پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

کدام بیماران به قارچ سیاه مبتلا می‌شوند؟

  • کد خبر: ۷۸۶۰۹
  • ۰۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۶
کدام بیماران به قارچ سیاه مبتلا می‌شوند؟
مصطفی قانعی، رئیس شبکه ملی تحقیقات بیماری‌های تنفسی، درباره عفونت قارچ سیاه و سویه لامبدا، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش شهرآرانیوز، مصطفی قانعی، شب گذشته با حضور در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، با بیان اینکه نام علمی بیماری قارچ سیاه «موکورمایکوزیس» است، افزود: این بیماری قبلاً هم وجود داشت و یکی از مواردی که در بیماران دیابتی باید مراقب بود بحث مربوط به قارچ سیاه است، زیرا مرگ در آن بسیار سریع رخ می‌دهد.

وی اضافه کرد: یکی از عوامل خطرساز که بیمار کووید ۱۹ را به بیمارستان می‌کشاند دیابت است. زمانی که فرد، بیماری دیابت و کووید ۱۹ را با هم دارد و سیستم ایمنی هم مختل شده است، یکی از خطا‌هایی که امکان دارد رخ دهد این است که به جای دُز معمولی، دوز بالای ”کورتیکواستروئید“ استفاده شود.

قانعی گفت: زمانی که دوز، بالاتر از حد استاندارد باشد دوباره سیستم ایمنی را تحریک می‌کند.

رئیس شبکه ملی تحقیقات بیماری‌های تنفسی با اشاره به اینکه در دو هفته آخر مرداد، مصرف داروی «اَکتِمرا» یا «تِمزیوا» ناگهان افزایش جدی پیدا کرد، افزود: این دارو از «کورتون» خیلی قوی‌تر است و بدن بیمار برای بیماری‌های قارچی مستعد می‌شود.

قانعی با بیان اینکه این بیماری درمان پذیر است، اضافه کرد: اگر شیوه نامه‌های درمانی را به طور دقیق رعایت کنیم و این قارچ زود تشخیص داده شود، درمان می‌شود.

رئیس شبکه ملی تحقیقات بیماری‌های تنفسی گفت: بهترین راه مقابله با گونه‌های جدید کرونا، رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، استفاده از ماسک، شناسایی زودرس و واکسیناسیون مردم است.

قانعی در ادامه گفتگوی ویژه خبری درباره سویه «لامبدا» با اشاره به اینکه هر سوش جدیدی که می‌آید سازمان بهداشت جهانی، تعریفی از آن ارائه می‌کند، گفت: سوش «لامبدا» هنوز به عنوان عامل خطرناک قلمداد نشده، زیرا سرعت انتقال آن کم است.

وی اضافه کرد: هدف گذاری امسال ما باید این باشد که واکسیناسیون را برای کاهش فوتی‌ها انجام می‌دهیم و با این کار می‌خواهیم شدت ابتلاء را که به بستری منجر می‌شود، کم کنیم.

قانعی گفت: اثر بخشی داروی «فاویپیراویر» در درمان بیماری کرونا در یکی از معتبرترین مجله‌های پزشکی جهان یعنی «نیچه» رد شده است و در شیوه نامه هیچ کشوری نیست؛ ضمن اینکه عوارض جدی مانند تب، بدن درد، حالت تهوع و استفراغ را در پی دارد.

رئیس شبکه ملی تحقیقات بیماری‌های تنفسی اضافه کرد: توصیه جدی این است که مردم این دارو را تهیه نکنند، زیرا که این دارو برای درمان کرونا بی اثر است و با مصرف آن سقط جنین قطعی است.

قانعی افزود: داروی «رمدسیویر» هم بر اساس مطالعه سازمان جهانی بهداشت و یکی از مجلات معتبر علمی، اثری در کاهش مرگ ندارد و تنها یک روز میزان بستری را آن هم برای بیمارانی که این دارو ابتدای درمان برای آن‌ها تجویز شود، کم می‌کند.

وی درباره واکسیناسیون نوجوانان هم گفت: در بین واکسن‌ها تلاش می‌شود از واکسن‌های نوترکیب برای گروه‌های سنی پایین‌تر به شرط اینکه میزان پروتئین بالایی را به نوجوان، تحمیل نکنیم استفاده شود و این در برنامه کشورمان وجود دارد.

رئیس شبکه ملی تحقیقات بیماری‌های تنفسی اضافه کرد: یکی از واکسن‌های نوترکیب تولید داخل, «اسپایکوژن» است که با پیشرفت خوبی که داشته، احتمالاً در مهر می‌توانیم از این واکسن استفاده کنیم.

قانعی با بیان اینکه واکسن پاستور را نیز می‌توانیم در آبان یا آذر داشته باشیم، افزود: این واکسن‌ها برای نوجوانان مناسب هستند و باید کمیته ملی تصمیم بگیرد که این واکسن در گروه سنی مربوط، تست شود تا سند علمی را در این زمینه داشته باشیم.

 

منبع: بهداشت‌نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->