ضرب و شتم پناهجویان افغانستانی و ایرانی توسط نظامیان لهستانی آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان طبرسی شمالی مدیر کل استاندارد خراسان رضوی: مجموعه آبی موج‌های خروشان مشهد ایمن نیست واژگونی موتورسیکلت در خواف یک کشته برجای گذاشت (۲۹ آبان ۱۴۰۳) قتل فجیع خواهر در خانه پدری| ۲ نفر در کما هستند اهدای عضو بانوی مرگ مغزی سبزواری به ۶ بیمار زندگی بخشید تصادف دو خودرو تیبا در جاده فریمان خراسان رضوی یک کشته و ۶ مصدوم برجای گذاشت (۲۹ آبان ۱۴۰۳) سه متهم به زورگیری تلفن همراه در مشهد دستگیر شدند (۲۹ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از ۹ کلاس درس در دبیرستان بوستان علم مشهد در «سه شنبه‌های افتتاح» آتش‌سوزی یک انبار مواد شیمیایی در ناصرخسروی تهران + فیلم و عکس (۲۹ آبان ۱۴۰۳) ۵۰ کیلوگرم تریاک از صندوق عقب یک پراید در پایتخت کشف شد (۲۹ آبان ۱۴۰۳) استفاده از ویروس کووید ۱۹ برای مبارزه با سرطان افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان یا خطای اعداد؟ تصویب واردات سه هزار و ۵۰۰ دستگاه آمبولانس به کشور (۲۹ آبان ۱۴۰۳) مرگ سالانه ۱۶۰ هزار نفر بر اثر سکته قلبی در ایران کشف ۱۱ دستگاه ماینر در انبار یک اداره دولتی در رشت یک روز خواهیم گفت: «گلی به جمال همان نسل زِد» ۹۵۰ محصول کشاورزی به لحاظ سلامت مواد غذایی ارزیابی شد ۷.۵ میلیون دیابتی در ایران ثبت شده است دولت فعلاً برنامه‌ای برای قطع برق صنایع ندارد پلمب دو نانوایی متخلف در مشهد (۲۹ آبان ۱۴۰۳) رفع ممنوعیت تحصیل هم‌زمان دانشجویان در دو یا چند رشته، با حکم دیوان عدالت اداری رایگان‌شدن هزینه‌های آب، برق و گاز کلیه واحد‌های آموزشی و پرورشی در سال ۱۴۰۴ روش‌های مراقبت از دستگاه‌های برقی در ساعت‌های قطعی برق آیا مشکلات تأمین ارز و کمبود دارو در سال آینده حل می‌شود؟ اطلاعیه سازمان سنجش در خصوص تکمیل ظرفیت آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۳ جوان مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۹ آبان ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۲۹ آبان ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران تا اوایل هفته آینده برخی دانش‌آموزان در محله مهرگان مشهد، روزهای پنجشنبه هم به کلاس می‌روند پاسخ فرماندار مشهد به گزارش سرزده شهرآرا از ادارات و ارزیابی عملکرد مدیران | مدیران مردمی تقدیر می‌شوند زخم‌های کاری کرونا
سرخط خبرها

حفاظت از محیط زیست را جدی بگیرید

  • کد خبر: ۶۵۰۳۱
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۶
حفاظت از محیط زیست را جدی بگیرید
برای بقا باید بیش از پیش دوستدار محیط زیست باشیم و دیگران را به این کار ترغیب کنیم.
ملیحه ابراهیمی | شهرآرانیوز؛ دوستی با زمین از آن دسته رفاقت‌هایی است که از هر بعد به آن نگاه کنی بردبرد یا به زبان ساده‌تر دوسربرد است و امتیاز گرفتن. در این مدل دوستی، نه تنها خودمان بلکه نسل‌های بعد هم به لطف رفتار و کردار ما از نتایج روابط صحیح ما با زمین بهره می‌برند. درست است که این روز‌ها حال زمین چندان خوب نیست، اما از همین لحظه می‌توان پیمان و آرمان دوستی با طبیعت را از نو بست.
 
