آغاز پرداخت معوقات ۷‌ماهه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (شنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۴) چگونه پرخوابی فصلی را رفع کنیم؟  پیش‌بینی بارش باران بهاری در ۱۵ استان طی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا بین آسیب شنوایی و خطر نارسایی قلبی ارتباطی وجود دارد؟ موج خفیف عفونت‌های تنفسی در ابتدای بهار ۵۵ درصد سالمندان بالای ۶۵ سال در کشور دندان ندارند صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری صنایع آرایشی و بهداشتی رقابت بیش از ۱۵ هزار فرهنگی برای اعزام به مدارس خارج از کشور تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌ ورودی مدارس استعداد درخشان و نمونه دولتی نشانه‌های جدید هشداردهنده زوال عقل در سالمندان کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز
سرخط خبرها

۹ علامت تشخیص بیماری از روی چشم‌ها

  • کد خبر: ۸۷۸۸۰
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰
۹ علامت تشخیص بیماری از روی چشم‌ها
یکی از روش‌های تشخیص بیماری‌ها توجه به تغییرات رنگ و حالات چشم است که می‌توان با توجه به این تغییرات، بیماری‌های مختلف را شناسایی و درمان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، چشم‌ها تنها پنجره‌هایی به سمت روحمان نیستند، اگر خوب دقت کنیم متوجه می‌شویم که این دو عضو بینا می‌توانند پنجره‌ای به سمت سلامتی‌مان نیز باشند.

چشمهایتان چه تحریک، قرمز و یا کمی تغییر کرده باشد معاینه آن‌ها می‌تواند اطلاعات با ارزشی درباره سلامت در اختیارتان قرار دهد، از دیابت و فشار خون گرفته تا آسیب اشعه‌های خورشید.

مسلما هیچکس نمی‌گوید که نقش متخصص چشم را در خانه بازی کردن ایده‌ی خوبی است. متخصصان و پزشکان چشم همیشه معاینه منظم چشم‌ها را توصیه کرده اند و شما نیز اگر تغییری ناگهانی و عمده در بینایی خود حس کردید حتما به پزشک مراجعه نمایید. با این حال نشانه‌هایی وجود دارد که با نگاه کردن در آینه نیز دیده می‌شوند، در ادامه این موارد را یک به یک برایتان توضیح خواهیم داد:

۱- چشمانتان را خسته کرده‌اید

چشم‌های تحریک شده و قرمز از نشانه‌های خستگی است. چه تمام روز به صفحه نمایش خیره شده باشید چه بیش از حد لنز گذاشته باشید، خستگی و بیش از حد کار کشیدن از چشم‌ها خود را با قرمزی، خشکی و ناراحتی نشان می‌دهد.

خیره شدن بیش از حد به صفحه نمایش می‌تواند عوارض جدی را در پی داشته باشد، مانند سندروم بینایی کامپیوتر، که شامل نشانه‌هایی از جمله خستگی چشم، تاری دید، سردرد، و درد گردن و شانه‌ها است. برای اینکه خطر بروز چنین مشکلی را کاهش دهید، از قانون ۲۰/۲۰/۲۰ پیروی کنید: بعد از استفاده از کامپیوتر به مدت ۲۰ دقیقه، به چیزی در ۲۰ فوتی (۶ متر) خود به مدت ۲۰ ثانیه نگاه کنید، تا چشمانتان استراحت کنند.

استراحت دادن به عضلات چشم و مرطوب کردن قرنیه، که پنجره جلوی چشم به حساب می‌آیند باعث می‌شود چشم‌ها بیشتر احساس راحتی کنند. اگر از لنز استفاده می‌کنید هر زمان چشمانتان قرمز، خسته و یا خشک شد به آن‌ها استراحت دهید.

۲- شرایطی دارید که روی رگ‌های خونی‌تان تاثیر می‌گذارد

چشم‌ها نقطه‌ای از بدن هستند که پزشکان بدون احتیاج به بریدن بدن می‌توانند رگ‌ها را مشاهده کنند. یک پزشک می‌داند رگ طبیعی چه شکلی است و هرگونه تغییر در سایز و اندازه رگ می‌تواند نشان دهنده فشار خون یا تصلب شریان باشد که هر دو، تا طولانی مدت بدون نشانه می‌مانند.

به عبارت دیگر متخصص چشم می‌تواند خیلی زودتر از یک پزشک عمومی تغییرات را تشخیص و مشکل را متوجه شود، مانند فشار خون، خطر سکته مغزی و یا ایجاد پلاک در شریان‌ها و این‌ها علائمی نیست که بشود از آن‌ها چشم پوشی کرد، چون در بلند مدت می‌توانند منجر به آسیب‌هایی نظیر کوری شوند.

