آخرین جزئیات از طغیان هلیل‌رود جیرفت | ١۵ نفر جان خود را از دست دادند (۱۰ مهر ۱۴۰۳) تصادف خودروی قاچاق انسان در جاده‌های سیستان و بلوچستان ۲۵ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۱۰ مهر ۱۴۰۳) آغاز بیستمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین (۱۰ مهر ۱۴۰۳) جوان‌ترین و سالمندترین استان‌های کشور کدامند؟ | حدود ۱۱ درصد سالمندان کشور بالای ۶۴ سال هستند علت فوت پسر نیشابوری در استخر معروف مشهد مشخص شد هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۱۰ مهر ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش باران در نقاط مختلف و افزایش دما در شمال کشور (۱۰ مهر ۱۴۰۳) مصرف بالای آموکسی‌سیلین در ایران | ردپای تجویز پزشکان ۲۰ درصد جمعیت کشور را تا سال ۱۴۲۰ «سالمندان» تشکیل می‌دهند حمله سارقان مسلح به یک طلافروشی در کرج (۹ مهر ۱۴۰۳) یاشار سلطانی آزاد شد فراخوان بسیج جامعه پزشکی برای امدادرسانی به مجروحان در لبنان (۹ مهر ۱۴۰۳) اعلام آمادگی سفیران حمایتهای روانی هلال‌احمر برای خدمت‌رسانی به مردم لبنان پیدا شدن پیکر ۹ مفقودی طغیان هلیل‌رود| ۵ نفر همچنان مفقود هستند (۹ مهر ۱۴۰۳) هر آنچه باید از «آب سیاه» و خطر نابینایی بدانید امدادرسانی هلال احمر به ۵۱ حادثه دیده در آبگرفتگی کلاله و گنبدکاووس (۹ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

سقط‌ عمدی دومین عامل در کاهش نرخ باروری کشور

  • کد خبر: ۶۶۸۵۳
  • ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۲
سقط‌ عمدی دومین عامل در کاهش نرخ باروری کشور
سقط عمدی با ۱۶ درصد تأثیر، منجر به کاهش نرخ باروری کشور شده است.
به گزارش شهرآرانیوز. علی‌اکبر محمودی، رئیس کمیته جمعیت شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این مطلب گفت: طرح «جوانی جمعیت» که به تازگی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده، دارای ۷۴ ماده بوده و دارای نکاتی است که امیدواریم منجر به افزایش نرخ موالید کشور شود.

وی افزود: بر اساس مطالعات، آمار زیادی از سقط عمدی در مناطق شهری و سطح بالاتر از توسعه اجتماعی وجود دارد و مطالعات حاکی از تمایل بیشتر خانواده‌های مرفه برای سقط است.

محمودی تصریح کرد: بر اساس یافته‌ها، استفاده از وسایل تنظیم خانواده با ۵۹ درصد تأثیر بسیار زیادی در کاهش باروری داشته است. علاوه بر این، ۲۱ درصد از عوامل کاهش باروری نیز دیرکرد در ازدواج یا عدم ازدواج است.

وی ادامه داد: سقط عمدی نیز با ۱۶ درصد در کاهش ناباروری تأثیر داشته و ۳.۸ درصد نیز نازایی موقت در این زمینه مؤثر است. بر اساس مطالعات جهانی، هیچ کشوری نمی‌تواند نرخ رشد جمعیت خود را به کمتر از یک درصد برساند؛ مگر دو مؤلفه سقط عمدی و استفاده از وسایل تنظیم خانواده بهره ببرد.

رئیس کمیته جمعیت در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: این در حالی است که نرخ باروری ما از سال ۷۹ به بعد به زیر حد جایگزینی رسیده و همچنان نیز به شدت از وسایل تنظیم خانواده استفاده می‌کنیم.

محمودی اظهار داشت: متأسفانه با پیر شدن جمعیت، ساختار درونی نیروی کار کشور نیز رو به کاهش و سالمندی است و بر اساس آمارها، نرخ رشد سالمندان حدوداً پنج برابر نرخ رشد جمعیت کشور است.

وی در خصوص وابستگی اقتصادی سالمندان نیز عنوان کرد: این امر از عوارض سالخوردگی جمعیت است و بر اساس آمارهای بین‌المللی، برای مقابله با جبران کاهش نرخ رشد اقتصادی، باید بهره‌وری اقتصادی و افزایش تکنولوژی دو برابر شود

منبع : مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->