از عوارض خطرناک شب‌کاری چه می‌دانید؟ جزییات جدید از جنایت هولناک در خیابان کارگر جنوبی تهران جزئیات دستگیری شرور مسلح سابقه دار در تهران چرا مردها علاقه‌ای به معلم شدن ندارند؟ لیست جدید لوازم آرایشی غیرمجاز اعلام شد (۱۰ نیر ۱۴۰۳) برخورد خودرو با ستون برق در مشهد یک مصدوم برجای گذاشت جزییات کشف اسکلت انسان در جریان لوله‌کشی + عکس آتش سوزی منزل مسکونی یک مصدوم برجای گذاشت (۱۰ تیر ۱۴۰۳) همه چیز درباره ثبت نام دانش‌آموزان افغانستانی در سال تحصیلی ۱۴۰۳- ۱۴۰۴ + جزئیات از انتشار تصویر مدارک هویتی در فضای مجازی خودداری کنید زوج مواد فروش در شرق مشهد به دام افتادند (۱۰ تیر ۱۴۰۳) چگونه فرزندانی مستقل داشته باشیم دستور رسیدگی خارج از نوبت به پرونده ضرب و شتم نگهبان پارک خورشید مشهد تصادف موتورسیکلت‌ها در اطراف مشهد ۲ فوتی بر جای گذاشت کم‌آبی شدید بدن سبب مرگ می‌شود رمزگشایی از ۲۰ فقره سرقت وسایل از باغ‌ها و کابل‌های فشارقوی برق در شهرستان طرقبه‌شاندیز این شش خوراکی را هرگز با معده خالی نخورید! علل سرفه‌های مزمن کودکان
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

۵ ماده غذایی که سبب تشدید علائم آرتروز می‌شود

  • کد خبر: ۸۷۳۹۸
  • ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۰۳:۰۰
۵ ماده غذایی که سبب تشدید علائم آرتروز می‌شود
آرتروز یا ورم مفاصل بیماری شایعی است که درد، سفتی و تورم از علائم آن است که به گفته متخصصان رعایت یک رژیم غذایی خاص در کاهش آن مؤثر است.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از اکسپرس نوشت: آرتروز یکی از بیماری‌های مزمن و دردناکی است که باعث بروز تورم، التهاب و درد در مفاصل می‌شود. براساس آمار رسمی اعلام‌شده بیش از ۳۵۰ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا اعلام کرده است یک نفر از هر ۴ فرد بزرگسال در این کشور از آرتروز رنج می‌برد.

روش‌های مختلفی برای درمان آرتروز وجود دارد که شامل استفاده از دارو، عمل جراحی و تغییر سبک زندگی می‌شود. یکی از این موارد، تغییر رژیم غذایی برای کنترل علائم بیماری است. در حقیقت برخی مواد غذایی برای این بیماران مناسب بوده و برخی دیگر می‌تواند علائم بیماری را تشدید کند.

به طور معمول آرتروز پس از سن ۴۰ سالگی خود را نشان می‌دهد و در زنان رایج‌تر از مردان است. جراحت و دیگر بیماری‌ها می‌تواند خطر بروز آرتروز را تشدید کند. این بیماری بیشتر مفاصل دستان، زانو، ستون فقرات و لگن را درگیر می‌کند.

گرچه علائم آرتروز بسیار گسترده است، اما رایج‌ترین آن‌ها شامل درد مفاصل، نرمی و سفتی آن می‌شود. التهاب در مفصل و اطراف آن، محدودیت در حرکت مفاصل، قرمزی و گرمی مفاصل درگیر شده و ضعف و تحلیل ماهیچه‌ها از دیگر علائم این بیماری است.

مواردی همچون قرار داشتن در معرض آلودگی، سبک زندگی، کهولت سن و وراثت از جمله عوامل دخیل در بروز آرتروز محسوب می‌شود. متاسفانه راهکار قطعی برای درمان ارتروز وجود ندارد، اما می‌توان با برخی اقدامات علائم بیماری را کنترل کرد.

از جمله مواد غذایی که باعث تشدید علائم آرتروز می‌شود می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱- شکر:

متاسفانه امروزه شکر در بسیاری از مواد غذایی به‌ویژه مواد غذایی فرآوری‌شده وجود دارد. یک مطالعه در آمریکا نشان داده است مصرف مواد غذایی حاوی شکر می‌تواند باعث ترشح سیتوکین‌ها در بدن شود که التهاب را تشدید می‌کند.

۲- چربی‌های اشباع‌شده:

غذا‌های حاوی چربی‌های اشباع‌شده مانند پیتزا و پنیر می‌تواند باعث بروز التهاب در بدن شود. مطالعات متعدد نشان داده است اینگونه چربی‌ها التهاب در بافت‌ها و اندام‌ها را درپی دارد.

۳- چربی‌های ترانس:

مطالعه دانشمندان دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد چربی‌های ترانس که به‌وفور در فست‌فود‌ها و غذا‌های سرخ‌شده وجود دارد خطر بروز التهاب در بدن را تشدید می‌کند.

۴- اسید چرب امگا ۶:

برخلاف اسید چرب امگا ۳ که به کاهش التهابات بدن کمک می‌کند، اسید چرب امگا ۶ باعث تشدید التهابات می‌شود. اسید چرب امگا ۶ در روغن‌های گیاهی مانند آفتابگردان، بادام زمینی و مایونز یافت می‌شود.

۵- کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده:

کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده به غلاتی اطلاق می‌شود که سبوس و سایر بخش‌های آن‌ها جدا شده است. نان سفید، ماکارونی و پاستا از جمله کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده هستند. بهتر است از غلات کامل شامل نان سبوس‌دار در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->