دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشتند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کبد خود را پاکسازی کنید

  • کد خبر: ۸۹۱۶۴
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۰
کبد خود را پاکسازی کنید
سلامتی هر فرد بستگی به این موضوع دارد که بدن چگونه سموم را حذف کند. با قرار گرفتن در معرض مواد زیست محیطی و خوراکی‌های فر آوری شده، بدن اکثر افراد به شدت نیازمند یک سم زدایی جدی می‌باشد! پاکسازی کبد می‌تواند شروع خوبی باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، کبد این توانایی را دارد که خودش را پاکسازی کند، اما تجمع سموم می‌تواند این کار را سخت کند. در واقع کبد اجازه نمی‌دهد مواد مضر در بدن جمع شوند.

وقتی سمی وارد بدن می‌شود، کبد آن را به چیزی کمتر مضر تبدیل می‌کند و در نهایت از بدن دفع می‌کند. شما کار خاصی نمی‌توانید برای این فرایند انجام دهید. اگر کبد در حال حاضر این کار را خودش به خوبی انجام ندهد، بدن‌تان شرایط سختی خواهد داشت. متاسفانه مواد سمی که هر روز با آن‌ها سر و کار داریم، کم نیستند و تجمع سموم در کبد شاید در ابتدا نشانه بارزی نداشته باشد، اما به مرور زمان مشکلاتی ایجاد می‌کند که کیفیت زندگی فرد را کاهش می‌دهند.

مثلا ممکن است مکررا به شکم درد دچار شوید، نفخ کنید و ریفلاکس معده داشته باشید. ضمنا تجمع سموم در کبد، بر سلامت پوست نیز اثر می‌گذارد و احتمال جوش و آکنه و زرد شدن پوست را افزایش می‌دهد.

از کجا بدانم کبدم به پاکسازی نیاز دارد؟

هر وقت سموم مختلف در کبد تجمع کنند، لازم است به دنبال روشی برای پاکسازی آن باشید. این عضو بدن معمولا وقتی دچار نقصی در عملکرد می‌شود به شما اعلام می‌کند. به همین دلیل در صورتی که علائم زیر را داشتید باید کبد را پاکسازی کنید:

درد در بالای شکم
سنگینی معده بعد از غذا خوردن
تهوع و استفراغ
ناراحتی عمومی
کاهش اشتها
تغییرات در رنگ مدفوع
زردی پوست
نفخ زیاد
تب خفیف
سردرد
بوی بد دهان

راهکار‌ها و نکاتی برای پاکسازی کبد

یکی از نکات مهم برای پاکسازی کبد به تغذیه مربوط می‌شود. شما باید مصرف غذا‌هایی که به دفع سموم و چربی‌ها از بدن کمک می‌کنند، افزایش دهید.

سیر

سیر محرک فعالیت آنزیم‌هایی است که به حذف سموم از بدن و پاکسازی کبد کمک می‌کنند. بهتر است سیر را به صورت خام مصرف کنید تا بتوانید از تمام خواص آن بهره ببرید. سیر را می‌توانید به غذا‌ها و انواع سالاد اضافه کنید.

روغن زیتون

ماده غذایی دیگری که باید در رژیم غذایی‌تان وجود داشته باشد تا کبدتان به طور طبیعی پاکسازی شود، روغن زیتون است.  روغن زیتون حاوی موادی است که سموم موجود در بدن را جذب می‌کند. برای شروع می‌توانید بخشی از روغن مصرفی هر روزتان را با روغن زیتون جایگزین کنید. بدین ترتیب کبدتان شروع به بازسازی عملکردش خواهد کرد.

مرکبات و سبزی‌های برگدار‌

می‌توانید از مرکبات و سبزیجات برگدار سبز برای پاکسازی کبدتان استفاده کنید. هر دوی این مواد غذایی، خاصیت سم‌زدایی و آنتی‌اکسیدانی دارند که کمک می‌کنند سموم جمع شده در بدن‌تان دفع و عملکرد و سلامت اندام‌هایی مانند کبد تقویت شود.

بهتر است مصرف مرکباتی مانند پرتقال و لیمو را افزایش دهید و از سبزیجاتی مانند اسفناج،  کرفس و کاهو و... نیز بیشتر استفاده کنید.

دیگر راهکار‌ها:

مصرف داروهایتان را کنترل کنید

اکثر دارو‌ها چه دارو‌های تجویزی و چه دارو‌های بدون نسخه در نهایت باید از کبد عبور کنند. بیشتر دارو‌ها در صورتی که طبق دستور مصرف شوند، برای کبد خطری ندارند. اما مصرف داروی اشتباهی یا مصرف چند دارو به طور همزمان می‌تواند به کبد آسیب بزند. استامینوفن یک نمونه از دارو‌های بسیار رایج بدون نسخه است که در صورت مصرف نامناسب می‌تواند عواقب جدی برای کبد داشته باشد.

تصور نکنید مکمل‌ها برای کبد بی‌ضررند

مکمل‌هایی مانند ویتامین‌ها و املاح حتی نوع گیاهی آن‌ها هم مانند دارو‌ها باید توسط کبد پردازش و تصفیه شوند. یک محصول تنها به صرف گیاهی بودن نمی‌تواند بی‌ضرر باشد و آسیبی به کبد نزند. در واقع بسیاری از محصولات ظاهرا بی‌ضرر، قادرند به کبد آسیب بزنند. مثلا مکمل عصاره چای سبز یکی از محصول‌های گیاهی است که می‌تواند به کبد آسیب بزند. حتی ویتامین‌ها خصوصا ویتامین آ و نیاسین در صورت مصرف زیاد می‌توانند بر کبد اثر بگذارند.

تماس‌تان را با سموم محیطی محدود کنید

کبد شما نه تنها مواد شیمیایی وارد شده از دهان به بدن‌تان را پردازش می‌کند، بلکه مواد شیمیایی را که از بینی و پوست وارد بدن‌تان می‌شود نیز آنالیز می‌کند. برخی از محصولاتی که هر روز از آن‌ها استفاده می‌کنید مانند انواع عطر و اسپری و شوینده‌ها و لوازم آرایشی حاوی سمومی هستند که به کبد آسیب می‌زنند. بهتر است از محصولات ارگانیک استفاده کنید و هنگام استفاده، روشی به کار ببرید تا این مواد را استشمام نکنید و فضا را خوب تهویه کنید یا ماسک بزنید.

نکاتی برای پاکسازی کبد

علاوه بر مواد غذایی که گفتیم لازم است یکسری نکات را نیز رعایت کنید تا عملکرد کبدتان بهتر شود.. اول از همه باید عادت‌های غذایی‌تان را بهبود بدهید. میوه و سبزی بیشتری مصرف کنید، خصوصا لیموترش. اندکی بیشتر آب بنوشید و فعالیت بدنی‌تان را هم بیشتر کنید.

یک راه دیگر برای پاکسازی کبد این است که به مدت یک هفته هر روز آب چغندر بنوشید. آب چغندر تقویت کننده عملکرد کبد بوده و به پاکسازی آن کمک می‌کند. کافی است چغندر‌های تازه را با آب در مخلوط‌کن بریزید و بنوشید (ترجیحا با معده خالی)

برای حفظ سلامت کبدتان، از مصرف کافئین زیاد، الکل، غذا‌های چرب و فراوری شده و شکر زیاد خودداری کنید. لازم است عادت‌های مضر برای کبد را بدانید؛ بنابراین باید از مصرف غذا‌های تحریک‌کننده پرهیز کنید. الکل و سیگار از جمله منابع اصلی سمومی هستند که باید از آن‌ها دوری کنید.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->