استاندار خراسان رضوی: زنجیره تولید و ارزش افزوده در استان تکمیل شود دور جدید پیش فروش محصولات سایپا از دوشنبه آینده (۱۷ دی ۱۴۰۳) لزوم هم‌فکری و تصمیم‌سازی برای اجرایی‌شدن پروژه‌هایی که در مشهد متوقف شده‌اند نمایشگر جایگاه‌های سوخت تغییر کرد + جزئیات معاونت علمی ریاست جمهوری و بانک مرکزی برای امنیت و شفافیت رمزپول و پرداخت‌یاری‌ها تفاهم‌نامه امضا کردند جزئیات عرضه اولیه «نبابک» یکشنبه آینده (۱۶ دی ۱۴۰۳) بزرگ‌ترین مجتمع فرآوری کائولن شرق کشور در تربت‌حیدریه با حضور رئیس مجلس افتتاح شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) قیمت مرغ کاهش یافت | قیمت امروز گوشت قرمز، مرغ و دام زنده (۱۳ دی ۱۴۰۳) + جدول قیمت قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۳ دی ۱۴۰۳) | افت ۱۸ میلیونی تیگو ۷ قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۳ دی ۱۴۰۳) | دنا پلاس توربو یک میلیارد و ۶۹ میلیون تومان اولویت بازرسی اصناف مشهد، نظارت بر کالا‌های اساسی و درج قیمت بر روی آن‌ها است فرصت تکمیل اطلاعات حقوق کارمندان در سامانه ثبت حقوق و مزایا تمدید شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) نفت، سال ۲۰۲۵ میلادی را با افزایش قیمت آغاز کرد نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۳ دی ۱۴۰۳) | دلار ۸۱ هزار و ۷۰۰ تومان روغن ۱۵ درصد گران شد (۱۳ دی ۱۴۰۳) ۵ شاخصه اصلی حذف یارانه‌بگیران اعلام شد | دهک‌بندی‌ها تغییر می‌کند؟ پاتک کریسمس به بازار طلا و سکه ایران | بازار طلا از سکه افتاد (۱۳ دی ۱۴۰۳) ۲۰۲۵؛ سال انفجار ثروت میلیاردر‌ها | برندگان و بازندگان چه کسانی هستند؟ مصرف برق ۲ هزار مگاواتی ماینرهای غیرمجاز نگرانی تازه خریداران مسکن | نوسانات ارزی بر بازار مسکن اثر دارد؟ نرخ امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۳ دی ۱۴۰۳) | فلفل دلمه از ۲۵ تا ۱۰۰ هزار تومان جای خالی رفتارشناسی در تدوین و اجرای قوانین واریز سود سهام عدالت در راه است | میزان سود جدید چقدر است؟ ثبت رکورد جدید در تحویل گاز به نیروگاه‌های حرارتی تولید برق خراسان رضوی رقیب خودروهای چینی از راه رسید | بنز و تویوتا به زودی در بازار خودرو ایران دریافت حق ترانزیت در قبوض برق صنایع؛ مانع‌زدایی یا مانع‌تراشی؟ وزیر نفت خبر داد: تولید حداکثری گاز برای عبور از زمستان بیست و پنجمین نمایشگاه لوازم خانگی مشهد | قیمت‌های نجومی و گلایه تولیدکنندگان از نوسانات ارز خانواده‌های اسرای اسرائیلی مقابل منزل نتانیاهو در قدس اشغالی تظاهرات کردند
سرخط خبرها

