روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد
سرخط خبرها

نگرانی‌ها از احتمال تخریب منار جام در ولایت غور افغانستان + عکس و جزئیات

  • کد خبر: ۸۷۳۲۰
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۹
نگرانی‌ها از احتمال تخریب منار جام در ولایت غور افغانستان + عکس و جزئیات
مقامات طالبان اعلام کردند که به دلیل عدم اختصاص بودجه برای تقویت دیوارهای محافظ، منار جام غور در معرض تخریب قرار گرفته است. منار جام از جمله ارزشمندترین منارهای آجری جهان است و به همین دلیل در یونسکو ثبت شده است.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ به دنبال ابزار نگرانی از احتمال فروریختن منار جام در ولایت غور افغانستان، مسئولان محلی طالبان در غور این موضوع را تایید کردند.

نگرانی‌ها از احتمال تخریب منار جام در ولایت غور افغانستان + عکس و جزئیات

مولوی عبدالحی زعیم، رییس اطلاعات و فرهنگ غور به روزنامه ۸صبح چاپ کابل گفت: تاکنون بودجه‌ای برای ترمیم و حفاظت منار جام اختصاص داده نشده و از ۲ میلیون دلاری که یونیسف برای نگهداری این بنای تاریخی اختصاص داده خبری نشده است.

وی افزود: خانه‌هایی در کنار منار جام به دلیل سرازیر شدن سیلاب‌ها تخریب شده است و ممکن است که این منار نیز در زمستان پیش‌رو فروریزد.

تصاویری جدید از منار جام نشان می‌دهد که بخشی از این بنا از جمله راه پله‌ها ترک برداشته و احتمال فرو ریختن آن را تشدید می‌کند.

نگرانی‌ها از احتمال تخریب منار جام در ولایت غور افغانستان + عکس و جزئیات

«منار جام» از قدیمی‌ترین برج‌‌های آجری جهان

«یونسکو» منار جام در ولایت «غور» افغانستان را از سازه‌‎های بی‌نظیر معماری و یکی از کهنسال‌ترین برج‌های آجری باقیمانده در جهان ‌‌‌می‌دانند.

گفته می‌‎شود این مناره تاریخی که پس از «قطب منار» در «دهلی» هند، یکی از بلندترین مناره‌های آجری جهان به شمار می‌‎رود.

این مناره در ۶۲ کیلومتری منطقه «شهرک» در روستای موسوم به «جام»، محلی که رودخانه جام از جنوب به طرف شمال به رودخانه خروشان «هریرود» جریان دارد و در زاویه تلاقی این ۲رودخانه، منار جام به ارتفاع ۶۳.۳ متر خودنمایی می‌‎کند.

منار جام در تاریخ ۲۷ جون (۲۰۰۲ میلادی) در نشستی در شهر «بوداپست» که از طرف سازمان آموزش، علمی و فرهنگی یونسکو برگزار شده بود در فهرست میراث فرهنگی جهان قرار گرفت.


بیشتر بخوانید: همه چیز درباره مناره‌های هرات


مناره جام در میان سلسله کوه‌های ولایت غور در در حاشیه جنوبی هریرود برپا شده است که یک‌هزار و ۹۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

براساس اسناد سازمان یونسکو، این مناره در سال ۱۱۹۴ میلادی در دوران سلطنت «سلطان غیاث‌الدین غوری» ۱۱۶۳-۱۲۰۲ میلادی ساخته شده است.

نگرانی‌ها از احتمال تخریب منار جام در ولایت غور افغانستان + عکس و جزئیات

در شماره ششم کتیبه‎ نشریه «انجمن حفظ میراث‌های فرهنگی افغانستان» (سپک) آمده است که سازنده‎ این مناره معماری به نام «علی» بوده که نام او در ۲ نقطه این مناره دیده می‌‎شود، همچنین در پای منارجام نیز نام شاه غیاث الدین غوری به چشم می‌خورد.

باستان شناسان بر این باورند که اهمیت منار جام تنها در زیبایی آن نیست، بلکه این مناره می‌‎تواند کلیدی باشد در جهت گشودن راز‌های دوره غوریان در افغانستان.

نگرانی‌ها از احتمال تخریب منار جام در ولایت غور افغانستان + عکس و جزئیات

رابطه منار جام با فرهنگ اسلامی

«مناره» یکی از نماد‌های اسلامی و از ویژگی عمده ساختمان‌هایی است که از فرهنگ اسلامی نمایندگی می‌کنند.

مناره در مسجد بنا می‌شود و در گذشته از آن برای اهداف نظامی نیز استفاده می‌شده است و از مناره به عنوان محل رصد در تأمین امنیت شهر‌ها و کاروان‌ها استفاده می‌شود.

همچنین مناره‌ها برای نشان دادن عظمت و قدرت امپراطوری‌ها و پادشاهان ساخته می‌‎شده است.

منارجام دارای هشت ضلع است، اضلاع آن در مجموع صفحه‌ای را تشکیل می‌دهند که نوشته‌هایی را در خود جای داده است.

نگرانی‌ها از احتمال تخریب منار جام در ولایت غور افغانستان + عکس و جزئیات

در هشت ضلع پائین مناره نوشته‌ای طولانی مشاهده می‌‎شود که متن نوشته به شکل مدور با کاشی آغاز شده است.

این متن از جزء نوزدهم قرآن کریم از سوره مریم انتخاب شده و مجموعاً ۹۷۶ کلمه است. در صفحه ۳ آیه ۳۱، در صفحه ۴ آیه ۴۳، در صفحه ۵ آیه ۵۴، در صفحه ۶ آیه ۷۷، در صفحه ۸ آیه ۹۲، درج است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->