اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود گلایه‌های پوران درخشنده از بی‌توجهی‌ها استادی که فروتنانه هنرجو بود | درباره مرحوم بشیر محدثی‌فر، نقاش تصاویر شهدا پاییدن یک ذهن مالیخولیایی | نگاهی به فیلم «تعارض»، اثر محمدرضا لطفی «ناتوردشت» با بازی حجازی‌فر و مولویان در تدارک فیلم فجر
سرخط خبرها

درباره‌ «کلبه عموپورنگ» و حاشیه‌هایی که اخیرا برای برنامه‌سازی کودکان به وجود آورده‌اند

  • کد خبر: ۷۳۰۰۳
  • ۱۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۶
  • ۶
درباره‌ «کلبه عموپورنگ» و حاشیه‌هایی که اخیرا برای برنامه‌سازی کودکان به وجود آورده‌اند
خبری که کلبه عموپورنگ را سر زبان‌ها آورده مصاحبه اخیر مسلم آقاجان زاده، تهیه کننده برنامه است که از سنگ اندازی صدا و سیما در طول برنامه سازی آنان گفته است.

محمد ناصر حق خواه | شهرآرانیوز؛ دهه شصتی‌ها هر چه از کودکی سخت و اوضاع نامناسبشان بگویند و همه به آن‌ها حق بدهند، در زمینه تولید محصولات فرهنگی تصویری خیلی از متولدان پیش و پس از خود جلوترند. آن‌ها در دوره اوج فیلم سازی کودک و نوجوان و در حالی که «کلاه قرمزی» و «شهرموش ها» روی پرده بود بزرگ شدند و در صدا و سیما هم از «محله بهداشت» تا «محله برو بیا» را دیدند؛ آثاری که هنوز هم به عنوان الگوی آثار کودک شناخته می‌شوند. الگویی که ۶ سالی است تیمی باتجربه به سراغ آن رفته و موفق هم بوده است. داریوش فرضیایی با برند هنری عموپورنگ در دو دهه گذشته کاری سوای کاری که هم دوره‌های او مثل خاله شادونه و خاله نرگس و ... می‌کردند انجام نمی‌داد.

 

الگوی ساخت برنامه‌های کودک و نوجوان از اوایل دهه هشتاد به بعد، دعوت از کودکان به عنوان تماشاچی و پخش موسیقی‌های شاد و گپ و گفت‌های گاهی بامزه با آن‌ها بود، بدون هیچ ارزش افزوده ای. شاید خلاقانه‌ترین حرکت، برنامه عمو‌های فیتیله‌ای بود که بخش‌های نمایشی مختلف داشتند و از این نظر جذاب‌تر بودند. اما در این سال‌های اخیر تیم مسلم آقاجان زاده به عنوان تهیه کننده و عموپورنگ به عنوان مرد اول و محوری، ساخت سریال‌هایی را برای بچه‌ها آغاز کرده اند که می‌توان با قدرت گفت در حد و اندازه همان محله برو بیا و محله بهداشت معروف سال‌های دور است. این برنامه‌ها مخلوطی از نمایش و گفت و گوی عموپورنگ به شکل مستقیم با بچه هاست.

 

به ترتیب سال ساخت، نام‌های محل گل و بلبل، بچه محل و حالا کلبه عموپورنگ برای این سریال‌ها انتخاب و همه قسمت‌های آن از شبکه دو پخش شده است و می‌شود. برنامه‌هایی با بازیگران سرشناس، گریم‌های سنگین و جذاب، طراحی صحنه و لباس مفصل و فیلم نامه قوی که توانسته است کلاس برنامه سازی برای کودکان را از شو‌هایی سطح پایینی که بچه‌ها فقط در آن با ترانه‌های شاد دست می‌زدند جدا کند و بار برنامه سازی کودک و نوجوان تلویزیون را به دوش بکشد.

