به گزارش شهرآرانیوز، آشتی صنعت با ورزش همیشه آرزوی اهالی ورزش در خطه خراسان بوده است؛ رؤیایی که روزگاری نهچنداندور عین واقعیت بود و اکنون فرض نزدیک به محال. در این ستون میکوشیم هر دوشنبه به ماجرای حضور بخش خصوصی در ورزش و فرجام آنها بپردازیم.
سالهای حضور: ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۷
رشته: هندبال، فوتبال و شنا
نام حامی اقتصادی: کارخانه کارتن مشهد
علت رفتن از ورزش: نامعلوم
مهمترین افتخار: کسب عناوین دومی و سومی لیگ برتر هندبال
اوایل دهه ۷۰ بود که رئیس وقت هیئت هندبال مشهد که خود سمت ریاست انجمن صنایع استان را داشت، با شعار «صنعت و ورزش»، تیم هندبال صنایع مشهد را تشکیل داد و شرکتهای صنعتی مشهد را برای حمایت از این تیم پای کار آورد؛ اتفاقی که شالوده اولیه بنای یک تیم تاریخساز در هندبال مشهد را بنا نهاد. تیم هندبال صنایع مشهد یکیدو سالی در لیگ کشور حاضر شد و با درخشش خوب هندبالیستهای خراسانی، کارخانه کارتن مشهد با مدیریت مهندس متینراد تصمیم گرفت بهتنهایی مسئولیت این تیم را به دوش بگیرد و تیم از سال ۷۲ با نام «کارتن مشهد» در مسابقات حاضر شد؛ حضوری که سرآغاز تحولی بزرگ در هندبال خراسان و درخشش تیم مشهد در کشور شد.
در چهارپنج سال تیمداری کارتن در لیگ برتر هندبال که آن روزها با نام هندبال باشگاههای کشور برگزار میشد، تیم مشهد توانست یک عنوان سومی در سال ۷۳ و یک عنوان نایبقهرمانی در سال ۷۴ بهدست بیاورد؛ عناوینی که در دوره بازی ستارگانی، چون ابوالفضل و مجتبی جلایر، جواد زارع، محسن زاهدی، مرتضی ساختیانچی و فرامرز طاهری برای تیم خراسان به ارمغان آمد. البته این تنها حضور یک حامی مالی بزرگ در ورزش مشهد نبود و کارتنیها در رشته شنا هم بهدلیل حضور متینراد در هیئت شنا، حمایتهای خوبی از شناگران مشهدی کردند؛ از هدایای گاهوبیگاه بگیرید تا اسپانسری در مسابقات مختلف.
مجموعه کارخانه کارتن مشهد در بحث فوتبال هم با استفاده از حضور هاشم حسینی، پیشکسوت فوتبال مشهد، تیمهای پایه و آکادمی فوتبال پایه را راهاندازی کرد. اتفاقی که کارتن مشهد را در مسیر یک آیندهسازی بزرگ برای ورزش مشهد قرار داد. اما در ادامه مسیر و با اتفاقاتی که هیچکس نمیداند چه بود، رفتهرفته کارتنیها با بیان این مسئله که کارخانهشان نیازی به تبلیغات ندارد و محصولشان از قبل پیشفروش میشود، از چرخه ورزش خارج شدند. حالا سالها از خروج کارتن مشهد از ورزش مشهد میگذرد و همین چند سال پیش بود که کارخانه کارتن هم برای همیشه تعطیل شد.