وندش شرمن: متقاعد کردن ایران برای توقف غنی‌سازی امری غیرممکن است تأکید روسیه بر حق ایران برای استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای سرلشکر باقری: انسداد مرز‌های شرقی به منظور مقابله با شرارت‌ گروهک‌های تروریستی است افزایش آمار شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۶۵۵ نفر (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید کرملین بر ازسرگیری گفت‌و‌گو‌های راهبردی روسیه و آمریکا شهرک‌نشین‌های صهیونیست مانع ورود کامیون‌های کمک‌های انسانی به غزه شدند (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ابراز نگرانی پاپ لئو از اوضاع غزه | درخواست رهبر کاتولیک‌های جهان از رژیم صهیونیستی چه بود؟ استفاده از هوش مصنوعی در سامان‌دهی دانش حکمرانی در دستور کار است | تجربیات مدیریتی شهید سلیمانی و رئیسی، قابلیت الگوسازی منطقه‌ای دارند + فیلم تحریم وزرای کابینه نتانیاهو، گام بعدی انگلیس علیه رژیم صهیونیستی جزئیات حمله رژیم صهیونیستی به یک خودرو در لبنان (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) هفته خدمت در تقویم رسمی کشور ثبت شد آمار تکان‌دهنده از سقط جنین و مرگ بر اثر گرسنگی در غزه اعتراض نماینده مجلس به نقش بابک زنجانی در پیمانکاری های دولت + فیلم پاسخ سخنگوی مجمع تشخیص درباره تصویب پالرمو و پاسخ به کوچک‌زاده سفیر ایران حمله تروریستی در پاکستان را محکوم کرد اعتراف دیپلمات صهیونیست: کابینه نتانیاهو اسرائیل را به سمت هلاکت می‌کشاند امامِ روایت رئیس دانشگاه کلمبیا به خاطر حمایت از رژیم صهیونیستی، هو شد اعتصاب غذای سرآشپز آمریکایی برای حمایت از غزه | راه‌اندازی کمپین تحریم خرید محصولات اسرائیلی رئیس کل دادگستری خراسان رضوی: از هر گونه تعامل علمی و عملی با مراکز آموزشی در راستای تحقق عدالت در جامعه استقبال می‌کنیم عراقچی: حضور یا عدم حضور در دور پنجم مذاکرات با آمریکا در حال بررسی است اصرار مجلس بر تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت اداری کارکنان دولت رئیس جمهور در حکمی، اعضای شورای‌ عالی مدیریت بحران کشور را مشخص کرد جو بایدن از سوی همسرش مورد سالمندآزاری قرار گرفته است عبدالرضا رحمانی فضلی سفیر جمهوری اسلامی در چین شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) استرالیا هم به جمع کشور‌های محکوم‌کننده رژیم صهیونیستی پیوست (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) توافق پکن، اسلام‌آباد و کابل بر تقویت همکاری‌های ضد تروریستی قالیباف قانون الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو را ابلاغ کرد
سرخط خبرها

کرزی: میراث آمریکا و اروپا در افغانستان فاجعه و رسوایی کامل است

  • کد خبر: ۷۲۷۶۵
  • ۱۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۵
کرزی: میراث آمریکا و اروپا در افغانستان فاجعه و رسوایی کامل است
رئیس جمهور سابق افغانستان تاکید کرد، آمریکا برای مبارزه با افراطگرایی و برقراری ثبات در افغانستان به این کشور جنگ‌زده آمد و اکنون با گذشت نزدیک به ۲۰ سال پس از آنکه در هر دو زمینه شکست خورد، افغانستان را ترک می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حامد کرزی، رئیس جمهور سابق افغانستان چند هفته پیش از خروج آخرین گروه از نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان و پایان "جنگ همیشگی‌شان" در مصاحبه‌ای با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: افراط گرایی در بالاترین نقطه خود قرار دارد و نیروهای در حال عزیمت یک فاجعه پشت سر خود به جای می‌گذارند.

 

وی افزود: جامعه بین‌الملل ۲۰ سال پیش با هدف مشخص مبارزه با افراط گرایی و برقراری ثبات به افغانستان آمد اما اکنون افراط گرایی در بالاترین نقطه خود قرار دارد. بنابراین آنها شکست خورده‌اند. میراث آنها یک کشور جنگ‌زده در "فاجعه و رسوایی کامل" است.

 

کرزی تصریح کرد: ما به عنوان افغان‌ها تمامی شکست‌هایمان را به رسمیت می‌شناسیم اما نیروهای بزرگ‌تر و قدرت‌هایی که برای اهداف مذکور به اینجا آمدند چطور؟ آنها اکنون ما را کجا ترک می‌کنند؟ در فاجعه و رسوایی کامل.

 

کرزی که در دوران حکومت ۱۳ ساله‌اش بر افغانستان روابط پیچیده‌ای با آمریکا داشت، همچنان خواستار خروج نیروهای خارجی از کشورش است و گفت: افغان‌ها برای آرزوی برقراری صلح متحد شده‌اند و باید اکنون خودشان مسئولیت آینده‌شان را برعهده گیرند. ما بدون حضور نظامی آنها وضعیت بهتری خواهیم داشت.

 

وی افزود: فکر می کنم که ما باید خودمان از کشورمان دفاع کنیم و مراقب جان افغان‌ها باشیم. حضور آنها آنچه را اکنون داریم، به ما داده است. ما نمی‌خواهیم به این بدبختی و حقارتی که اکنون با آن مواجه هستیم ادامه دهیم. برای افغانستان بهتر است که نیروهای خارجی از آن خارج شوند.

 

کرزی تصریح کرد: کمپین نظامی آمریکا-ناتو یک کمپین علیه افراطگرایی و تروریسم نبود بلکه این کمپین بیشتر کمپینی علیه روستاهای افغان و امیدهای مردم افغانستان بود به طوری که افغان‌ها را به زندان انداخت، زندان‌هایی در کشورمان به وجود آورد و تمامی روستاها را بمباران کرد. این کاملا غلط و نادرست بود.

 

در آوریل سال جاری میلادی هنگامی که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خروج نهایی ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ نیروی باقیمانده را اعلام کرد، گفت: آمریکا به دنبال دستیابی به اهدافش، افغانستان را ترک می‌کند. حضور القاعده بسیار کاهش یافته و بن لادن کشته شده است. آمریکا دیگر به نیرو در خاک افغانستان برای مبارزه با تهدیدات تروریستی که ممکن است از افغانستان سرچشمه گیرند، نیازی ندارد.

 

کرزی گفت: خواست و تمایل مردم افغان در سراسر افغانستان، صلح است. من از هر دو طرف درگیر در افغانستان می خواهم تا دیگر با یکدیگر مبارزه نکنند.

 

وی در حالی که پاکستان جایی که رهبری طالبان در آن مقر دارد و آمریکا را به دامن زدن به درگیری‌ها در افغانستان متهم کرد، گفت: این به افغان‌ها بستگی دارد که به این جنگ چند دهه‌ای پایان دهند. تنها راه این است که افغان‌ها متحد شوند. ما باید درک کنیم که این کشور ماست و ما باید کشتار یکدیگر را متوقف کنیم.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->