آغاز پرداخت معوقات ۷‌ماهه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (شنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۴) چگونه پرخوابی فصلی را رفع کنیم؟  پیش‌بینی بارش باران بهاری در ۱۵ استان طی امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا بین آسیب شنوایی و خطر نارسایی قلبی ارتباطی وجود دارد؟ موج خفیف عفونت‌های تنفسی در ابتدای بهار ۵۵ درصد سالمندان بالای ۶۵ سال در کشور دندان ندارند صادرات ۱۵۰ میلیون دلاری صنایع آرایشی و بهداشتی رقابت بیش از ۱۵ هزار فرهنگی برای اعزام به مدارس خارج از کشور تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌ ورودی مدارس استعداد درخشان و نمونه دولتی نشانه‌های جدید هشداردهنده زوال عقل در سالمندان کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز
سرخط خبرها

روزانه چقدر مجاز به مصرف شیرینی هستیم؟

  • کد خبر: ۸۸۰۸۷
  • ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۵
روزانه چقدر مجاز به مصرف شیرینی هستیم؟
شیرینی همیشه معادل خوشی بوده است. معادل لبخند و شادی و آرزو‌های برآورده شده و امیدواری برای تمام شدن روز‌های تلخ. اما آیا می‌توانیم چشممان را به روی ضرر‌های احتمالی آن ببندیم؟

به گزارش شهرآرانیوز، هر ساله در تاریخ ۱۴ نوامبر "روز جهانی دیابت" در کشور‌ها و مناطق مختلف دنیا با برگزاری مراسم و رویداد‌های گوناگون و با هدف آگاهی بخشی بیشتر درباره این بیماری گرامی داشته می‌شود.

بر اساس آخرین آمار‌های منتشر شده از سوی فدراسیون بین المللی دیابت، حدود ۵۳۷ میلیون نفر از جمعیت بزرگسال جهان مبتلا به دیابت هستند.

این درحالیست که سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز به تازگی اعلام کرده است که تعداد افراد مبتلا به دیابت در جهان رو به افزایش است و با این حال ده‌ها میلیون نفر در شرایط کنونی قادر نیستند انسولین مورد نیاز خود را تامین کنند.

شعار امسال فدراسیون بین المللی دیابت «دسترسی به مراقبت‌های دیابت» اعلام شده و در عین حال با توجه به دشواری‌هایی که در روند درمان و کنترل علائم فراگیر و تهدید کننده این بیماری وجود دارد، همواره تاکید شده که یکی از راه‌های موثر برای مقابله با آن، پیشگیری از طریق انتخاب سبک زندگی سالم است و همچنین یکی از فاکتور‌های بسیار مهم و حیاتی در امر پیشگیری، توجه به الگوی تغذیه‌ای صحیح و مبتنی بر مواد غذایی سالم و طبیعی عنوان می‌شود.

تمام غذا‌های حاوی کربوهیدرات مانند میوه ها، سبزیجات، غلات و لبنیات شامل شکر هستند. در حالی که وعده‌های غذایی کاملِ حاوی قند طبیعی، همچنان برای سلامتی مفید هستند، اما مطالعات موردی مختلف نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد شکر با خطر ابتلا به تعدادی از بیماری‌ها مرتبط است که می‌توان از آن‌ها اجتناب کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) توصیه می‌کند که مصرف "شکر افزوده به مواد غذایی" نباید بیش از دو قاشق چای خوری (۱۰ گرم) در روز باشد، زیرا مصرف بیش از حد شکر می‌تواند باعث ایجاد یا تشدید مشکلات مختلف سلامتی شود. همچنین شکر افزوده به غذا‌ها و نوشیدنی‌ها و نیز قند‌هایی که به طور طبیعی در عسل، شربت‌های طبیعی و آبمیوه‌های شیرین‌نشده، اسموتی‌ها و پوره‌ها یافت می‌شوند، نباید از پنج درصد کالری دریافتی روزانه فرد بیشتر شوند.

بنابر استاندارد‌های فعلی بزرگسالان نباید بیش از ۳۰_۳۵ گرم "قند آزاد" (شامل تمام قند‌های افزوده به مواد غذایی و شیرینی طبیعی موجود در خوردنی‌های مانند آبمیوه طبیعی) در روز مصرف کنند. همچنین کودکان بین چهار تا شش سال نیز نباید بیش از ۱۹ گرم قند آزاد در روز مصرف کنند در حالی که کودکان بین هفت تا ۱۰ ساله می‌توانند ۲۴ گرم قند آزاد استفاده کنند.

چند راهکار برای کاهش مصرف شکر در رژیم غذایی

۱. سعی کنید بیشتر کالری خود را از غذا‌های نشاسته‌ای (غلات کامل)، میوه‌ها و سبزیجات دریافت کنید تا یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید.
۲. از دارچین، جوز هندی، عصاره بادام، وانیل، زنجبیل یا لیمو به جای شکر استفاده کنید.
۳. به جای نوشیدنی‌های گازدار شیرین، آب، شیر کم چرب، رژیم غذایی بدون قند یا نوشیدنی‌های بدون شکر را انتخاب کنید. در حالی که شیر با چربی کامل و شیر کم چرب حاوی میزان مساوی از قند هستند، انتخاب شیر کم چرب، میزان مصرف چربی اشباع شده را کاهش می‌دهد.
۴. خلاق و مبتکر بوده و به دنبال دستورالعمل غذا‌های متنوع باشید. تنوع بی پایانی از غذا‌های لذیذ بدون نیاز به مصرف شکر وجود دارد!

به یاد داشته باشید که افزودن شکر به مواد غذایی به غیر از شکر طبیعی اقلام در حد اعتدال مضر نیست و تنها در صورت مصرف بیش از اندازه از شکر است که سلامتی افراد به خطر می‌افتد.  افراد باید قبل از ایجاد هر گونه تغییر اساسی در رژیم غذایی با یک پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنند.

منبع: آخرین خبر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->