معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور دژ دفاعی الموت در آستانه جهانی شدن راز پزشک قاتل بر ملا شد | قتل ۱۵ بیمار طی چهار سال موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری ایران و پاکستان سازمان بهزیستی: ۹۳ درصد افراد دارای معلولیت در خانه نگهداری می‌شوند حدود ۱۷ هزارنفر از مردم مشهد، امدادگر هلال‌احمر هستند| مشهد، میزبان بزرگترین بیمارستان امدادی کشور آخرین وضعیت جاده‌های خراسان رضوی | مه‌آلودگی و بارش باران در برخی محورها (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تاریخ واریز حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها + جدول درباره ضرورت توجه به قوانین موتورسواری | مانور مرگ روی دوچرخ! آموزش بی کیفیت؛ دانش آموز کم سواد میزان پرداختی دهک‌ها برای بیمه سلامت اعلام شد ۴۱ بیمار جدید مبتلا به هموفیلی در خراسان رضوی شناسایی شدند (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) برنامه‌های ویژه هفته معلم در سراسر کشور اعلام شد بازدید از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها جمعه (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) رایگان شد ایران در آستانه سالخوردگی زودرس اعضای بدن ۱۶۵ بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۸۲۶ فرد نیازمند به عضو پیوند شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو| قوه قضائیه: حکم اعدام تتلو صادر شده است | هنوز قطعیت آن اعلام نشده است توقیف خودرو‌های متخلف در پارکینگ‌های شخصی دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۴ اعلام شد معاون آموزش ابتدایی: در اجرای طرح «حامی»، هیچ هزینه‌ای نباید از خانواده‌ها دریافت شود سخنگوی قوه‌قضائیه: حکم پرونده چای دبش در حال اجرا است | ایران به هیچ قدرتی باج نمی‌دهد + فیلم افزایش ۲۹ درصدی اختلالات خلقی در روز‌های آلوده هشدار به بیماران قلبی | مراقب گرمای شب‌ها باشید رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: امیدواریم در اردیبهشت‌ماه شاهد افزایش حقوق و صدور احکام جدید برای بازنشستگان باشیم آدم ربایی اتباع بیگانه غیرمجاز در مشهد پیش‌بینی بارش برف و باران بهاری در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر طی امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری به همراه متناسب‌سازی صادر می‌شود آغاز سفر‌های کیش برای بازنشستگان کشوری از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با خواص بی‌نظیر کرفس آشنا شوید
سرخط خبرها

آلزایمر، مهمترین عارضه خوردن گوشت کوسه است

  • کد خبر: ۸۹۶۸۶
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰
آلزایمر، مهمترین عارضه خوردن گوشت کوسه است
محققان دانشگاه میامی در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند که مصرف بخش‌های باله، ماهیچه و غضروف ۱۰ گونه کوسه که پرمصرف‌ترین این گونه‌ها در جهان هستند، سبب بروز آلزایمر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دانشمندان دانشگاه میامی در یک مطالعه جدید، غلظت بالایی از سموم مرتبط با بیماری های عصبی را در باله ها و ماهیچه های ۱۰ گونه کوسه پیدا کردند. این تیم تحقیقاتی پیشنهاد می‌ کند که محدود کردن مصرف کوسه‌ ها می‌ تواند مزایای سلامتی مثبتی برای مصرف‌ کنندگان و همچنین حفاظت از کوسه داشته باشد، زیرا تعدادی از کوسه‌ های مورد تجزیه و تحلیل در این مطالعه به دلیل صید بیش از حد در معرض خطر انقراض هستند.

نمونه ‌های باله و بافت ماهیچه‌ ای ۱۰ گونه کوسه موجود در اقیانوس‌ های اطلس و آرام برای غلظت ‌های دو سم  جیوه و β-N متیلامینو-L-آلانین (BMAA) جمع‌آوری شد. پروفسور دبورا مش (Deborah Mash)، استاد نورولوژی و سرپرست این تیم تحقیقاتی اعلام کرد: این مطالعات با بیماری‌ های تخریب‌ کننده عصبی مانند بیماری آلزایمر و اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) مرتبط هستند.

محققان دانشکده علوم دریایی و جوی و دانشکده پزشکی دانشگاه میامی غلظت ‌های جیوه و سم BMAA را در باله‌ ها و ماهیچه ‌های همه گونه‌ های کوسه در سطوحی شناسایی کردند که ممکن است سلامت انسان را تهدید کند. در حالی که هر دو  سم جیوه و BMAA به خودی خود خطری برای سلامتی به همراه دارند، ممکن است در کنارهم اثرات سمی شدیدتری داشته باشند. 

از آنجایی که کوسه‌ ها شکارچی بوده و در بالاترین سطح شبکه غذایی زندگی می‌ کنند، بافت‌ های آن ‌ها تمایل به تجمع و تمرکز سموم دارند که ممکن است نه تنها سلامتی خود کوسه را تهدید کند، بلکه مصرف‌کنندگان انسانی قطعات کوسه را نیز در معرض خطر قرار می‌ دهد.

نیل هامرشلاگ از دیگر محققان این پروژه تحقیقاتی در این رابطه می گوید: محصولات کوسه از جمله باله، غضروف و گوشت کوسه به طور گسترده در آسیا و در سطح جهان در جوامع آسیایی، به عنوان یک غذای لذیذ و به عنوان منبع طب سنتی چینی مصرف می شود. علاوه بر این، مکمل های غذایی مختلفی حاوی غضروف کوسه در سطح جهانی مصرف می شود.

نتایج پژوهش های ما نشان می دهد انسان هایی که از قطعات گوشت کوسه استفاده می کنند ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری های عصبی باشند. مردم باید آگاه باشند و مصرف بخش های مختلف کوسه را محدود کنند.

از سوی دیگر حدود ۱۶ درصد از گونه های کوسه در جهان در معرض انقراض هستند. گونه های کوسه نمونه برداری شده در این مطالعه از نظر وضعیت تهدید از کمترین نگرانی (کوسه سر کلاهک) تا در خطر انقراض (سر چکشی بزرگ) توسط اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) متغیر است.

منبع: سینا پرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->