حمله انتحاری به مقر انتظامی در بندر لنگه| یک فرما‌نده پلیس به شهادت رسید (۸ دی ۱۴۰۳) نشست مشترک استاندار خراسان رضوی با علمای اهل سنت پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه
سرخط خبرها

گزینه‌های احتمالی برای جانشینی رئیسی در قوه قضائیه چه کسانی هستند؟

  • کد خبر: ۷۱۲۱۷
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۷
گزینه‌های احتمالی برای جانشینی رئیسی در قوه قضائیه چه کسانی هستند؟
سید ابراهیم رئیسی پیروز سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شد و تا ۴۵ روز دیگر به پاستور خواهد رفت. این سوال مطرح است که چه کسی در قوه قضائیه جانشین او خواهد شد؟

به گزارش شهرآرانیوز، در دوره‌های قبلی، مراسم تنفید رئیس جمهوری روز ۱۲ مرداد ماه برگزار شده است. یعنی حداقل ۴۵ روز دیگر تا مراسم تنفید ابراهیم رئیسی و حضور او در پاستور باقی مانده است.

 

اما سوالی که وجود دارد این است که آیا در این مدت باقی مانده او در قوه قضائیه باقی می‌ماند و یا به زودی از قوه قضائیه کنار می‌رود و برای حضور در پاستور آماده می‌شود. به خصوص که در این مدت رئیسی احتمالا درگیر چینش کابینه خود است و باید وزرا و معاونان خود را انتخاب کند.

 

اما سوال دیگری که وجود دارد این است که چه کسی جانشین او می‌شود؟

 

چهار گزینه جانشینی رئیسی

 

از ابتدای سال جاری و مطرح شدن نام رئیسی به‌عنوان کاندیدای نهایی این دوره، گمانه‌زنی‌های بسیاری درباره جانشین او در قوه قضاییه مطرح شده است.
برخی می‌گویند غلامحسین محسنی اژه‌ای معاون اول قوه قضاییه جانشین رئیسی می‌شود و برخی دیگر می‌گویند جانشین او علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور است. گزینه دیگری که عنوان می‌شود سید احمد مرتضوی مقدم، رئیس کنونی دیوان عالی کشور است و گزینه چهارم محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور است.

 

علیرضا اعرافی کیست؟

 

روحانی ۶۲ ساله‌ عضو شورای نگهبان که اکنون مدیر حوزه‌های علمیه کشور است. علیرضا اعرافی از سال ۷۱ امام جمعه شهر میبد بود و سال ۹۳ به‌عنوان امام جمعه شهر قم انتخاب شد. او در فاصله سال‌های ۸۷ تا ۹۷ و به مدت ۱۰ سال، ریاست جامعه المصطفی را برعهده داشت.

 

از سال ۹۵ به این طرف هم او به عنوان مدیر حوزه علمیه قم و مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور انتخاب شد. او در یکم خرداد ۱۴۰۰ از سوی حسن روحانی به عضویت در هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان منصوب شد.

 

اعرافی سال ۹۴ از حوزه انتخابیه تهران در انتخابات مجلس خبرگان رهبری شرکت کرد اما رأی کافی را به دست نیاورد. اولین بار فروردین ماه سال جاری بود که نام علیرضا اعرافی به‌عنوان جانشین ابراهیم رئیسی مطرح شد که این خبر از سوی خود او رد شد.

 
 

غلامحسین محسنی اژه‌ای کیست؟

 

غلامحسین محسنی اژه‌ای هم‌اکنون سخنگو و معاون اول قوه قضاییه است و برخی می‌گویند او نزدیک‌ترین گزینه برای جانشینی ابراهیم رئیسی در قوه قضاییه است به خصوص که او از سال ۹۳ تاکنون، معاون اول قوه قضاییه بوده است.

 

اژه‌ای سمت‌هایی چون دادستان دادگاه ویژه روحانیت، وزیر اطلاعات در دولت نهم و دادستان کل کشور و معاون اولی قوه قضاییه از سال ۹۳ تاکنون را در کارنامه کاری خود را دارد و هم‌اکنون از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

 

اژه‌ای سال ۹۳ در نامه‌ای به محمود واعظی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم خواستار ایجاد نرم‌افزاری برای حذف مصادیق مجرمانه و ارائه نرم‌افزارهای داخلی در این باره شده بود.

 

 

سید احمد مرتضوی مقدم‌زاده کیست؟

 

 

سید احمد مرتضوی مقدم‌زاده اکنون رئیس دیوان عالی کشور ایران است. او سال ۹۸ با حکم‌ ابراهیم رئیسی به این سمت منصوب شد.

 

مرتضوی ۶۴ ساله پیش از این رئیس دادگستری اردکان یزد، رئیس کل دادگستری استان هرمزگان، همدان و کرمان بوده است. او از سال ۸۵ تا ۹۵ به مدت ۱۰ سال معاون اول دادستان کل کشور و همزمان رئیس دادگاه عالی تجدیدنظر بود و از اردیبهشت سال ۹۸ با حضور رئیسی در قوه قضاییه به‌عنوان رئیس دیوان عالی کشور انتخاب شد.

 

وی دارای ۳۰ سال سابقه قضاوت است.

 

محمد جعفر منتظری کیست؟

 

محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور و رئیس دادگاه ویژه روحانیت است. وی از اعضای مؤسس سازمان قضایی نیروهای مسلح، معاون پارلمانی وزیر دادگستری در سال ۶۸، معاون اول دادستان کل کشور در زمان عبدالنبی نمازی و قربانعلی دری نجف‌آبادی و مشاور رئیس قوه قضائیه در زمان تصدی سید محمود هاشمی شاهرودی بوده‌است.

منتظری سال ۹۵ به این سمت منصوب شد. سمتی که پیش از این متعلق به ابراهیم رئیسی بود. حالا گفته می‌شود که منتظری یکی از گزینه‌های جانشینی رئیسی است.

 

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->