۶ تصفیه‌خانه در مشهد در مرحله بهره‌برداری و ساخت است ارائه آخرین دستاورد‌های حمل‌ونقل و خدمات شهری مشهد در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری + فیلم پیشینه روستایی در شمال مشهد قدیم | «نوده»، مزرعه‌ای قدیمی بر کرانه کشف‌رود سهم ۱۵ درصدی اتوبوسرانی مشهد از سفرهای روزانه شهروندان رونمایی از دستگاه «ریشه‌کن» ساخت داخل، گامی به سوی خودکفایی در تجهیزات خدمات شهری مشهد اختصاص ۵ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت برای نوسازی ماشین‌آلات سازمان پسماند شهرداری مشهد شهروند خبرنگار | پارک خودرو در خیابان شیرازی مشهد از نگاه دوربین مخاطب شهرآرانیوز پیشرفت صددرصدی بخش اول گذر تشرف نوغان مشهد در آینده نزدیک اتکا به منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی مشهد مقدور نخواهد بود کشف ۱۰ آیفون ۱۶ قاچاق در سبزوار (۲۸ آبان ۱۴۰۳) رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: پیمانکاران حوزه فضای سبز و خدمات شهری ایمنی را براساس قواعد رعایت کنند انهدام باند سارقان حرفه‌ای رایانه‌های خودرو در مشهد (۲۸ آبان ۱۴۰۳) انتقاد پلیس راهور مشهد از قطع برق تقاطع‌های راهنمایی و رانندگی | وضعیت نامناسب امدادرسانی به مجروحان تصادفات، منجر به «مرگ» آن‌ها می‌شود + فیلم حمایت مدیریت شهری مشهد از هیئت‌های ورزشی عکسبرداری هوایی با پهپاد و تهیه نقشه از محدوده منتخب کمربند سبز مشهد شهروند خبرنگار | درخواست اتصال بولوار کرامت به بولوار حر در مشهد + پاسخ طراحی اولین بوستان موضوعی با محوریت نوآوری در مشهد تولید سالانه ۱۰۰ مترمکعب خاک غنی‌شده در مشهد با بازیافت برگ‌ها و چوب‌های خشک رشد خدمت‌رسانی به مردم مشهد نسبت به ادوار گذشته تا ۳۰۰‌درصد ساخت تصفیه‌خانه در مشهد معادل ۳۵ سال گذشته
سرخط خبرها

بر مدار شهر

  • کد خبر: ۷۷۲۲۶
  • ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۶
بر مدار شهر
مهدی یاراحمدی خراسانی - روزنامه نگار

هر گروه یا فردی که مسئولیت اداره شهر را درقالب شورای شهر یا شهرداری به عهده می‌گیرد، باید بر مدار شهر، نیازها، قواعد و اصول اداره آن حرکت کند. شهرهـــا پدیــده‌های بسیــار مهم اجتماعی در عصر حاضر هستند که بسترساز زندگی اجتماعی و رشد و پیشرفت آحاد بشری می‌شوند. بر این اساس، هر شهری که برپایه اصول علمی و منطقی اداره شود و همه مسائل اقتصادی، اجتماعی، مذهبی، سیاسی، فرهنگی و شهروندی آن به صورت همه جانبه، سیستمی، متوازن و متعادل احصا و مدیریت شود، قاعدتا مکان بهتری برای زندگی خواهد بود و مردم در آن احساس هویت، تعلق و رفاه بیشتری خواهند کرد و به بیان عامیانه‌تر از اطلاق عنوان شهروندی آن، احساس رضایت خواهند کرد و لذت بیشتری خواهند برد.


در مدار شهر، سیاست وجود دارد، ولی سیاست زدگی خیر. فرهنگ عمومی تعریف می‌شود، ولی خرده فرهنگ‌ها نیز محترم شمرده می‌شوند. مسائل اجتماعی کلان، جاری و ساری است، اما اقتضائات اجتماعی مناطق و محلات نیز در کانون توجه قرار دارد. بهداشت، سلامت و نظافت عمومی جزو اصول اداره شهر است، اما از شادمانی و امیدآفرینی نیز غفلت نمی‌شود. بیشتر نمایندگان حکمرانی می‌کنند، ولی حقوق اقلیت ضایع نمی‌شود. مدیران و مسئولان، شهر را اداره می‌کنند، ولی از مشارکت و نقش آفرینی فعال مردم نیز غافل نمی‌شوند.


اداره شهر‌ها به خصوص در اندازه و گستره کلان شهر‌های توسعه یافته یا درحال توسعه با ابعاد و پیچیدگی‌های فراوانی مواجه است که اگر به آن دقت و توجه نشود، صدمات و لطمات فراوانی به دنبال دارد و سبب هرز استعداد‌ها و افزایش هزینه‌های مادی و معنوی خواهد شد.


در چند دهه اخیر با افزایش قدرت سازمان‌های محلی و شهرداری ها، شیوه اداره شهر‌ها در روند پیشرفت و توسعه کشور‌ها نقش تعیین کننده‌ای داشته است. بر همین اساس، باید حکومت‌ها در تقنین و اجرا، ظرفیتی را فراهم کنند که ظرفیت‌ها و استعداد‌های بومی و منطقه‌ای در قالب روند سیستماتیک، شناسایی و زمینه بروز و نقش آفرینی آن برای توسعه شهر‌ها فراهم شود.


اگر این امر در تمامی شهر‌های کشور در چارچوب مشخصی صورت پذیرد، سبب رشد متوازن همه شهر‌ها در نقاط مختلف جغرافیایی می‌شود که نتیجه آن، پیشرفت و تعالی کشور خواهد بود. ازآنجاکه شهر‌ها به طور مستقیم با پول مردم اداره می‌شوند و نمایندگان آن‌ها در چارچوب اسناد بالادستی، فرایند وضع قوانین در چارچوب نیاز‌های بومی خود را در شورا‌های شهر انجام می‌دهند و قوانین منعطف در قیاس با دولت‌ها را به میزان مناسبی دراختیار دارند، مشارکت و همدلی مردم و مدیران شهری، می‌تواند نویدبخش اتفاقات خوبی در آن‌ها باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->