ظرفیت‌های بخش معدن در خراسان رضوی برای تحقق شعار امسال | معدن، گنج پنهان سرمایه‌گذاری مشهد میزبان دو رویداد اقتصادی بین‌المللی تا ۳۸ روز دیگر | آغاز طرح ارزیابی عملکرد استانداری از ابتدای تیرماه ۱۴۰۴ توزیع مرغ بالاتر از ۹۰ هزار تومان گران‌فروشی است اولین عرضه‌اولیه سال ۱۴۰۴ دوشنبه، ۲۵ فروردین، وارد بورس می‌شود + جزئیات قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | موز کیلویی ۷۰ هزار تومان قیمت ارز‌های دیجیتال در بازار امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین بیت‌کوین را صعودی کرد قیمت طلای جهانی در بازار امروز (شنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | اوج گرفتن قیمت طلای جهانی خروج قطار سریع‌السیر مشهد تهران از ایستگاه کمبود اعتبار | تعیین تکلیف طرح به شورای ملی اقتصادی رسید رشد بار مصرفی شبکه برق کشور به ۸ درصد رسید انتقاد شدید کارگران به تثبیت حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی آیا خانوار‌هایی که یارانه نمی‌گیرند، می­‌توانند کالابرگ الکترونیکی دریافت کنند؟ | پاسخ به سوالات پرتکرار درخصوص کالابرگ جهش ۶۲ دلاری قیمت طلای جهانی در یک روز (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) گرانی قیمت کالا‌های اساسی برطرف می‌شود توزیع آب به جای بنزین در جایگاه سوخت خیابان دلاوران مشهد؛ از شایعه تا واقعیت طنین شعار «مرگ بر اسرائیل» از باب‌الجواد(ع) تا چهارراه شهدا | اعلام همبستگی مردم مشهد با ملت مظلوم فلسطین اختیار تغییر ساعت رسمی کشور به دولت باز می‌گردد | تغییر ساعت، مصرف برق را به اندازه یک نیروگاه اتمی کم می‌کند جزئیاتی درباره رقم دقیق متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی سال گذشته ۰.۵ میلیارد دلار آیفون در ۲ ماه ترخیص شد فضیلت دعای کمیل اجرای توافقنامه تجارت ایران با کشور‌های اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ جهش قیمت جهانی طلا اسلامی: با برق هسته‌ای ناترازی‌ها را برطرف می‌کنیم | کارشکنی‌های دشمنان و تبلیغات منفی علیه برنامه هسته‌ای ایران قانون ته‌لنجی به رسمیت شناخته شد افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن و خروج خریداران | آینده مسکن به کجا می‌رود؟ (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) افت قیمت خودرو‌های خارجی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۵۰ میلیونی لاماری هیبرید تلاطم بازار خودرو‌های داخلی فروکش کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) + جدول قیمت مذاکرات؛ اقتصاد ایران شرطی نشود پرواز دوباره نرخ طلا در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) سناریو‌های پیش روی قیمت طلا بر اساس نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا
سرخط خبرها

حراج ذخایر ارزی برای بورس

  • کد خبر: ۶۵۶۲۴
  • ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۷
حراج ذخایر ارزی برای بورس
در حالی که محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس از تخصیص منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه به میزان ۲۰۰میلیون دلار معادل ۵هزار میلیارد تومان خبر داده که برخی منتقد این اقدام هستند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ شاخص کل بورس تهران در جریان معاملات دیروز با صعود ۵۰۰۰ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۲۰۷ هزار واحد ایستاد. در حالی که محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس از تخصیص منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه به میزان ۲۰۰میلیون دلار معادل ۵هزار میلیارد تومان خبر داده که برخی منتقد این اقدام هستند.

براساس گزارش ایسنا، جلسه اخیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت برای حمایت از بازار سرمایه با ۱۰تصمیم همراه بود که مهم‌ترین آن ها، استفاده از منابع ارزی صندوق توسعه ملی بود. بر این اساس، مقرر شده است بانک مرکزی ۲۰۰میلیون دلار از منابع ارزی صندوق توسعه ملی را بفروشد و معادل ریالی آن را دراختیار صندوق تثبیت سهام قرار دهد.

این مصوبات به جریان شهریور سال گذشته برمی گردد که قرار شده بود برای حمایت از بازار سرمایه، یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی دراختیار صندوق تثبیت سهام قرار گیرد و همین موضوع هم به مصوبه قانونی سال۱۳۹۴ برمی گشت؛ یعنی زمانی که مقرر شد سالانه ۱۰درصد از منابع ارزی صندوق توسعه ملی دراختیار بخش‌های کشاورزی و صنعت قرار گیرد و در ادامه براساس قانون رفع موانع تولید، قرار شد سالانه یک درصد از منابع برای پشتیبانی از بازار سرمایه اختصاص پیدا کند.

باتوجه به شرایط خاص بازار سرمایه در سال گذشته، این ماده قانونی پیگیری شد تا سهم یک درصدی بازار سرمایه از صندوق پرداخت شود که تامین از محل منابع ریالی سپرده گذاری شده در بانک‌های عامل، مطرح بود و در تمام این مدت، بار‌ها چالش‌هایی بین دستگاه‌های مربوط درمورد نحوه اجرا و تزریق منابع از صندوق به بورس مطرح شد که نشان می‌داد منابع به طورکامل تزریق نشده است و با مشکلاتی مواجه است.

اما اکنون آنچه مسئولان مربوط مصوب کرده اند، ورود به بخش ارزی صندوق توسعه ملی و فروش ۲۰۰میلیون دلاری منابع ارزی به عنوان مانده سهم یک درصد است، در حالی که پیش از این نیز شهیدزاد، رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی، تاکید کرده بود صندوق منابع ارزی را برای پشتیبانی از بورس اختصاص نخواهد داد، زیرا ارز باید در بانک مرکزی به ریال تبدیل شود.
آنچه در عمل رخ داده است، خروج از بخش ریالی تعیین شده برای تزریق به بازار سرمایه و ورود به حوزه ارزی با تبدیل دلار به ریال است.

درمجموع اینکه این تسعیر ارزی چه تبعاتی در حوزه تورمی به دنبال دارد، مشخص نیست و موضوعی پرابهام است که لازم است مسئولان به آن پاسخ دهند. درهرصورت منابع ارزی صندوق توسعه ملی درحال به حراج گذاشتن است؛ منابعی که طبق قانون و ضوابط تاسیس این صندوق، سهمی از درآمد‌های سالانه فروش نفت بوده است و ذخیره‌ای برای نسل آینده با هدف به کارگیری در طرح‌های اقتصادی و توسعه‌ای کشور با اختصاص به بخش غیردولتی است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->