خرابی تاب در شهربازی بوستان غدیر مشهد؛ ۴ مصدوم و تعلیق فعالیت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) اقدامات فرهنگی و هنری مشهد باید در شأن شهری بین‌المللی باشد | برگزاری رویداد «نورنما» با مشارکت ۲۰۰ هنرمند مشهدی ادامه روند عملیات اجرایی پروژه احداث سطح سوم تقاطع خیام مشهد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) افزایش حداقلی قیمت بلیت اتوبوس در مشهد تصویب شد (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) جمع‌آوری ۱۴۹۰ تن زباله از منطقه ثامن مشهد در ایام نوروز زائران خروج از مشهد را به ساعات پایانی تعطیلات نوروز موکول نکنند بازگشت محدودیت‌های ترافیکی مشهد به روال عادی از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ شهردار مشهد خبر داد: کاشت ۱۸۰ هزار گل لاله در پارک‌های شهر به مناسبت برگزاری کنگره ۱۸ هزار شهید استان استاندار خراسان رضوی: مشهد در طراحی فضای سبز و پاکیزگی در کشور الگو بوده است | پیش‌بینی حضور ۶.۵ تا ۷ میلیون نفری زائران در مشهد شهردار مشهد مقدس: پروژه اتصال بولوار امام‌خمینی‌(ره) به بولوار نماز تا خرداد ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد+ فیلم آلودگی هوا در ۵ منطقه کلانشهر مشهد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فرماندار مشهد: امسال یکی از بهترین سال‌ها را در مدیریت زائران داشتیم | حضور بالغ بر ۶ میلیون زائر در مشهد اسکان بیش از ۸۳ هزار زائر در مراکز موقت و اضطراری شهرداری مشهد تا ۱۲ فروردین استقبال بی‌نظیر مردم از بوستان‌های شهر مشهد در روز طبیعت ۱۴۰۴ نمایش «سیر ولایت» در بزرگترین ویدئومپینگ کشور در مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) مسافران نوروزی پایانه اتوبوسرانی امام رضا (ع) در آستانه میلیونی‌ شدن | ۱۷ درصد از کل زائران مشهد، مسافر اتوبوس هستند رقابت با قاب‌های بهاری۱۴۰۴ | جشنواره تولیدات رسانه‌ای از هنر‌های شهری مشهد در ایام نوروز برگزار می‌شود ترافیک سنگین در مسیر‌های بازگشت از ییلاقات مشهد (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «نوبهار» تجربه‌ای شاد و متفاوت برای خانواده‌های مشهدی | نشاط بهاری، ارمغان جشنواره گل نوبهار در بوستان برکت + فیلم افزایش ۶۰ درصدی استفاده از دوچرخه‌های بایدو مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | دوچرخه برای بانوان، امروز رایگان است (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ظرفیت پذیرش کمپ غدیر و بوستان وکیل‌آباد مشهد تکمیل شد | مردم به بوستان‌های دیگر تغییر مسیر بدهند
سرخط خبرها

تولید زعفران درسال ۲۰۵۰ نصف خواهد شد

  • کد خبر: ۸۴۳۸
  • ۱۵ آبان ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۶
تولید زعفران درسال ۲۰۵۰ نصف خواهد شد
عضو هیأت علمی پژوهشکده اقلیم شناسی با تشریح وضعیت بارش‌ها در نقاط مختلف ایران طی سال‌های آینده گفت: بارش‌ها و رگبار‌های شدید و سیل‌آسایی را در آینده خواهیم داشت.
به گزارش شهرآرا نیوز، ایمان بابائیان در نشست تخصصی «تغییر اقلیم منابع آب و امنیت غذایی» که در سالن شورای دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: تغییر اقلیم عنوان بسیار کلانی است و جنبه‌های بسیار زیادی دارد و ما اثرات آن را مستقیما و بر اساس ارتباطی که با دانشگاه و اساتید داشته‌ایم بررسی کرده‌ایم.

وی افزود: اگر ۶۰ سال آمار ثبت شده ایران را از ابتدا بررسی کنیم و به دو دوره سی سال اول و سی سال دوم تقسیم کنیم، شاهد یک روند افزایش دما در سی سال اول خواهیم بود، که این میزان دما در دوره سی ساله بعدی سه برابر شده است و تا ۷۰ سال آینده ۲.۵ درجه افزایش پیدا می‌کند.

عضو هیأت علمی پژوهشکده اقلیم شناسی بیان کرد: در این دهه اخیر نسبت به سال‌های اول ۱.۲ درجه افزایش دما داشته‌ایم که طبق این آمار‌ها تهران بیشترین گرمایش شبانه را داشته است.