از هم اکنون به کودکمان بیاموزیم نتیجه دوستی امروز با زمین آینده سبزی است که در انتظار او و هم نسلان اوست. کافی است کمی تغییر رویه دهیم. رفتار‌های اشتباهی را که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد از یاد ببریم، بیش از گذشته دوستدار محیط زیست باشیم و دیگران را به این کار ترغیب کنیم.

اقداماتی که باید در اولویت قرار بگیرند

همان طور که درباره وقت گذراندن با دوستان و آشنایانمان دغدغه داریم تا مبادا در روابطمان خدشه‌ای وارد شود و حاضریم هر کاری بکنیم تا آن‌ها را آزرده خاطر نکنیم، با همین نگاه باید در رفاقت با زمین سنگ تمام بگذاریم. مهم‌ترین اقداماتی که باید برای حفظ دوستی با زمین در اولویت قرار دهیم عبارت اند از:
 
از قطع درختان جلوگیری کنیم. مهم‌ترین اقدام کاهش مصرف کاغذ است. علاوه بر نگهداری درختان موجود، به فکر کاشت و افزایش تعداد آن‌ها باشیم.
 
از مواد غذایی ارگانیک استفاده کنیم.
 
به انجمن‌های حمایت از محیط زیست بپیوندیم و در این حوزه فعالیت مستمر داشته باشیم.
 
از خودرو شخصی و تک سرنشین کمتر استفاده کنیم و حمل و نقل پاک (دوچرخه) را جایگزین کنیم.
 
به کیسه‌های پلاستیکی در هر خریدی «نه» بگوییم و از انواع مواد پلاستیکی تا حد امکان استفاده نکنیم.
 
از رها کردن هر نوع زباله در طبیعت خودداری کنیم.
 
در روز‌هایی که طبیعت گردی می‌کنیم ساعتی را به جمع آوری زباله‌های رهاشده اختصاص دهیم.
 
در مصرف آب صرفه جویی کنیم.
 
تفکیک پسماند‌ها را جدی بگیریم.
 
از آلودگی منابع آبی پیش گیری کنیم. به خاطر بسپاریم تخلیه زباله در محل‌های نامناسب به وسیله جریان آب‌های سطحی اعم از جویبار‌ها و رودخانه‌ها و هم چنین آب‌های حاصل از بارندگی به نقاط مختلف منتقل و باعث انتشار آلودگی در منابع آب و خاک و به خطر افتادن زندگی موجودات زنده می‌شود.

نه زباله  بریزیم و نه رها کنیم

بزرگ‌ترین اشتباه ما انسان‌ها این است که با دیدن زباله‌های رهاشده در طبیعت انگشت اتهام را به سوی دیگران دراز می‌کنیم و خود را از هر رفتار اشتباهی ضد سلامت زمین مبرا می‌دانیم. از سال‌های مدیدی که طول می‌کشد تا یک زباله تجزیه و تحلیل شود بسیار خوانده یا شنیده ایم، اما هم چنان معتقدیم ته مانده سیبمان یا پوست هر میوه‌ای نه تنها ضرری به طبیعت نمی‌زند بلکه کود می‌شود و مفید خواهد شد. این در حالی است که روند تجزیه نمونه مواد رهاشده در طبیعت به شرح زیر است:
دوستی ما با زمین؛ در وضعیت تراژدی

به صرف مطالعه

«ما داریم طبیعت را از فرزندان خود می‎دزدیم. منظورم از گفتن این حرف این نیست که ما در حال نابودی طبیعتی هستیم که فرزندانمان از ما می‌خواهند آن را حفظ کنیم، گرچه متأسفانه این مسأله نیز در حال وقوع است. منظورم این است که تعریف ما از طیبعت از اساس به قدری خرده گیرانه و خشک بوده که با توجه به آن تعریفی که برای خود به وجود آورده ایم، دیگر چیزی به اسم طبیعت برای فرزندانمان هنگام بزرگسالیشان باقی نخواهد ماند...» این بخشی از کتاب «چگونه با طبیعت صمیمی شویم» است. در این کتاب نویسنده مجموعه تکنیک‌هایی به ما ارائه می‌دهد تا حواس مان را بیدار کنیم و درک و دریافت مان را از چرخه ها، درگیری‌ها و روابط طبیعت عمق بخشیم.
 
نویسنده:تریستن گولی | مترجم:سما قرایی | انتشارات:هنوز 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->