روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد
سرخط خبرها

چرخی در دره آهنگران افغانستان + عکس

  • کد خبر: ۷۲۴۳۰
  • ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۲
چرخی در دره آهنگران افغانستان + عکس
دره آهنگران افغانستان یکی از جغرافیاهای کهن بامیان است که قصه‌های زیادی را در خود جای داده است. هرات، شهری باستانی در غرب افغانستان است که میراث‌دار خراسان قدیم است.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ «دره‌ آهنگران»، از مکان‌های تاریخی ولایت بامیان در مرکز افغانستان است که به اسطوره‌ ضحاک و کاوه‌ آهنگر مربوط می‌شود.

 

براساس افسانه‌های محلی، دره‌ آهنگران جایی است که در آن، کاوه‌ آهنگر زند‌گی می‌کرده است، البته چنین قصه‌ای را به «مشهد کاوه» در ایران هم نسبت می‌دهد و ساکنان این شهر خود را بازمانده نسل کاوه و از فرزندان این آهنگر مبارز می‌دانند.

 

نشانه‌های رونق پیشه آهنگری در افغانستان به اینجا ختم نمی‌شود. در واقع هرات امروز میراث‌دار شغل‌ها، آیین‌ها، پوشش و ده‌ها مورد دیگر است که این جغرافیا را به میراث‌دار بزرگ خراسان قدیم تبدیل کرده است.

 

راسته آهنگران هرات

در هرات هم وقتی از «دروازه ملک» راه خود را به سمت «قلعه اختیارالدین» کج کنید، صدای تق تق چکش راسته آهنگران ذهنت را پرواز می‌دهد به دالان‌های تاریخ. اینجا شهری مهم برای بازرگانان بوده و رسیدن به آن نزدیک بودن به مشهد را نوید می‌داده است. آهنگران امروز هرات، میراث‌دار پدرانشان هستندو شغلی‌است که سینه به سینه به آن‌ها رسیده است.

 

چرخی در دره آهنگران افغانستان + عکس

 

بدون شک آهنگران هرات داستان‌های زیادی از رنج و سختی سال‌های جنگ و از خاطرات پدرانشان و از سال‌های دور در سینه دارند. خاطراتی که هر کدام آن‌ها می‌تواند راهگشای افرادی باشد که دل در گرو تاریخ دارند، دل به خراسان قدیم داده‌اند و مرز سیاسی امروز به چشمشان نمی‌آید.

 

در انتهای این راه و راسته آهنین، «قلعه اختیار‌الدین هرات» با شکوه و عظمتی مثال‌زدنی، جا خوش کرده و صدای تق تق چکش آهنگران هراتی به آن استواری می‌بخشد. صدایی که امروز بخشی از هویت هراتیان است و امید که هیچ‌گاه خاموش نشود و همچنان مانا و ماندگار باقی بماند.

 

عکس درون متن مرتضی هراتی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->