حدود دو دهه است که خشک‌سالی را در ایران تجربه می‌کنیم
بابائیان گفت: بارش را اگر بررسی کنیم در شصت سال گذشته پنج میلیمتر بر دهه و در ۳۰ سال اخیر ۲۰ میلیمتر بر دهه این میزان کاهش یافته است که چهار برابر بیشتر از میانگین سال‌های گذشته است. از سال ۱۳۷۹ خشک سالی در کشور شروع شده است و قریب به دو دهه است که خشک سالی را در ایران تجربه می‌کنیم.

وی افزود: الگو‌های بزرگ مقیاس جو را اگر بخواهیم بررسی کنیم خواهیم دید که بر اقلیم ایران چهار الگوی مختلف تاثیرگذار هستند، که از بین این الگوها، الگو‌های کم فشار جنوبی تقویت شده‌اند. اتفاقی که در بارش‌های اواخر اسفند رخ داد این بود که جو قطبی به دو تکه شاخه شمالی و جنوبی تقسیم شد و در نتیجه آن در ایران بارش‌های سنگینی رخ داد.

بارش‌ها، رگبار‌های شدید و سیل‌آسایی را خواهیم داشت
عضو هیأت علمی پژوهشکده اقلیم شناسی اظهار کرد: این الگو دقیقا رفتاری است که ما در آینده هواشناسی خواهیم دید. یعنی جو قطبی زمانی که گرمای زمین افزایش پیدا می‌کند از جایگاه همیشگی خود که نزدیک قطب است، خارج می‌شود و در بین عرض‌های بالا و پایین نوسان خواهند کرد. همچین بارش‌ها و رگبار‌های شدید و سیل‌آسایی را در آینده خواهیم داشت.

بابائیان تشریح کرد: این الگو یک نوع پیش‌نگری بارش است. پیش‌بینی یعنی حداکثر یک سال آینده را با توجه به اطلاعات موجود در اتمسفر دریافت می‌کنیم، ولی در پیش‌نگری می‌توان وضعیت اقلیمی بیش از یک سده و دهه را پیش‌نگری کرد. در غرب آسیا و در ایران احتمال افزایش باران را خصوصا در جنوب شرق ایران یعنی سیستان و بلوچستان پیش‌بینی می‌کنیم. ما همه دستگاه‌های اجرایی و اساتید باید برنامه‌ریزی کنیم تا در مقابل این بارش‌ها آمادگی لازم را داشته باشیم.

وی ادامه داد: دمای ایران در خوش بینانه‌ترین حالت در ۱.۳دهم تا ۵.۲ دهم و بارش‌های منطقه به خصوص در شمال کشور روند کاهشی داشته است. هرچه گرما شدیدتر باشد احتمال بارش در جنوب شرق بیشتر می‌شود تا جایی که احتمال افزایش ۳۰ درصدی بارش در فصل تابستان را خواهیم داشت.

منطقه زاگرس بیشترین افزایش دما و بیشترین کاهش بارش را خواهد داشت
عضو هیأت علمی پژوهشکده اقلیم شناسی اظهار کرد: منطقه زاگرس مکانی است که در آینده بیشترین افزایش دما و بیشترین کاهش بارش را خواهد داشت. ما در این مناطق جنگل‌های زاگرس را داریم که باید در این شرایط مورد حفاظت قرار بگیرند.

کاهش ۵۰ درصدی تولید زعفران در سال ۲۰۵۰
بابائیان بیان کرد: پهنه مرطوب خزری در سال ۲۱۰۰ به وسعت زیادی کاهش و وسعت مناطق خشک ۱۰ درصد افزایش پیدا می‌کند. تولید زعفران در سال ۲۰۵۰ بیش از ۵۰ درصد به علت افزایش گرمای زمین کاهش می‌یابد. بارش‌های حوزه کشف رود نیز بین ۷ تا ۱۹درصد کاهش پیدا می‌کند.

وی اظهار کرد: طبق آخرین گزارشی که از گاز‌های گلخانه‌ای دریافت کرده‌ایم، مقدار تولید شده این گاز در جهان طبق توافق‌نامه نیست. حتی اگر همه کشور‌ها به صورت کامل به توافق‌نامه پاریس عمل کنند، ما بازهم در سال ۲۰۳۰ دو درجه افزایش گاز گلخانه‌ای خواهیم داشت که باید این مقدار را به یک و نیم برسانیم. در حالی که اکنون و طی پنج سال گذشته ما نه تنها طبق توافق نامه عمل نکرده‌ایم بلکه تولید گاز گلخانه‌ای مان افزایش هم پیدا کرده است.
 
منبع: قدس آنلاین
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->