معیارهای آن‌ها کاملا مشخص و بر اساس حداقل‌ها تعیین شده، استخراج شده است. عدد آن ۶ میلیون و ۸۹۵ هزار تومان تعیین شده است.» 

محجوب افزود: «واقعیت این است که از این میزان تنها ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان مربوط به هزینه‌های خوراکی است؛ در حالی که در سال ۹۹، حداقل مزد کارگران تنها ۱ میلیون و ۹۱۱ هزار تومان تعیین شده است. در نتیجه سبد هزینه‌های خوراکی یا همان نرخ اقلام خوراکی در سبد معیشت، بسیار فراتر از حداقل مزد تعیین شده است.» 

دبیرکل خانه کارگر با بیان اینکه در اقتصاد ایران بسیاری از عوامل بسته به توان چانه زنی، اختیارات خود را مطالبه می‌کنند، اما کارگران برای رسیدن به حقوق خود درمانده‌اند و توان مذاکره برای طلب مزد واقعی خود را ندارند، گفت: «اساسا ما باید به جای اینکه امروز حول مسئله مزد در اینجا گفتگو کنیم باید مشغول مذاکره بر اساس ابزارهای قانونی چانه زنی بودیم که یکی از آن‌ها حق اعتراض است.» 

وی افزود: «کارگر و کارفرما باید در فرایند چانه زنی قدرت برابر داشته باشند اما از لحاظ قدرت اثرگذاری در فضای مذاکره، شرایط گفتگو فراهم نیست.»

 

منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->