افزایش تعداد جان‌باختگان حادثه معدن طبس به ۵۲ نفر دستگیری ۵ جوان شرور در شهرک رجائی مشهد (۱۱ مهر ۱۴۰۳) مسمومیت الکلی در مازندران ۱۳ فوتی برجای گذاشت (۱۱ مهر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: خودکفایی در تأمین مواد اولیه دارویی نیازمند سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی است کمبود نیروی متخصص بیهوشی، از بزرگ‌ترین چالش‌های حوزه بیهوشی کشور است تیم دانش‌آموزان مخترع ایران در مسابقات جهانی علوم و اختراعات انگلستان ۲ مدال نقره کسب کردند ترافیک نیمه‌سنگین در بولوار سجاد، میدان قائم(عج) و تقاطع خسروی در مشهد (۱۱ مهر ۱۴۰۳) حدود ۷۰ درصد سهم مالیات مودیان مالیاتی به مدرسه‌سازی اختصاص داده شده است تذکر دوباره قالیباف: دولت باید قانون همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند + فیلم (۱۱ مهر ۱۴۰۳) درباره مهم‌ترین پیامد‌ منفی استفاده زیاد از گوشی تلفن همراه | همراه آزار چرا مردم از دسترسی به نان سالم و استاندارد، محروم هستند؟ چرا در فصل پاییز پوستمان خشک می شود؟ انتقاد وزیر سابق بهداشت از مصوبه افزایش ظرفیت رشته های پزشکی دست کوتاه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی از متناسب‌سازی حقوق | بازنشستگان کشوری ۶ بر ۳ از بازنشستگان کارگری جلو افتادند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۱۱ مهر ۱۴۰۳) | کاهش محسوس دما از بعدازظهر جمعه مصوبه کنکوری شورای انقلاب فرهنگی بدون تغییر تا سال ۱۴۰۵ اجرا می‌شود صدور اجرائیه مهریه الزاماً به معنای طلاق نیست | کاهش ۱۳ درصدی درخواست ثبت اجرای مهریه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته تأکید دوباره مجلس بر لزوم اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از سوی دولت (۱۱ مهر ۱۴۰۳) نمونه‌برداری دامپزشکی از گوشت‌های ارزان یک فروشگاه در مشهد | دست‌های لرزان برای خرید گوشت ارزان سرانه فضای آموزشی در خراسان رضوی ۳۰ درصد افزایش یافته است راهکارهای جلوگیری از جعل گذرنامه‌های بین‌المللی از زبان رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا پرداخت یک میلیون تومان علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری تا زمان صدور احکام پیش‌بینی بارش باران، همراه با رعد و برق و وزش باد برای استان‌های ساحلی خزر و شمال شرق در روز شنبه (۱۴ مهر ماه ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

لخته شدن خون چه خطراتی دارد؟ + انواع لخته خونی

  • کد خبر: ۸۳۶۸۵
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۳
لخته شدن خون چه خطراتی دارد؟ + انواع لخته خونی
لخته شدن خون عارضه‌ای است که در مواقع آسیب ­دیدگی در رگ‌های خونی رخ می‌­دهد و اگر برطرف نشود، می‌تواند تهدیدی جدی و خطرناک برای سلامتی باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، تنها در آمریکا در هر ۶ دقیقه یک بیمار در اثر ایجاد لخته‌های خونی جان خود را از دست می‌دهد. در حالی که این عارضه افراد در هر سنی را درگیر می‌کند، اما با مراقبت بیشتر می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد.

خطر لخته شدن عروق عمقی معمولا در اندام‌های پایینی مانند پاها، ران‌ها یا ناحیه لگن و حتی بازو‌ها بیشتر اتفاق می‌افتاد که با افزایش سن این خطر بیشتر می‌شود. خطر این لخته‌های خونی زمانی احساس می‌شود که این لخته‌ها از جریان خون جدا شده؛ و همراه آن به ریه‌ها برسد که ممکن است باعث آمبولی ریوی شود که موجب انسداد شریان‌ها در ریه‌ها می‌شود.