 

البته که در این سال‌ها شبکه پویا هم برای کودکان برنامه‌های در خور توجه تهیه کرده، اما سایر شبکه‌های سراسری اگر برنامه‌ای برای کودکان ساخته اند، بچه‌ها در آن فقط زینت مجلس بوده و حضورشان اهمیت بالایی نداشته است. برای مثال کودک شو که هر چه به فصل‌های پایانی آن نزدیک شدیم بیشتر برنامه بزرگ سالان شد تا محتوای ویژه کودکان در آن تقویت شود. اما حالا خبری که کلبه عموپورنگ را سر زبان‌ها آورده مصاحبه اخیر مسلم آقاجان زاده، تهیه کننده برنامه است که از سنگ اندازی صدا و سیما در طول برنامه سازی آنان گفته است.

 

از اجازه ندادن برای پخش بعضی موسیقی‌های شاد که به قول او در دهه هشتاد راحت انجام می‌شد تا کمک نرساندن مالی به برنامه‌ای که در حد یک سریال، طراحی و تمرین و تیم قوی می‌خواهد. شاید در چند سال گذشته برای بچه‌های دهه نود و اواخر دهه هشتاد روزنه امیدی باز شده بود تا کودکی شان را بهتر از دهه هفتادی‌ها و با برنامه‌هایی آموزنده‌تر و البته سرگرم کننده‌تر بگذرانند، اما انگار قرار نیست روند خوب آغازشده ادامه پیدا کند. در سال‌هایی که سینمای کودکان کم رونق است و پلتفرم‌های مجازی هم با وجود تولیدات بالا کاری برای بچه‌ها تولید نمی‌کنند، کافی است که تلویزیون هم بیکار بنشیند تا بچه‌ها به دامن انیمیشن‌های خارجی بیفتند.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
معصومه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۰
0
1
برنامه کلبه عمو پورنگ عالیه و خانم میم هم خیلی خوب در برنامه کلبه عمو پورنگ اجرا میکند و همین طور دکتر سحر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
0
1
تو هر چیزی یه کودک باید باشه





چون همه ادم بزرگن تو این برنامه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۲۳
0
0
سلام من همه را وقت نمی کنم لایک کنم فقط شمارتو را بزارید و اینم اسم های طرف دار شما که میشناسم غزل حیران حانیه حیران ساجده عزیزی کیانا اسکندری ستایش فامیلیش را نمی دانم درسا فرج زاده سرنا نمی دانم فامیلیش چیه و خیلی های دیگه که یادم نمیاد و من یک قسمتم از کلبه ی عمو پورنگ قیافه نشدم خدانگهدار
...
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۲
0
1
گفته شده از نظر شرعی برخی از موسیقی های این برنامه مشکل دارن آیا درسته؟!!!
مروتی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۲
0
0
کلبه عمو پورنگ خوبه ولی محله گل و بلبل بهتر بود و عالیییی بود.
نرگس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۲/۲۸
0
0
کلبه عموپورنگ زیاد ندیدم و نمی دونم ولی فکر نکنم خیلی دوست داشته باشم ولی فکر کنم خوبه اما محله گل و بلبل که قبلا سال 94 و 95 و قبل از سال 93 یعنی از اینکه مدرسه میدیدم خیلی قشنگ مخصوصا شع ر های عموپورنگ و امیرمحمد واردزام بود برم تو استودیو ولی نبردنم فصل های بعد هم قشنگ بود که هی بازیگرها بیشتر میشدند اما به خاطر شیطان ها محبویتش خیلی کمتر شد امابازم دوست داشتم و میدیدم گاهی برنامه بالشت ها را خیلی خوب ولی نمیشه فصل بعدی صحنه ی عمو پورنگ و جایی دیگه ای بزرگتر چون مال فصل بعدی و جایی باشه نوجوان ها هم توش برن قبلا خیلی محبوب تر بود مامانم و دختر عمه ام محبوب ترشان بود اگه نطر مردم براتون مهم به نظر ما احترام بگذارید
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->