دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید خلع‌سلاح محیط‌بانان نیاز به پشتوانه مطالعاتی دارد| درگیری‌های مسلحانه در صیانت از محیط‌زیست باید برچیده شود
سرخط خبرها

ابداع پارچه‌ای که می‌تواند ویروس کرونا را غیرفعال کند

  • کد خبر: ۸۳۵۸۳
  • ۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۷
ابداع پارچه‌ای که می‌تواند ویروس کرونا را غیرفعال کند
پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، نوعی پارچه ابداع کرده‌اند که می‌تواند به غیرفعال کردن کروناویروس کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز، گروهی از پژوهشگران دانشگاه نورث‌وسترن(Northwestern University) آمریکا، یک پارچه تطبیق‌پذیر ابداع کرده‌اند که می‌تواند تهدیدهای بیولوژیکی مانند کروناویروس و تهدیدهای شیمیایی مانند مواد مورد استفاده در جنگ‌های شیمیایی را غیرفعال کند. ماده‌ای که بتواند در برابر هر دو گروه از تهدیدها موثر عمل کند، نادر است.

این پارچه، قابلیت استفاده دوباره را نیز دارد. با قرار دادن پارچه در معرض یک سفیدکننده ساده، می‌توان آن را به حالت ابتدایی خود بازگرداند. این پارچه می‌تواند در ماسک‌ها و سایر پوشاک محافظ مورد استفاده قرار بگیرد.

عمر فرحا (Omar Farha)، متخصص در زمینه چارچوب‌های فلزی – آلی (MOF) و از پژوهشگران این پروژه گفت: داشتن یک ماده دو کاره که توانایی غیرفعال کردن عوامل سمی شیمیایی و بیولوژیکی را دارد، از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا ترکیب کردن مواد گوناگون، فرآیند پیچیده‌ای به شمار می‌رود.

این ترکیب چارچوب‌های فلزی – آلی، بر پژوهشی مبتنی است که فرحا و گروهش طی آن، نانوماده‌ای ابداع کردند که عوامل عصبی شیمیایی را غیرفعال می‌کند. آنها با انجام دادن دستکاری‌های کوچک توانستند عوامل ضد ویروس و ضد باکتری را در این ماده به کار بگیرند.

فرحا ادامه داد: چارچوب‌های فلزی – آلی، مانند اسفنج‌های مخصوص شست و شو هستند. این مواد که در ابعاد نانو طراحی می‌شوند، حفره‌های بسیاری دارند که می‌توانند به همان صورتی که اسفنج آب را جذب می‌کند، گازها، بخارها و سایر عوامل را جذب کنند. حفره‌های چارچوب‌های فلزی – آلی در این پارچه جدید، کاتالیزورهایی دارند که می‌توانند مواد شیمیایی، ویروس‌ها و باکتری‌ها را غیرفعال کنند. این نانوماده متخلخل می‌تواند به سادگی روی پارچه‌ها را بپوشاند.

پژوهشگران دریافتند که این پارچه، فعالیت سریعی را در برابر کروناویروس، باکتری گرم-منفی "اشریشیا کلی"(E. coli) و باکتری گرم-مثبت استافیلوکوکوس اورئوس(S. aureus) نشان می‌دهد. نانوحفره‌های چارچوب‌های فلزی – آلی که روی پارچه را می‌پوشانند، آنقدر بزرگ هستند که امکان خروج عرق و آب را فراهم کنند.

فرحا افزود: این ماده، مقیاس‌پذیر است زیرا فقط به تجهیزات ابتدایی پردازش پارچه نیاز دارد که در حال حاضر در صنعت استفاده می‌شوند. هنگامی که این ماده در ماسک به کار می‌رود، باید بتواند به دو صورت عمل کند؛ محافظت از کاربر ماسک در برابر ویروسی که در مجاورت آن قرار دارد و همچنین محافظت از افرادی که با شخص آلوده‌ای که ماسک به صورت دارد، در تماس قرار می‌گیرند.

پژوهشگران توانستند درک درستی از مکان‌های فعال مواد در سطح اتمی داشته باشند. این موضوع، به آنها و سایر پژوهشگران امکان می‌دهد تا روابطی را میان ساختار و ویژگی ایجاد کنند که می‌توانند به ایجاد سایر ترکیبات مبتنی بر چارچوب‌های فلزی – آلی بیانجامند.

این پژوهش، در "Journal of the American Chemical Society" به چاپ رسید.

منبع: عصر ایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->