مسعود سلطانی - قیمت گوشت بعد از ۳ ماه سراشیبی، اکنون در محدوده ۷۵ تا ۸۵ هزار تومان ثابت شده است. بعد از تب و تاب ارز ۴۲۰۰تومانی برای واردات گوشت و فساد و مافیایی که در این بازار شکل گرفت، مسئولان دولت وقتی دیدند که ارز دولتی تأثیری بر مهار قیمتها ندارد، بالاخره از تصمیم نخست خود منصرف شدند و جلو هدررفت منابع ارزی را گرفتند. اکنون بازار گوشت به ثبات رسیده، اما هنوز هیاهو در این بازار به صورت کامل فروکش نکرده است. پرورش دهندگان دام معتقدند که سود تولید آنها به جیب دلالها میرود و قیمتها در بازار مصرف به شکل واقعی کاهش پیدا نکرده است.
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، مهرماه سال گذشته هر کیلوگرم گوشت گوساله به طور میانگین ۵۸هزار تومان قیمت داشت که این رقم در شهریور امسال به ۸۹ هزار تومان رسید. البته در مهر ماه قیمت گوشت گوساله کاهش یافته و به ۸۷ هزار تومان رسید. همچنین بر اساس اعلام سایت سازمان صمت خراسان رضوی، هم اکنون به صورت میانگین قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله در مشهد ۷۷ هزار و ۵۰۰ تومان است. نکته قابل توجه، اما نسبت قیمت دام زنده و گوشت در بازار است. مهر سال گذشته قیمت هر کیلوگرم گوساله زنده ۲۷ هزار تومان بود که این رقم در فروردین ۹۸ با رسیدن به ۳۵ هزار تومان به اوج خود رسید و بعد از آن کاهشی شد. بر این اساس، در شهریور امسال، کیلویی ۳۲هزار تومان و در مهر ۳۰ هزار تومان عرضه میشد. مقایسه قیمتها نشان میدهد که سال گذشته تفاوت قیمت دام زنده و بازار حدود ۳۱ هزار تومان و این تفاوت در مهرماه امسال ۵۷ هزار تومان بوده است. هم اکنون نیز تفاوت قیمت گوساله زنده و گوشت عرضه شده در بازار کیلویی ۴۷ هزار تومان است. تولیدکنندگان دام عامل این شکاف قیمتی را دلالها میدانند و میگویند که آنها نمیگذارند قیمت گوشت بیش از این کاهش یابد. در این میان هر چند فعالان بازار افزایش هزینههای سربارمانند هزینههای کارگری، حمل و نقل و فروشگاههای عرضه کننده را دلیل شکاف قیمتی دام زنده و گوشت عنوان میکنند، اما تولیدکنندگان تاکید دارند که با توجه به کاهش قیمت دام زنده هنوز باید قیمت گوشت در بازار کاهش بیابد و افزایش هزینههای جاری فقط بهانهای برای جلوگیری از ارزانی گوشت است. پیش از این، شهرآرا در گزارشهایی با عنوان «گوشت زیرساطور مافیا» در ۴ بهمن ۱۳۹۷ و «گرانی ناتمام گوشت» در ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ به نقش واسطهها در گرانی گوشت اشاره کرده و در آنها هزینههای تمام شده گوشت را محاسبه کرده بود.