چند توصیه مهم و اثرگذار برای تقویت حافظه در فصل امتحانات آمارهای رسمی فاش کرد: ایران تک‌فرزندی شد تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان و مشاوران اولین پیوند مثانه در جهان با موفقیت انجام شد یافته‌های جدید دانشمندان درباره فراموشی | سامندان کنجکاو کمتر به آلزایمر مبتلا می‌شوند افراد مسلح یک روحانی در ایرانشهر را به گروگان گرفتند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) برنامه‌ریزی‌ها برای زاگرس باید بلندمدت باشد برنامه آموزش و پرورش خراسان رضوی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان در تابستان ۱۴۰۴ تشدید تنش آبی کشور در ماه‌های آینده تعلیق ۲۲۵ واحد متخلف فروش مجازی فراورده‌های سلامت‌محور آیا رژیم گرفتن به معنای مدام گرسنه ماندن است؟ ورود نیمی از زائران ایرانی به عربستان اقدام ‌بهنگام برای بارداری بهترین روش مقابله با ناباروری است | هر چیزی به فصلش تلف‌شدن یوز ایرانی چه خطری برای محیط زیست دارد؟ دستگیری یک قاتل در سرخس ۲۱ سال پس از ارتکاب قتل آموزش محیط زیست در اولویت‌های یونسکو در ایران انتقاد نماینده مجلس از سازمان محیط زیست | حفاظت از اکوسیستم‌ها یک وظیفه حیاتی است حضور سه قلاده یوزپلنگ آسیایی در مرز مشترک خراسان‌ رضوی و سمنان + فیلم هشدار دامپزشکی خراسان‌ رضوی درباره خطر شیوع سویه جدید تب‌‌برفکی مهلت ثبت نام سرویس مدارس در سال ۱۴۰۴ اعلام شد زاگرس با چه چالش‌هایی مواجه است؟ توصیه‌های تغذیه‌ای به دانشجویان و دانش‌آموزان برای امتحانات یاری مجلس برای حل تعارضات قانونی رشته‌کوه زاگرس پزشک مشهدی، دانشمند برگزیده سازمان بهداشت جهانی | گفت‌وگوی شهرآرانیوز با پروفسور «مجید غیور مبرهن» بیش از ۱۲۰۰ دامنه عرضه فراورده‌های سلامت‌محور در فضای مجازی شناسایی شد مربیان قرآنی در دورترین نقاط کشور، به عنوان رابطان قرآن تربیت می‌شوند آلودگی ترکیبی هوای مشهد وضعیت فقر یادگیری در کشورهایی با درآمد متوسط و پایین تدوین برنامه‌ای عملیاتی برای توانمندسازی معلمان پرداخت ۹۰ درصدی هزینه‌های درمان ناباروری توسط بیمه سلامت
سرخط خبرها

سرد مزاج‌ها در فصل سرما چه بخورند؟

  • کد خبر: ۹۰۴۱۱
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
سرد مزاج‌ها در فصل سرما چه بخورند؟
افرادی که مزاج سرد دارند در زمستان بیشتر احساس سرما می‌کنند که با داشتن تغذیه مناسب قابل کنترل است. همچنین متخصصان طب ایرانی بر این باورند که، چون مزاج فصل زمستان سرد و‌تر است باید از غذا‌هایی استفاده کنیم که مزاج‌شان با سردی و تری فصل زمستان تداخل پیدا نکند، چون در غیر این صورت باعث افزایش میزان سردی در بدن می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، در تقسیم بندی طب قدیم دو مزاج سودا و بلغم جزو مزاج‌های سردی بود. افراد با این مزاج‌ها در فصل‌های پاییز و زمستان دچار مشکلات بیشتری می‌شدند و به همین دلیل رعایت توصیه‌های غذایی برایشان اهمیت بیشتری داشت.

در ادامه به آن چه این افراد باید بخورند و آن چه باید از خوردن آن اجتناب کنند، می‌پردازیم:

گوشت گوسفند و شتر مصرف کنید

افراد سرمایی باید در مصرف گوشت دقت کنند، زیرا بعضی مواد پروتئینی دارای طبیعت سرد هستند. به عنوان مثال گوشت دارای طبیعت سرد است در حالی که گوشت گوسفند و شتر طبیعتی گرم دارد. گوشت مرغ هم دارای طبیعتی سرد است و مصرف آن باید محدود و همراه با مواد غذایی گرم باشد.

لبنیات را همراه با مصلح آن میل کنید

لبنیات از جمله شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک دارای طبیعت سرد هستند و برای افراد سرد مزاج مفید نیست، اما از آن جایی که نمی‌توان مصرف آن را کنار گذاشت بهتر است با مصلح آن مانند نعناع، زیره، فلفل و کاکوتی مصرف شود.

از خوردن میوه‌های فصل و سبزیجات غافل نشوید

در این فصل میوه‌های دارای ویتامین سی یافت می‌شود که برای مقابله با سرمای بدن مناسب است. میوه‌های این فصل به جز میوه‌های ترش برای این افراد مناسب است و بیشتر خوردن انار، سیب، نارنگی و پرتقال شیرین توصیه می‌شود.

پیاز خام
مصرف پیاز خام موجب دفع اخلاط سودا از بدن می‌شود.

هویج
هویج یا سوپ هویج یک خوراکی مفید و گرم کننده بدن برای فصل زمستان است.

چغندر
چغندر را به سالاد یا سوپ خود اضافه کنید تا احساس سرمای کمتری داشته باشید.

چای بنوشید

نوشیدن چای کمرنگ در فصل سرد همراه با زنجبیل، هل، دارچین، میخک و زعفران گزینه مناسبی برای سرد مزاج‌هاست.

دمنوش، آب جوش و عسل را فراموش نکنید

دمنوش‌های آویشن، رزماری، زنجبیل، دارچین، بادرنجبویه، گل گاوزبان و سرخارگل که طبیعتی گرم دارد، با احساس سرمای بدن مقابله و انرژی و حرارت لازم آن را تامین می‌کند. همچنین نوشیدن یک لیوان آب جوش همراه با عسل سبب می‌شود احساس سرما و بی حالی شما برطرف شود.

زردچوبه

زردچوبه سرشار از آنتی اکسیدان است و باعث افزایش دمای بدن می‌شود.

کندر

مصرف کندر هنگام صبح می‌تواند گرمای مطبوعی برای بدن فراهم کند.

فلفل

غذا‌های تند به حفظ گرمای بدن کمک می‌کند و میزان صفرا را افزایش می‌دهد.

خوراکی‌های مضر برای سرمایی‌ها

مصرف کاهو، خیار، گوجه فرنگی، برنج، آب غوره، آب لیمو، انواع ترشی، غذا‌های سنگین، بادمجان و غذا‌های شور برای افراد سرمایی مضر است.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->