وزیر بهداشت: سهم اقتصاد سلامت از تولید ناخالص داخلی به ۶ درصد می‌رسد توزیع پزشک در کشور عادلانه نیست | ضرورت رسیدگی به وضعیت روحی‌روانی کادر درمان پرونده نفقه‌های ۴ میلیاردی پس از ۱۰ سال مختومه شد درباره اختلال روانی چشم‌چرانی و مشکلاتش | یک بیماری حاد چشمی! گزارش یک بیماری مسری در ایران | سرخک دوباره برگشت نگهداری حیوانات خانگی زمینه آلرژی و آسم را فراهم می‌کند  نحوه محاسبه نمره سوابق تحصیلی در آزمون سراسری ۱۴۰۴ مشخص شد حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری چه زمانی واریز می‌شود؟ | افزایش همسان‌سازی اعمال می‌شود این دو راهکار، رشد کودک را تضمین می‌کند برگزاری آزمون استخدامی بزرگ وزارت آموزش و پرورش در خرداد ۱۴۰۴ پیگیری متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی توسط دیوان محاسبات کشور مجموع ارزی که صرف دارو و تجهیزات می‌شود، تنها ۳.۵ میلیارد دلار است | آیا گره کور دارو با انکار باز می‌شود؟ بازنگری در تعداد دانشجویان علوم پزشکی، متناسب با نیازهای کشور چرا برخی از زنان نمی‌توانند وزن کم کنند؟ ابتلای ۱۴ نفر به وبا در سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی: حجم حملات سایبری به کشور ۸ برابر شده است | افشای اطلاعات بانک سپه هک نبود، سرقت بود ۱۹۹ زندانی افغان به کشورشان منتقل شدند رئیس سازمان ثبت احوال کشور: تغییرات در کارت ملی هوشمند نیازمند مجوز قانونی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای سرد تا فردا اجرای طرح جدید برای تحویل کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ها عبور امواج بارشی از کشور طی سه‌شنبه (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) این جریمه‌ها شوخی است! | ضرورت افزایش مبلغ جریمه‌های رانندگی برای کاهش تصادفات مرگ‌بار جاده‌ای آلرژی فصلی در کدام مزاج بیشتر بروز می‌کند؟ دام پلیس مشهد برای مجرم سابقه‌دار | سارق ۳ ثانیه‌ای ۳ سوته دستگیر شد آیا کبد چرب قابل درمان است؟ این محصولات خوراکی غیرمجاز را نخرید (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) لزوم تسریع در متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی واریز شد جزئیات طرح «امنیت غذایی کودکان» در سال ۱۴۰۴ تمرینات ورزشی آخر شب موجب بدخوابی می‌شود توضیحاتی در خصوص متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی (۳۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۴۸ ساعت اعتصاب

  • کد خبر: ۷۸۹۳
  • ۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۴
۴۸ ساعت اعتصاب
یادی از اعتصاب غذای ۴۸ ساعته دانشگاهیان و پزشکان مشهد در روز‌های ۷ و ۸ آبان ۱۳۵۷
سید حسین فتاحی معصوم*| در زمان ساختن بیمارستان قائم (عج) با توجه به ساختار دانشگاه مشهد در قبل از انقلاب اسلامی، دانشکده پزشکی، داروسازی و دندان‌پزشکی و پرستاری و پیراپزشکی جزو وزارت علوم و آموزش عالی آن زمان بودند و زیر نظر معاونت پزشکی دانشگاه اداره می‌شدند. با ساختن بیمارستان قائم (عج) فعلی، سازمان مرکزی دانشگاه در ضلع شرقی بیمارستان و در ابتدای خیابان احمد‌آباد قرار گرفت. در جوار آن باشگاه دانشگاه و سرای استادان و سرای دستیاران (پاویون دستیاری) و آشپزخانه باشگاه (سلف سرویس) ساخته شده بود. تمامی مراسم و به‌ویژه جشن‌های فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشگاه به ویژه دانشجویان پزشکی در باشگاه دانشگاه برگزار می‌شد.
