آیا همه باید مولتی ویتامین مصرف کنند؟ زلزله بجنورد را لرزاند (۲۵ تیر ۱۴۰۳) صدور گذرنامه اربعین تنها با ۶۵ هزار تومان + جزئیات پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی دوشنبه (۲۵ تیر ۱۴۰۳) | افزایش سرعت باد و گردوخاک در جنوب و شرق استان چرا حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با تاخیر واریز می‌شود؟ تداوم وزش باد و رگبار در برخی استان‌های کشور (۲۵ تیر ۱۴۰۳) خوردن دمنوش زیاد ممنوع | عوارض جایگزینی شیر گیاهی به جای شیر گاو دفع سموم بدن در ۳۰ دقیقه به روش چینی‌ها وحشت کسبه از پرنده شکاری در یافت آباد+عکس هشدار به والدین: اختلال در هورمون رشد برای کودکانتان جبران ناپذیر است تقاضای بالای بازار دارویی کشور برای وارفارین شرور نارمک دستگیر شد (۲۴ تیر ۱۴۰۳) شناسایی و مهر و موم ١٧ پاتوق مواد مخدر در مشهد (۲۴ تیر ۱۴۰۳) ترافیک نیمه روان در آزادراه مشهد-باغچه، نیشابور و سبزوار (۲۴ تیر ۱۴۰۳) حکم اعدام شکارچی زنان شکسته شد کشف ترياک جاسازی شده در بسته غذای حيوانات تصادف مرگبار در محور رشتخوار به تربت حیدریه با یک فوتی و ۲ مصدوم (۲۴ تیر ۱۴۰۳) خارج کردن توده ۱۰ کیلویی از شکم زن ۴۲ ساله + فیلم(۲۴ تیر ۱۴۰۳) سه پیشنهاد مجلس برای حل مشکل کمبود معلم در سال تحصیلی آینده تجویزهای بی حساب و کتاب سی تی اسکن‌ و آزمایش‌ ترورهای تاریخ ساز در آمریکا؛ از رونالد ریگان تا دونالد ترامپ
سرخط خبرها

چرا سن سکته قلبی پایین آمده است؟

  • کد خبر: ۸۶۸۶۲
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
چرا سن سکته قلبی پایین آمده است؟
احساس فشار، سنگینی در قفسه سینه، احساس درد در معده، درد شدید در دست، تعریق زیاد و احساس بغض در گردن شایع‌ترین علائم سکته قلبی در جوانان است.

به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها هر چند وقت یک بار از دور و اطراف مانند درگذشت هادی نوروزی، کاپیتان پرسپولیس خبر سکته جوانی را می‌شنویم و با تعجب می‌گوییم: «سنی نداشت که؛ چرا حمله قلبی کرد؟!»، اما واقعا چرا این روز‌ها سکته قلبی در جوانان زیاد شده است؟

سکته قلبی در جوانان و یا انفارکتوس میوکارد، عبارت از انهدام و مرگ سلولی دائم و غیرقابل برگشت در بخشی از عضله قلب (میوکارد) است که به علت ازبین‌رفتن جریان خون و وقوع یک ایسکمی شدید در آن قسمت از قلب روی‌می‌دهد. این توقف گردش خون ممکن است ناگهانی و بدون هیچ علائم قبلی نمایان شود یا پس از چند حمله آنژینی (درد قفسه سینه) رخ دهد. عمده‌ترین دلیل سکته قلبی در جوانان بسته‌شدن رگ‌های تغذیه‌کننده قلب است.

فاکتور‌های خطر سکته قلبی مانند دیابت، چربی خون، مصرف سیگار، چاقی و کم‌تحرکی از مدت‌ها پیش مطرح بوده، اما امروزه به دلیل تشدید این فاکتورها، سن سکته قلبی پایین آمده است.

ایست قلبی در جوانان چقدر شایع است؟

بیشتر مرگ و میر‌های ناشی از ایست قلبی مربوط به افراد مسن است، به ویژه کسانی که مبتلا به بیماری عروق کرونر هستند. ایست قلبی عامل اصلی مرگ در ورزشکاران جوان است، اما میزان وقوع آن مشخص نیست. شاید ایست قلبی از هر ۵۰، ۰۰۰ نفر در ۱ نفر از ورزشکاران جوان اتفاق بیفتد.

علت ایست قلبی در جوانان چیست؟

علل مرگ ناگهانی قلبی در جوانان متفاوت است. بیشتر اوقات، مرگ به دلیل ناهنجاری قلبی رخ می‌دهد. به دلایل مختلف، چیزی باعث می‌شود قلب از کنترل خارج شود. این ریتم غیرطبیعی قلب به عنوان فیبر یلاسیون طبی شناخته می‌شود. برخی از علل خاص مرگ ناگهانی قلبی در جوانان عبارتند از:

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (HCM). این حالت که معمولاً ارثی است، دیواره‌های عضله قلب ضخیم می‌شوند. عضله ضخیم شده می‌تواند سیستم الکتریکی قلب را مختل و منجر به ضربان سریع یا نامنظم قلب (آریتمی) و منجر به ایست ناگهانی قلبی شود.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، اگرچه معمولاً کشنده نیست، اما شایع‌ترین علت مرگ ناگهانی قلبی در افراد زیر ۳۰ سال است. این شایع‌ترین علت مرگ ناگهانی در ورزشکاران است. HCM اغلب تشخیص داده نمی‌شود.

ناهنجاری‌های عروق کرونر. گاهی اوقات افراد با عروق قلبی غیرطبیعی به دنیا می‌آیند (پیچیدگی عروق کرونر). شریان‌ها می‌توانند در حین ورزش فشرده شوند و جریان خون مناسب را برای قلب فراهم نکنند.

سندرم QT طولانی. این اختلال ریتم قلب ارثی می‌تواند باعث ضربان سریع قلب شود که اغلب منجر به غش کردن در فرد می‌شود. جوانان مبتلا به سندرم QT طولانی در خطر مرگ ناگهانی قرار دارند.

سایر علت ایست قلبی در جوانان عبارتند از:

ناهنجاری‌های ساختاری قلب، مانند بیماری قلبی ناشناخته که در بدو تولد (مادرزادی) وجود داشت و ناهنجاری‌های عضله قلب.

علل دیگر شامل التهاب ماهیچه قلب است که می‌تواند توسط ویروس‌ها و بیماری‌های دیگر ایجاد شود. علاوه بر سندرم QT طولانی، سایر ناهنجاری‌های سیستم الکتریکی قلب، مانند سندرم بروگادا، می‌تواند باعث ایست قلبی ناگهانی شود.

Commotio cordis، یکی دیگر از علل نادر ایست ناگهانی قلبی است که می‌تواند در هر فردی بر اثر ضربه رخ می‌دهد. اگر ضربه دقیقاً در زمان نامناسب چرخه الکتریکی قلب وارد شود، این ضربه به قفسه سینه می‌تواند باعث فیبریلاسیون بطنی شود.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->