شهردار مشهد مقدس: سال پایانی دوره ششم مدیریت شهری، زمان خدمات ویژه و تلاش شبانه‌روزی است اکران گسترده شهری در مشهد به مناسبت نخستین سالگرد شهادت آیت‌الله رئیسی و شهدای خدمت بازگشایی ورودی ایستگاه شهدای خط۳ متروی مشهد از ساختمان هدایت شهرداری مشهد، برترین دستگاه استان در اجرای قانون تبدیل وضعیت فرزندان شاهد و ایثارگر نگاهی به نخستین سرشماری دقیق در مشهد | احوالات نفوس ارض اقدس نخست‌وزیر قطر از تلاش برای پرکردن شکاف بین واشینگتن و تهران خبر داد سرویس‌دهی رایگان مترو مشهد در روز زیارتی امام‌رضا(ع)، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدار چهره به چهره اهالی مهدی آباد با شهردار منطقه ۵ مشهد | مهدی آباد در مسیر تغییر، با همدلی مردم و مدیریت شهری شهردار مشهد مقدس: باید ذهنیت جامعه درباره فرزندآوری تغییر کند | کاهش ۵ درصدی طلاق و آغاز پویش «قدم نورسیده» در مشهد معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور به تاجیکستان رفت سلیمی: پدران در سیاست‌های جمعیتی فراموش نشوند | نشان ملی مهر مادری باید در سطح دولت تصویب شود سرویس‌دهی صلواتی ناوگان اتوبوس‌رانی در روز زیارتی مخصوص امام‌رضا(ع)، فردا (چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهردار مشهد مقدس: زمان بحران، وقت تصمیم نیست؛ باید سریع‌تر برای جمعیت چاره‌اندیشی کرد + فیلم ثبت ششمین روز پیاپی آلودگی هوا در کلانشهر مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدار سالار عقیلی با معاون استاندار و فرماندار شهرستان مشهد مقدس | ابراز تمایل خادم هنرمند بارگاه منور رضوی برای اجرای برنامه‌های فاخر در شهر امام مهربانی‌ها اجرای زنده «بچه مرشد ۲» در مشهد | پویشی برای پاسداشت زبان فارسی + فیلم برگزاری ویژه برنامه گرامیداشت شهدای خدمت در مشهد تشکیل قرارگاه راهبری و تحول در مدیریت منابع مالی شهرداری مشهد درباره فروش قدیمی‌ترین میدان شهر مشهد | روزی که میدان ارگ را فروختند کشف یک میلیارد ریال داروی قاچاق از عطاری‌های خواف خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

گندمی: ۱۴۰۰، سال پایان پروژه‌های عمرانی این دوره مدیریت شهری است

  • کد خبر: ۶۱۸۹۹
  • ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۱
گندمی: ۱۴۰۰، سال پایان پروژه‌های عمرانی این دوره مدیریت شهری است
به گفته گندمی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد، آنچه که در بودجه ۱۴۰۰ شهرداری مشهد دیده شده است، اعتباری بیش از ۱۸ هزار و ۴۰۷ میلیارد تومان است. در این بودجه مهم‌ترین شاخص این است که پروژه‌های نیمه‌تمام به پایان برسد.
لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد، سال ۹۶ درحالی با شعار مشهد شهر امید و زندگی روی کار آمد که به‌اذعان بسیاری از کارشناسان، بدنه اصلی مدیریت شهری به‌لحاظ مالی در وضعیت بغرنجی قرار داشت، خزانه به‌نسبت خالی از یک‌سو و سود چندصدمیلیونی بدهی به بانک‌ها در هرروز، ناتمامی برخی پروژه‌های عمرانی، مطالبات شرکت‌ها و پیمانکاران، همه و همه از سوی دیگر وضعیت را برای ورود، سخت‌تر از اوضاع معمول کرده بود.
 