۳- از آلرژی رنج می‌برید

اگر یکی از تبلیغات قرص‌های ضد حساسیت را دیده باشید می‌دانید نشانه‌های حساسیت قرمزی و اشک آمدن از چشم است. معمولا مقداری قرمزی چیزی نیست که باعث نگرانی شود، چون می‌تواند عوارض جانبی چیزی مثل واکسن آنفولانزا باشد. تحریک آلرژیک می‌تواند تنها در یک چشم خود را نشان دهد. قرمزی و پف کردگی بر اثر سرما خود را در هر دو چشم نشان می‌دهد.

۴- دچار استرس شدید هستید و یا به کافئین حساسید

انقباض پلک اذیت کننده‌ای که گاهی دچارش می‌شوید، می‌تواند نشانه‌های خستگی، استرس بالا و یا حساسیت به کافئین باشد. ابتدا مقدار قهوه و یا چایی که استفاده می‌کنید را کم کنید و ببینید آیا تغییری ایجاد می‌شود یا خیر. اگر مشکلتان استرس است، می‌دانم که گفتنش خیلی راحت‌تر از انجامش است، اما سعی کنید استرس خود را کاهش دهید.

در موارد نادر انقباض پلک می‌تواند نشان دهنده‌ی مشکلات شدید عصبی و یا عضلانی باشد، مانند بلفارواسپاسم، یک تیک است که به مرور در هر دو پلک افزایش پیدا می‌کند و می‌تواند باعث کوری موقت، یا اسپاسم همی فاسیال شود، که شامل یک سمت صورت به شکل کلی است و به دلیل فشرده شدن یک عصب در صورت اتفاق می‌افتد. در چنین شرایطی حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

۵- ممکن است مشکلات عصبی داشته باشید

تغییر در آناتومی چشم‌ها می‌تواند یک نشانه‌ی بارز از مشکلات عصبی باشد. اگر مردمک چشم نتواند در برابر نور به صورت طبیعی واکنش نشان دهد (مثلا اگر بعد از بیرون آمدن از فضایی تاریک همچنان مردمک‌ها باز بود)، به سختی چشمتان را بدون حرکت دادن سر از سمتی به سمت دیگر و یا بالا و پایین بچرخانید و یا اگر نور‌های چشمک زن می‌بینید یا با یک چشم یا هر دو دچار دو بینی می‌شوید، می‌تواند شامل مشکلات عصبی از اسکلروز متعدد تا میگرن شود.

مردمک‌های غیر هم اندازه که با نام آنیزوکوریا شناخته می‌شود، نیز می‌تواند نشانه‌ی یک مشکل جدی باشد، از جمله تومور یا آنوریسم. به همین دلیل است که معاینه سالانه توسط متخصص پزشک بسیار توصیه می‌شود.

۶- ممکن است کلسترول بالایی داشته باشید

عادات غذایی تان می‌تواند روی ظاهر چشمانتان هم تاثیر بگذارد. اگر متوجه قوس یا حلقه‌ای نسبتا سفید اطراف عنبیه چشم (قسمت رنگی چشم) شدید می‌تواند نشانه‌ی کلسترول بالا باشد. این رنگ سفیدی که در عنبیه می‌بینید توسط چربی‌های لبه قرنیه ایجاد می‌شود – نتیجه بالا بودن سطح کلسترول.

۷- ممکن است مبتلا به دیابت باشید

چشمان غیر مسلح قادر به دیدنش نیست، تغییرات خاص در قرنیه و رگ‌های خونی چشم می‌تواند پزشک چشمتان را متوجه وجود دیابت کند. پزشک می‌تواند متوجه حضور پلاک در شبکیه چشم و خونریزی‌های کوچک در مویرگ‌های شبکیه افرادی که دیابت دارند شود.

۸- فقط سنتان بالا رفته (همانطور که سن همه ما بالا می‌رود)

ناراحتی چشم می‌تواند خیلی ساده فقط نشانه‌ای از بالا رفتن سن باشد. همینطور که سنتان بالا میرود چشم‌ها خشک‌تر می‌شود، و زیاد اشک تولید نمی‌کنید، این مورد مخصوصا در خانم‌ها تاثیر بیشتری دارد. اگر خشکی زیادی حس کردید، شاید بهتر باشد دیگر به جای لنز از عینک استفاده کنید، چون لنز می‌تواند چشم‌های خشک را تحریک کند.

۹- مدت زمان زیادی را زیر نور خورشید بوده‌اید

یکی از عوارض جانبی زندگی فعال و خارج از خانه: چشم‌ها همچنین می‌توانند نشانه‌ی آسیب دیدگی بدن زیر نور خورشید در طول زمان باشند. مدت زمان زیادی را بدون محافظت از چشم زیر نور خورشید سپری کردن می‌تواند فرد را دچار مشکلاتی از جمله آب مروارید، دژنراسیون ماکولا (شایع‌ترین عامل کوری در افراد مسن)، و همچنین سرطان پلک و یا بد فرم شدن دو سمت چشم بکند. همیشه چشم‌های خود را با عینک ضد آفتاب مناسب و همچنین کرم‌های ضد آفتاب محافظت کنید.

منبع: برترین‌ها

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->