رنج مضاعف بیکاری و گرانی

  • کد خبر: ۸۱۴۹
  • ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۸
رنج مضاعف بیکاری و گرانی
شاخص فلاکت در خراسان رضوی به ۶/ ۵۰ درصد رسید
گروه اقتصاد| واژه فلاکت تصویری جز فقر، بدبختی و دور بودن از رفاه در ذهن انسان‌ها شکل نمی‌دهد. حال به این فکر کنید که در اقتصاد شاخصی به نام فلاکت وجود دارد که با افزایش یا کاهش آن، اتفاق‌هایی در یک کشور رخ می‌دهد. چیزی که مشخص است این است که رشد این شاخص نشان‌دهنده اتفاق‌های مثبت و امیدوارکننده نیست و از وضعیتی وخیم و بحرانی سخن می‌گوید. اما شاخص فلاکت چیست؟ شاخص فلاکت یک نشانگر اقتصادی است که وضعیت اقتصادی و اجتماعی یک جامعه را نشان می‌دهد. چطور به دست می‌آید؟ به طور معمول، برای به دست آوردن شاخص فلاکت، نرخ بیکاری و نرخ تورم را با هم جمع می‌زنند. به عنوان مثال، نرخ بیکاری در سال ۹۲ عدد ۴/۱۰ درصد و نرخ تورم ۷/۳۴ درصد بود. شاخص فلاکت هم بر همین اساس به ۱/۴۵ درصد رسیده بود. اگر همین عبارت را به صورت ساده‌تری بیان کنیم، شاخص فلاکت نشان می‌دهد در زمانی که قیمت کالا‌ها و خدمات در حال افزایش یا کاهش است، میزان دسترسی افراد به کار چقدر تغییر کرده است. اگر هم‌زمان با رشد گرانی‌ها میزان بیکاری هم افزایش یابد، این به منزله تحمل هم‌زمان کاهش قدرت خرید و کاهش درآمد خواهد بود.
بر اساس گزارش اقتصادآنلاین، شاخص فلاکت ایران در تابستان ۹۸ به ۲/۵۳ درصد رسیده است. همچنین گزارش‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد شاخص فلاکت در خراسان رضوی در ۳ سال اخیر هم‌زمان با افزایش این شاخص در کشور رشد داشته است. بر این اساس، در حالی که در تابستان ۹۵ شاخص فلاکت در استان ۵/۱۸ درصد بوده، در تابستان ۹۶ به ۱/۱۹ درصد افزایش یافته است. همچنین شاخص فلاکت در تابستان ۹۷ در خراسان رضوی به دلیل رشد تورم به عدد ۶/۲۲ درصد رسید. با این حال، بیشترین رشد شاخص فلاکت در تابستان ۱۳۹۸ در خراسان رضوی روی داده است. در این تابستان، شاخص فلاکت در استان به ۶/۵۰ درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با سال گذشته نزدیک به ۵/۲ برابر افزایش نشان می‌دهد. اما رشد شاخص فلاکت چه تأثیری بر زندگی افراد می‌گذارد؟

شاخص فلاکت و افزایش جرائم
معمولا در زمان‌هایی که افراد با کاهش درآمد و رشد هزینه‌ها مواجه می‌شوند، تلاش می‌کنند با کاستن از هزینه‌ها، وضعیت زندگی خود را متوازن کنند. بر اساس تحقیقی که یدا... دادگر و روح‌ا... نظری انجام داده‌اند، شاخص فلاکت اثر مثبت و معنی‌داری بر جرم و جنایت در ایران هم در کوتاه‌مدت و هم در بلندمدت دارد. این ۲ نشان داده‌اند در سال‌های ۱۳۶۳ تا ۱۳۸۹ در مقاطعی که بیکاری و تورم افزایش یافته، میزان جرائم نیز رشد کرده است. همچنین بر اساس تحقیق رضا زینل‌زاده، شاخص فلاکت در بلندمدت تأثیر مستقیم و معناداری بر طلاق دارد به طوری که افزایش این شاخص سبب رشد طلاق شده است. ابوالفضل شاه‌آبادی و مهیا قربانی گل‌پرور نیز در تحقیقی نشان داده‌اند که رابطه منفی و معنی‌داری بین شاخص فلاکت و مخارج سلامت وجود دارد، به طوری که با یک درصد افزایش میانگین وزنی شاخص فلاکت، به طور متوسط، مخارج سلامت به اندازه ۱۳/۰ درصد کاهش می‌یابد. کارشناسان اقتصادی معقتدند اجرای سیاست کنترل تورم می‌تواند در کوتاه‌مدت سبب کاهش شاخص فلاکت شود. این افراد تأکید می‌کنند دولت باید با در پیش گرفتن سیاست‌های انقباضی، روند روبه‌رشد نرخ نقدینگی را کنترل کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->