 
دراین‌میان یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در وهله اول به‌عنوان راه‌حل زیرساختی برای غلبه بر این‌همه مشکل به‌نظر می‌رسید، موضوع تأمین منابع مالی یا همان تأمین اعتبار لازم برای مقابله با این‌همه بحران مالی به حساب می‌آمد، امری که شورای پنجم بعد از تکیه‌زدن بر مسند حقوقی کار، به نیابت مردم مشهد، از همان بدو ورود محور اصلی برنامه کاری خود قرار داد تا آنجا که امروز بعد از گذشت ۳ سال‌واندی از آغازبه‌کار شورای امید، تقریبا بدهکاری‌های شهرداری به مرز صفر رسیده است و افزون بر آن با وجود شیوع کرونا، با تکیه بر تأمین منابع مالی سال ۹۹ برای مدیریت شهری مشهد، سال عمران و آبادانی در تاریخ شهر به ثبت رسید. موضوعی که باعث شد در آخرین چهارشنبه اسفندماه ۹۹ بتول گندمی، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای اسلامی شهر مشهد، برای گفت‌وگویی به‌نسبت مفصل میزبان شهرآرا باشد.

به گفته گندمی آنچه که در بودجه ۱۴۰۰ شهرداری مشهد دیده شده است، اعتباری بیش از ۱۸ هزار و ۴۰۷ میلیارد تومان است. در این بودجه مهم‌ترین شاخص این است که پروژه‌های نیمه‌تمام به پایان برسد تا کاری که در شورای پنجم شروع شده، پایان بپذیرد و پروژه نیمه‌تمامی برای ششمین دوره شورای شهر مشهد برجا نگذاریم. شاخص دیگر این است که بدهی‌هایی که به‌صورت مستمر در قالب اوراق مشارکت تعهدات به بانک‌ها یا بدهی به پیمانکاران وجود دارد، همه پرداخت شود و بدهی برای آینده برجا نماند. البته این نکته را متذکر شوم که هرسال برای اجرای خطوط قطارشهری، اوراق مشارکت منتشر می‌شود. بدون تردید شهرداری برای این‌ها تعهداتی خواهد داشت. منظور من از برجانماندن بدهی از شورای پنجم، نوعی از بدهی است که سال‌های سال از زمان پرداخت آن بگذرد.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای شهر افزود:برای رسیدن به این هدف بخشی از درآمد به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده است که در ۶‌ماهه نخست سال جذب شود، بدین معنا که در زمان استقرار شورای ششم، گروه جدید فرصت فکرکردن برای اجرای برنامه‌های وعده‌داده‌شده را داشته و دغدغه تأمین منابع مالی در هزینه‌های جاری شهر را نداشته باشد.
در بودجه سال آینده حوزه عمران سهم زیادی دارد. به کیفیت خدمات نگهداشت شهر توجه ویژه داشته‌ایم. در بخش توسعه نیز ۳ پروژه کوه‌پارک، رودپارک و بوم پارک را داریم که همه یا بخش‌هایی از آن در بخش نگهداشت در سال ۱۴۰۰ به شهر اضافه می‌شود. برای این موارد هم برنامه‌ریزی شده است که شهرداری از نظر ریالی با مشکل روبه‌رو نشود.

گندمی اظهار کرد: در سال ۹۶ در اوضاع سخت مالی، با حجم زیادی از بدهی‌ها، طلب‌های پیمانکاران، تفاهم‌نامه‌های بین شهرداری و شهروندان با بلاتکلیفی ۸-۹ ساله روبه‌رو بودیم. از دیگر سو بدهی معوقی که شهرداری برای اجرای پروژه‌های زیرساختی مانند قطارشهری داشت نیز وضعیت را سخت‌تر کرده بود. اگر قرار بود فرایند معمول گذشته را طی کنیم، روزمرگی را بر حوزه مدیریت شهری حاکم می‌کردیم و تحولی که به مردم وعده داده بودیم نیز به بار نمی‌نشست.
 
برهمین‌اساس تصمیم گرفتیم تأمین منابع مالی را محقق کنیم، اما نه با افزایش عوارض و مواردی که بار آن بر دوش مردم استوار باشد، بلکه از ظرفیت قانون بودجه کشور استفاده کردیم. بند «و» تبصره ۵ در سال ۹۶ و ۹۷ نیز بر این مهم تأکید کرد، بنابراین به‌سراغ بدهی‌های دستگاه‌های دولتی به شهرداری رفتیم. در برآورد اولیه در آذرماه ۹۶ مبلغ ۲۶۰۰ میلیارد تومان به دست ما رسید. در سال ۹۷ این برآورد کامل‌تر شد و درنهایت متوجه شدیم دستگاه‌ها و سازمان‌ها در طول چندین دهه ساخت‌وساز انجام دادند، اما حق‌وحقوقات خود را به شهر پرداخت نکردند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->