رشد ۴۰ درصدی ارزش افغانی در برابر ریال ایران طی یک‌ سال گذشته علی‌اف در افتتاحیه اجلاس COP ۲۹: جمهوری آذربایجان حامی فعال چندجانبه‌گرایی است سازمان جهانی بهداشت از ثبت ۲۳ مورد جدید فلج اطفال در افغانستان خبرداد آخرین یهودی افغانستان به اسرائیل رفت بازیکنان اتباع خارجی میهمان فدراسیون فوتبال شدند ویدئو | روایتی از استرداد ۹۰۰ هزار تبعه غیرمجاز افغانستانی در ۱۰۰ روز از ایران محمدجعفر یاحقی: امروز در افغانستان، شاهد رقابت نابرابر زبان پشتو با زبان دری هستیم یک کارشناس اقتصادی: برای حل مشکل نیروی انسانی، بهتر است مهاجران افغانستانی را بیمه کنیم تیک‌آف زعفران افغانستان در بازارهای جهانی | صادرات بیش از ۶ برابر تولید رشد قیمت پول افغانی در بازار ایران سخنگوی وزارت کشور طالبان: افزایش کشت خشخاش در افغانستان دروغ است یادِ هرات در شبِ سردِ مشهد | از کتاب مرحوم «ناصر فرخاد» رونمایی شد وزارت خارجه طالبان: امید که فصل جدیدی در روابط کابل و واشنگتن گشوده شود مشاور وزیر کشور: آماده هستیم با استفاده از ظرفیت «شاد» دختران افغانستانی را آموزش بدهیم رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت آموزش و پرورش: خدماتی که به دانش‌آموزان اتباع داده می‌شود باید در همه کشور یکسان باشد مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: ۹۰ درصد دانش‌آموزان اتباع خارجی استان در حاشیه شهر مشهد هستند خواسته طالبان از رئیس جمهور آینده آمریکا چیست؟ ترامپ یا هریس؟ کدام‌یک انتخاب طالبان است؟ «حیات کرانه» نمایشگاه‌ عکس‌های کودکانِ بی‌شناسنامه! اعلام آمادگی ایران برای برگزاری نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان در هرات
سرخط خبرها

طالبان آگاهانه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌های افغانستان را هدف قرار می‌دهند

  • کد خبر: ۶۲۶۸۸
  • ۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵
طالبان آگاهانه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌های افغانستان را هدف قرار می‌دهند
دیدبان حقوق بشر در گزارشی تازه اعلام کرده است که گروه طالبان خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها از جمله زنان را عمدا هدف قرار می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دیدبان حقوق بشر در گزارشی تازه اعلام کرده است که گروه طالبان خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ها از جمله زنان را عمدا هدف قرار می‌دهد.

 

این گزارش که امروز (پنج‌شنبه، ۱۲ حمل/ فروردین) منتشر شده، پس از مصاحبه با ۴۶ کارمند رسانه‌ای در افغانستان از ماه نوامبر ۲۰۲۰ تا ماه مارس ۲۰۲۱ میلادی تهیه شده است.

 

از مجموع ۴۶ نفر، ۴۲ نفر در ولایت‌های بادغیس، غزنی، غور، هلمند، قندهار، خوست، میدان‌وردک، زابل و کابل بوده و چهار نفر دیگر به دلیل تهدیدهای امنیتی، افغانستان را ترک کرده‌اند.

 

براساس یافته‌های این نهاد، فرماندهان و جنگ‌جویان گروه طالبان علیه جامعه رسانه‌ای در مناطق تحت کنترل‌شان و همچنان در کابل انواع مختلف تهدید، ارعاب و خشونت را به کار برده‌اند: «فرماندهان و جنگ‌جویان طالبان در سطح ولسوالی‌ها خبرنگاران را به‌صورت شفاهی و کتبی حتا در مناطق خارج از کنترل‌شان تهدید می‌کنند.»

 

طبق این گزارش، بعد از آغاز مذاکرات بین‌الافغانی صلح در دوحه، حمله بر خبرنگاران در سراسر افغانستان سیر صعودی داشته است که نگرانی‌ها درباره‌ی حفظ آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها در روند صلح را نیز افزایش داده است.

 

دیدبان حقوق بشر در این گزارش گفته است که این تهدیدها از سوی کسانی انجام می‌شود که در مورد محل کار، خانواده و رفت‌وآمدهای خبرنگاران معلومات کافی دارند و با استفاده از این معلومات آنان را مجبور به خودسانسوری و ترک کار می‌کنند.

 

طبق این گزارش، تهدیدها در مواردی عواقب خشونت‌باری برای خبرنگاران در پی داشته است.

 

پاتریشیا گاسمن، مسئول بخش آسیای دیدبان حقوق بشر گفته است که موج تهدیدها و کشتارها در زمانی‌که تمامی طرف‌ها برای حمایت از آزادی بیان در افغانستان آینده مذاکره می‌کنند، پیام ناخوشایندی به رسانه‌های افغانستان ارسال کرده است.

 

او همچنان گفته است که طالبان امیدوارند که با خاموش کردن منتقدان از طریق تهدید و خشونت، حمایت از جامعه مدنی را در افغانستان تضعیف کنند.

 

این درحالی است که براساس معلومات نهادهای حامی رسانه‌ها در افغانستان، در جریان یک سال گذشته دست‌کم ۱۱ خبرنگار در افغانستان کشته و ۵۰ خبرنگار دیگر مجبور به ترک این کشور شده‌اند.

 

طالبان بارها دست‌داشتن در هدف قرار دادن خبرنگاران را رد کرده‌اند.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->