لخته‌های خونی عمیق و آمبولی ریه به عنوان «ترومبوآمبولی وریدی» شناخته می‌شوند که می‌تواند سبب بروز بیماری‌های جدی، ناتوانی و حتی مرگ شود.

طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، سالانه بیش از ۱۰۰ هزار نفر در آمریکا بر اثر لخته‌های خونی جان خود را از دست می‌دهند. عارضه «ترومبوآمبولی وریدی» سالانه بیش از ۹۰۰ هزار آمریکایی را درگیری می‌کند.

کدام افراد بیشتر در معرض لخته‌های خونی قرار دارند؟

افراد چاق، افراد مبتلا به بیماری‌های ریوی،  قلبی و عروقی و بیماری‌های التهابی روده، مبتلایان به سرطان‌های عودکننده یا افرادی که از دارو‌های بر پایه استروژن مصرف می‌کنند بیش از دیگران در معرض ابتلا به لخته‌های خونی هستند.

علاوه بر این، بستری شدن در بیمارستان، عمل‌های جراحی،  بارداری، تروما، سیگار کشیدن، سابقه خانوادگی بروز این عارضه، بی تحرکی و ثابت نشستن به مدت طولانی از دیگر عوامل پرخطر بروز لخته‌های خونی است.

متخصصان بر این باورند که افراد باید نسبت به علائم لخته خون بعد از رانندگی‌ها و سفر‌های هوایی طولانی مدت یا حتی در حین سفر مراقب باشند. آن‌ها همچنین نسبت به ابتلا به کرونا و بروز لخته‌های خونی که به دنبال التهاب شدید در بدن بروز می‌کند، هشدار داده اند. از علائم لخته‌های خونی عمقی می‌توان به درد یا حساسیت به لمس ناشی از آسیب، تورم پا و بازو،  پوست متورم شده یا دردناکی که در لمس گرم است. قرمزی پوست همراه با تورم و درد هم از دیگر علائم بروز این عارضه اشاره کرد که باید نسبت به آن حساس باشید.

لخته خون می­‌تواند در هر یک از عروق خونی بدن شما ایجاد شود. اگر لخته تجزیه شده و در جریان خون قرار گیرد، می‌تواند به ریه، قلب، مغز یا مناطق دیگر وارد شود. جابه‌جایی لخته خون می­‌تواند منجر به عوارض جدی شود. زیرا جریان خون به اندام­‌های مهم را مختل می­‌کند. این وضعیت می­‌تواند به حمله قلبی و سکته مغزی منجر شود.

انواع لخته خونی

سیستم گردش خون شما از مجموعه‌ای از رگ‌ها، تشکیل شده است. این رگ‌ها به دو نوع سیاهرگ و سرخرگ تقسیم می‌شوند. وظیفه آن‌ها انتقال خون در داخل بدن است. لخته‌های خونی در داخل سیاهرگ‌ها و سرخرگ‌ها شکل می‌گیرند.

هنگامی که لخته خونی داخل سرخرگ ایجاد می‌شود، با عنوان لخته سرخرگی از آن یاد می‌شود. این نوع لخته سریعاً علایم خود را بروز می‌دهد، و نیازمند درمان اورژانسی است. علایم لخته خونی سرخرگی عبارت‌اند از درد شدید، فلج شدن بخش‌هایی از بدن، یا هردو. این عارضه می‌تواند زمینه‌ساز حمله قلبی یا سکته نیز شود.

لخته خونی که در سیاهرگ ایجاد گردد، با اسم لخته سیاهرگی نام‌گذاری می‌شود. این نوع لخته‌ها، به تدریج در گذر زمان ایجاد می‌شوند، اما همچنان تهدیدی نسبت به حیات افراد محسوب می‌شوند. جدی‌ترین نوع از لخته سیاهرگی، با اسم ترومبوز وریدی عمیق شناخته می‌شود.

منبع: علاج‌نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->