خبر خوش وزیر کار به بازنشستگان: اعتبار متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تأمین شد (۱۵ مهر ۱۴۰۳) برگزاری کنفرانس بین‌المللی حقوق کودک در مشهد پلاک سوم خودرو چیست؟ مشاهده گونه کمیاب روباه شنی در پناهگاه حیات‌وحش فردوس کمک ۴۰ میلیاردی ایرانی‌ها به جنگ‌زدگان لبنان، غزه و یمن تأثیر قطعی معدل در کنکور لغو نمی‌شود وزیر آموزش و پرورش: دانشگاه فرهنگیان مرکز ثقل نظام تعلیم و تربیت است شهر دوستدار سالمند فرصتی مناسب برای ارتقای سلامت این قشر از جامعه حفظ جوانی و زیبایی با مصرف تخم کتان جانباز دفاع مقدس در مشهد زندگی‌بخش ۴ بیمار نیازمند به عضو شد (۱۵ مهر ۱۴۰۳) جان‌باختن ۲ نفر در حادثه واژگونی و حریق خودرو در کمربند سبز مشهد + عکس (۱۵ مهر ۱۴۰۳) پنج مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص دانشگاه فرهنگیان چیست؟ طرح تدریس زبان‌های محلی و قومی در مدارس و دانشگاه‌ها در مجلس اعلام وصول شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ۱۵ مهر ۱۴۰۳) | روند کاهشی دما تا فردا صبح ادامه دارد بازنشستگان تامین‌اجتماعی همچنان منتظر واریز علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق خود هستند (۱۵ مهر ۱۴۰۳) افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت اعزام دانش‌آموزان به اردو‌های راهیان نور معرفی مهم‌ترین بیماری‌هایی که از حیوانات به انسان‌ها منتقل می‌شوند + راه‌های پیشگیری مصرف مشروبات الکلی در همدان ۹ نفر را به کام مرگ کشاند (۱۵ مهر ۱۴۰۳) دستگیری تامین‌کننده مشروبات الکلی مرگبار شمال کشور (۱۵ مهر ۱۴۰۳) واریز وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری (۱۵ مهر ۱۴۰۳) مهلت دادستانی تهران برای ترخیص خودروهای وارداتی ورود نخستین خودروهای برقی به ناوگان پلیس راه کشور + فیلم پیگیری‌های مجلس برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی (۱۵ مهر ۱۴۰۳) راه اندازی سامانه مکان‌یابی تماس‌گیرندگان در اورژانس ۱۱۵
سرخط خبرها

روزانه چقدر مجاز به مصرف شیرینی هستیم؟

  • کد خبر: ۸۸۰۸۷
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۵
روزانه چقدر مجاز به مصرف شیرینی هستیم؟
شیرینی همیشه معادل خوشی بوده است. معادل لبخند و شادی و آرزو‌های برآورده شده و امیدواری برای تمام شدن روز‌های تلخ. اما آیا می‌توانیم چشممان را به روی ضرر‌های احتمالی آن ببندیم؟

به گزارش شهرآرانیوز، هر ساله در تاریخ ۱۴ نوامبر "روز جهانی دیابت" در کشور‌ها و مناطق مختلف دنیا با برگزاری مراسم و رویداد‌های گوناگون و با هدف آگاهی بخشی بیشتر درباره این بیماری گرامی داشته می‌شود.

بر اساس آخرین آمار‌های منتشر شده از سوی فدراسیون بین المللی دیابت، حدود ۵۳۷ میلیون نفر از جمعیت بزرگسال جهان مبتلا به دیابت هستند.

این درحالیست که سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز به تازگی اعلام کرده است که تعداد افراد مبتلا به دیابت در جهان رو به افزایش است و با این حال ده‌ها میلیون نفر در شرایط کنونی قادر نیستند انسولین مورد نیاز خود را تامین کنند.

شعار امسال فدراسیون بین المللی دیابت «دسترسی به مراقبت‌های دیابت» اعلام شده و در عین حال با توجه به دشواری‌هایی که در روند درمان و کنترل علائم فراگیر و تهدید کننده این بیماری وجود دارد، همواره تاکید شده که یکی از راه‌های موثر برای مقابله با آن، پیشگیری از طریق انتخاب سبک زندگی سالم است و همچنین یکی از فاکتور‌های بسیار مهم و حیاتی در امر پیشگیری، توجه به الگوی تغذیه‌ای صحیح و مبتنی بر مواد غذایی سالم و طبیعی عنوان می‌شود.

تمام غذا‌های حاوی کربوهیدرات مانند میوه ها، سبزیجات، غلات و لبنیات شامل شکر هستند. در حالی که وعده‌های غذایی کاملِ حاوی قند طبیعی، همچنان برای سلامتی مفید هستند، اما مطالعات موردی مختلف نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد شکر با خطر ابتلا به تعدادی از بیماری‌ها مرتبط است که می‌توان از آن‌ها اجتناب کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) توصیه می‌کند که مصرف "شکر افزوده به مواد غذایی" نباید بیش از دو قاشق چای خوری (۱۰ گرم) در روز باشد، زیرا مصرف بیش از حد شکر می‌تواند باعث ایجاد یا تشدید مشکلات مختلف سلامتی شود. همچنین شکر افزوده به غذا‌ها و نوشیدنی‌ها و نیز قند‌هایی که به طور طبیعی در عسل، شربت‌های طبیعی و آبمیوه‌های شیرین‌نشده، اسموتی‌ها و پوره‌ها یافت می‌شوند، نباید از پنج درصد کالری دریافتی روزانه فرد بیشتر شوند.

بنابر استاندارد‌های فعلی بزرگسالان نباید بیش از ۳۰_۳۵ گرم "قند آزاد" (شامل تمام قند‌های افزوده به مواد غذایی و شیرینی طبیعی موجود در خوردنی‌های مانند آبمیوه طبیعی) در روز مصرف کنند. همچنین کودکان بین چهار تا شش سال نیز نباید بیش از ۱۹ گرم قند آزاد در روز مصرف کنند در حالی که کودکان بین هفت تا ۱۰ ساله می‌توانند ۲۴ گرم قند آزاد استفاده کنند.

چند راهکار برای کاهش مصرف شکر در رژیم غذایی

۱. سعی کنید بیشتر کالری خود را از غذا‌های نشاسته‌ای (غلات کامل)، میوه‌ها و سبزیجات دریافت کنید تا یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید.
۲. از دارچین، جوز هندی، عصاره بادام، وانیل، زنجبیل یا لیمو به جای شکر استفاده کنید.
۳. به جای نوشیدنی‌های گازدار شیرین، آب، شیر کم چرب، رژیم غذایی بدون قند یا نوشیدنی‌های بدون شکر را انتخاب کنید. در حالی که شیر با چربی کامل و شیر کم چرب حاوی میزان مساوی از قند هستند، انتخاب شیر کم چرب، میزان مصرف چربی اشباع شده را کاهش می‌دهد.
۴. خلاق و مبتکر بوده و به دنبال دستورالعمل غذا‌های متنوع باشید. تنوع بی پایانی از غذا‌های لذیذ بدون نیاز به مصرف شکر وجود دارد!

به یاد داشته باشید که افزودن شکر به مواد غذایی به غیر از شکر طبیعی اقلام در حد اعتدال مضر نیست و تنها در صورت مصرف بیش از اندازه از شکر است که سلامتی افراد به خطر می‌افتد.  افراد باید قبل از ایجاد هر گونه تغییر اساسی در رژیم غذایی با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنند.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->