دستگیری اعضای باند لیلا در لانه سیاه توسط پلیس مشهد + عکس طوفان گرد و خاک در ۱۲ استان کشور (۱۷ تیر ۱۴۰۳) کارت ورود به جلسه مرحله دوم آزمون سراسری توزیع شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) عواملی که ممکن است به ریه‌های ما آسیب بزند جزئیات دستورالعمل بهداشتی وزارت بهداشت برای ایام محرم | نظارت مستمر بر پخت و توزیع نذورات کدام افراد به تب دنگی مبتلا می‌شوند؟ | پشه آئدس از این بو‌ها خوشش نمی‌آید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ١٧ تیر ١۴٠٣) | تداوم وزش باد در استان جزئیاتی از نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۳ تنها ۲۰ درصد از حجم ذخیره سد‌های خراسان رضوی آب دارد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) بازرسی بهداشتی از مواکب صلواتی در سطح مشهد | مراقب پشه آئدس باشید نتایج آزمون نهایی دوازدهم بعد از کنکور اعلام می‌شود ۳۷ درصد حجم سد‌های کشور خالی است (۱۷ تیر ۱۴۰۳) این محصولات بهداشتی غیرمجاز کودکان و نوزادان را نخرید + عکس واژگونی پراید در محور راور _ مشهد ۴ کشته و زخمی برجای گذاشت (۱۷ تیر ۱۴۰۳) اعمال‌قانون ۲۱۹۰ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۶۲ نفر در تصادفات شبانه‌روز گذشته مصدوم شدند (۱۷ تیر ۱۴۰۳) راهکار‌هایی برای جلوگیری از گرمازدگی شناسایی ۱۱۵ کودک‌ کار جدید در خراسان‌رضوی | کودکان اتباع بیشترین سهم را در خیابان‌ها دارند برای پیشگیری از مسمومیت با سم بوتولیسم، غذا‌های کنسروی را حداقل ۲۰ دقیقه بجوشانید پلمب ۳۰ مرکز متخلف و غیرمجاز در حوزه دندانپزشکی در مشهد و خراسان‌رضوی
سرخط خبرها

چرا سن سکته قلبی پایین آمده است؟

  • کد خبر: ۸۶۸۶۲
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
چرا سن سکته قلبی پایین آمده است؟
احساس فشار، سنگینی در قفسه سینه، احساس درد در معده، درد شدید در دست، تعریق زیاد و احساس بغض در گردن شایع‌ترین علائم سکته قلبی در جوانان است.

به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها هر چند وقت یک بار از دور و اطراف مانند درگذشت هادی نوروزی، کاپیتان پرسپولیس خبر سکته جوانی را می‌شنویم و با تعجب می‌گوییم: «سنی نداشت که؛ چرا حمله قلبی کرد؟!»، اما واقعا چرا این روز‌ها سکته قلبی در جوانان زیاد شده است؟

سکته قلبی در جوانان و یا انفارکتوس میوکارد، عبارت از انهدام و مرگ سلولی دائم و غیرقابل برگشت در بخشی از عضله قلب (میوکارد) است که به علت ازبین‌رفتن جریان خون و وقوع یک ایسکمی شدید در آن قسمت از قلب روی‌می‌دهد. این توقف گردش خون ممکن است ناگهانی و بدون هیچ علائم قبلی نمایان شود یا پس از چند حمله آنژینی (درد قفسه سینه) رخ دهد. عمده‌ترین دلیل سکته قلبی در جوانان بسته‌شدن رگ‌های تغذیه‌کننده قلب است.

فاکتور‌های خطر سکته قلبی مانند دیابت، چربی خون، مصرف سیگار، چاقی و کم‌تحرکی از مدت‌ها پیش مطرح بوده، اما امروزه به دلیل تشدید این فاکتورها، سن سکته قلبی پایین آمده است.

ایست قلبی در جوانان چقدر شایع است؟

بیشتر مرگ و میر‌های ناشی از ایست قلبی مربوط به افراد مسن است، به ویژه کسانی که مبتلا به بیماری عروق کرونر هستند. ایست قلبی عامل اصلی مرگ در ورزشکاران جوان است، اما میزان وقوع آن مشخص نیست. شاید ایست قلبی از هر ۵۰، ۰۰۰ نفر در ۱ نفر از ورزشکاران جوان اتفاق بیفتد.

علت ایست قلبی در جوانان چیست؟

علل مرگ ناگهانی قلبی در جوانان متفاوت است. بیشتر اوقات، مرگ به دلیل ناهنجاری قلبی رخ می‌دهد. به دلایل مختلف، چیزی باعث می‌شود قلب از کنترل خارج شود. این ریتم غیرطبیعی قلب به عنوان فیبر یلاسیون طبی شناخته می‌شود. برخی از علل خاص مرگ ناگهانی قلبی در جوانان عبارتند از:

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک (HCM). این حالت که معمولاً ارثی است، دیواره‌های عضله قلب ضخیم می‌شوند. عضله ضخیم شده می‌تواند سیستم الکتریکی قلب را مختل و منجر به ضربان سریع یا نامنظم قلب (آریتمی) و منجر به ایست ناگهانی قلبی شود.

کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک، اگرچه معمولاً کشنده نیست، اما شایع‌ترین علت مرگ ناگهانی قلبی در افراد زیر ۳۰ سال است. این شایع‌ترین علت مرگ ناگهانی در ورزشکاران است. HCM اغلب تشخیص داده نمی‌شود.

ناهنجاری‌های عروق کرونر. گاهی اوقات افراد با عروق قلبی غیرطبیعی به دنیا می‌آیند (پیچیدگی عروق کرونر). شریان‌ها می‌توانند در حین ورزش فشرده شوند و جریان خون مناسب را برای قلب فراهم نکنند.

سندرم QT طولانی. این اختلال ریتم قلب ارثی می‌تواند باعث ضربان سریع قلب شود که اغلب منجر به غش کردن در فرد می‌شود. جوانان مبتلا به سندرم QT طولانی در خطر مرگ ناگهانی قرار دارند.

سایر علت ایست قلبی در جوانان عبارتند از:

ناهنجاری‌های ساختاری قلب، مانند بیماری قلبی ناشناخته که در بدو تولد (مادرزادی) وجود داشت و ناهنجاری‌های عضله قلب.

علل دیگر شامل التهاب ماهیچه قلب است که می‌تواند توسط ویروس‌ها و بیماری‌های دیگر ایجاد شود. علاوه بر سندرم QT طولانی، سایر ناهنجاری‌های سیستم الکتریکی قلب، مانند سندرم بروگادا، می‌تواند باعث ایست قلبی ناگهانی شود.

Commotio cordis، یکی دیگر از علل نادر ایست ناگهانی قلبی است که می‌تواند در هر فردی بر اثر ضربه رخ می‌دهد. اگر ضربه دقیقاً در زمان نامناسب چرخه الکتریکی قلب وارد شود، این ضربه به قفسه سینه می‌تواند باعث فیبریلاسیون بطنی شود.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->