قطار بندرعباس -مشهد با تاخیر ۸ ساعته به مقصد رسید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۲ فوتی و ۵ مصدوم بر اثر واژگونی خودرو در ارتفاعات پیرانشهر (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سالمندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین
سرخط خبرها

تشخیص تمساح و کروکودیل در نگاه اول

  • کد خبر: ۸۵۵۹۶
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۱
تشخیص تمساح و کروکودیل در نگاه اول
کروکودیل‌ها اجداد تکاملی یکسانی دارند. بااین حال حدود ۸۰میلیون سال پیش در دوره کرتاسه پسین، تمساح‌ها و کروکودیل‌ها مسیر تکاملی مجزایی را در پیش گرفتند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ تشخیص تمساح و کروکودیل در نگاه اول دشوار است، اما با کمی دقت می‌توان به تفاوت‌های آشکار ظاهری آن‌ها پی برد. همه تمساح‌ها و کروکودیل‌ها متعلق به کروکودیل سان‌ها هستند. بر اساس گزارشی از مجله «Pathalogo of Wildlife and Zoo Animals»، کروکودیل‌ها به ۳ گروه عمده تقسیم می‌شوند: الگیتورید (تمساح ها)، کروکودیلید (کروکودیل ها) و گاویالید (گاریال ها).

کروکودیل‌ها اجداد تکاملی یکسانی دارند. بااین حال حدود ۸۰میلیون سال پیش در دوره کرتاسه پسین، تمساح‌ها و کروکودیل‌ها مسیر تکاملی مجزایی را در پیش گرفتند. طی میلیون‌ها سال تکامل، کروکودیل‌ها و تمساح‌ها بیشترین شباهت ظاهری را به یکدیگر پیدا کردند، اما تفاوت‌های شگفت انگیزی هم دارند که به راحتی تشخیص داده می‌شوند.

در نگاه اول کروکودیل‌ها و تمساح‌ها ظاهر مشابهی دارند، اما با نگاهی دقیق‌تر می‌توان به تفاوت پوزه آن‌ها پی برد. یک روش سریع برای تشخیص کروکودیل از تمساح وجود دارد؛ به خط آرواره آن‌ها نگاه کنید. تمساح‌ها دچار جلوآمدگی دندان هستند و دندان‌های آرواره پایینی آن‌ها در آرواره بالایی مخفی شده است. از طرفی دندان‌های آرواره پایینی کروکودیل خارج از دهان در راستای آرواره بالایی قرار دارد.

تفاوت کلیدی دیگر را می‌توان در شکل سر کروکودیل و تمساح مشاهده کرد. تمساح‌ها دارای پوزه‌های گرد «U» شکل عریض و کوتاه هستند؛ درحالی که کروکودیل‌ها پوزه‌ای «V» شکل دارند. البته استثنا‌هایی مثل کروکودیل ماگر (Crocodylus paulustris) وجود دارند که دارای پوزه‌هایی گرد مشابه تمساح هستند.

کروکودیل‌ها و تمساح‌ها هردو دارای لکه‌های سیاه کوچک معروف به اندام‌های حسی پوششی (ISO) روی سرشان هستند. اندام‌های حسی به شکارچی‌ها امکان کشف تغییرات فشار آب بر اثر حرکت طعمه را می‌دهند. «ISO»‌ها را می‌توان روی سر و اطراف دهان تمساح‌ها پیدا کرد. کروکودیل‌ها تقریبا ایزو‌هایی با اندازه‌های مختلف روی بدنشان دارند. تفاوت بین تمساح و کروکودیل بیش از این هاست.

بر اساس پژوهشی که سال۲۰۱۸ در مجله «Royal Society Open Science» منتشر شد، استخوان بازوی جلویی و استخوان ران‌های عقبی تمساح‌ها کوتاه ترند. یکی از تفاوت‌های عمده بین تمساح و کروکودیل، محل سکونت آن هاست. کروکودیل‌ها دارای غده‌های شوری زبانی هستند که امکان دفع نمک اضافی را به آن‌ها می‌دهد. این توانایی امکان زندگی در محیط‌های آب شور را به آن‌ها می‌دهد.

برای مثال کروکودیل‌های آب شور استرالیایی (Crocodylus porosus) در جنگل‌های مردابی، دلتا‌ها و باتلاق‌ها زندگی می‌کنند. گرچه تمساح‌ها هم دارای غده‌های شور مشابهی هستند، این غده‌ها چندان مؤثر نیستند و تحمل تمساح در برابر آب شور را محدود می‌کنند؛ بنابراین تمساح‌ها در زیستگاه‌های آب شیرین مثل دریاچه‌ها و تالاب‌ها زندگی می‌کنند. تفاوت تحمل شوری می‌تواند دلیلی بر تفاوت توزیع جهانی تمساح‌ها و کروکودیل‌ها هم باشد. گونه‌های کروکودیل را می‌توان در آمریکا، آفریقا، آسیا و استرالیا پیدا کرد، درحالی که تمساح‌ها بیشتر در آمریکای شمالی و جنوبی زندگی می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->