در اوج‌گیری نهضت امام خمینی (ره) و مبارزات مردمی و دانشگاهی، ما که آن وقت دوره اینترنی را می‌گذراندیم وقایع انقلاب را دنبال می‌کردیم. در آبان‌ماه سال ۱۳۵۷ عده‌ای از دانشگاهیان دانشگاه مشهد که خیلی مذهبی هم نبودند، تصمیم گرفته بودند برای اعتراض به کشتار‌های رژیم ستم‌شاهی در هفدهم شهریور، سینما رکس آبادان، آتش زدن مسجد کرمان و... اعتصاب غذای چهل‌وهشت‌ساعته راه بیندازند. آن‌ها از طریق یکی‌دو نفر از استادان با حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای که در آن موقع در مشهد تظاهرات و مبارزات را رهبری می‌کردند، تماس گرفته بودند و از ایشان برای سخنرانی در جریان اعتصاب غذا دعوت کرده بودند. من و یکی‌دو نفر از دوستان مذهبی از این تصمیم‌گیری مطلع شدیم و به خدمت آقا رسیدیم. پس از صحبت‌های اولیه ایشان با حالتی جدی سؤال کردند این‌ها چه کسانی هستند که آمده‌اند از من برای سخنرانی دعوت کرده‌اند، ما اول اظهار بی‌اطلاعی کردیم، اما ایشان جدی‌تر گفتند شما هم با این‌ها نبودید (خواب بودید)، گفتیم اجازه دهید بررسی کنیم و گزارش کار را خدمتتان عرض کنیم. عازم شدیم و به سراغ برنامه‌ریزان اعتصاب غذا رفتیم و پس از بررسی برنامه و تصمیم آنان، قرار شد که ما هم در شورای تصمیم‌گیری باشیم (البته اول امتناع می‌کردند که تهدیدگونه اعتراض کردیم که ما با دوستان مذهبی‌مان مانع خواهیم شد و درنهایت پذیرفتند). برنامه اعتصاب غذا به این صورت تنظیم شده بود که در روز‌های هفتم و هشتم آبان‌ماه ۱۳۵۷ وارد باشگاه دانشگاه شوند و در آنجا اعتصاب غذا را اعلام کنند و ۴۸ ساعت در همان مکان بمانند و غیر از آب چیزی نخورند و خواسته‌های صنفی خود را اعلام کنند.
پس از مشخص شدن برنامه‌ها من و یکی دیگر از دوستان به خدمت آقا رسیدیم و اطمینان دادیم که برنامه در دست ماست و قرار شد ایشان روز هفتم آبان‌ماه به دانشگاه وارد شوند و اعتصاب غذای دانشگاهیان رسما شروع شود. شب قبل از شروع اعتصاب غذا سراغ دانشجویان و دوستان مذهبی و همراه رفتیم و آن‌ها را در جریان امر قرار دادیم.
صبح روز هفتم آبان‌ماه آقا از درِ ورودی باشگاه در خیابان احمدآباد به اتفاق ما و دانشجویان و استادان وارد شدند، ایشان ابتدا دستور دادند که عکس‌های شاه و فرح و پسر شاه را که به دیوار نصب شده بود پایین بیاورند و به‌جای آن عکس امام نصب شود. تعدادی از دانشجویان که آن زمان ظاهرشان مذهبی بود، ولی از جریان فکری مجاهدین خلق (منافقین) حمایت می‌کرند، عکس‌های مهدی رضایی را نصب کردند که آقا دستور دادند آن را بردارند و فقط عکس امام باشد. پس از تصرف باشگاه دانشگاه با اعلام برنامه رسمی اعتصاب غذا کار شروع شد. تریبون سخنرانی آماده شد و موضوع به اطلاع مردم رسید و جمعیت به تدریج اضافه شدند. در جریان این اعتصاب، کسانی، چون شهید کامیاب، دکتر محمود روحانی که آن موقع رئیس دانشکده پزشکی بود، شماری از روحانیان، شهید هاشمی‌نژاد و حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای و... به نوبت سخنرانی‌های پر شور و انقلابی ایراد می‌کردند.
*استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->