آسمان ۲۷ دی ۱۴۰۳ را از دست ندهید | مریخ در نزدیک‌ترین حالت خود به زمین هزینه هر سرچ برای گوگل چقدر تمام می‌شود؟ | اولین کلمه‌ای که در گوگل سرچ شد، چه بود؟ بسته‌های هدیه همراه اول به مناسبت روز پدر ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت روز پدر ۱۴۰۳ + روش فعالسازی کاربران واجد شرایط دریافت توکن پاوز مشخص شدند + آموزش چه شغل‌هایی از انقلاب هوش مصنوعی در امان می‌مانند؟ دسترسی کاربران ایرانی به سایت ایسوس مسدود شد محدودیت گوگل آنالیتیکس برای کاربران ایرانی و واکنش معاون وزیر ارتباطات سال ۲۰۲۴ میلادی گرم‌ترین سال تاریخ اعلام شد اولین موتورسیکلت پرنده جهان رونمایی شد + ویدئو علت گسترش آتش‌سوزی‌های وحشتناک لس آنجلس و کالیفرنیا چیست؟ + عکس و نقشه ایلان ماسک از حملات شدید خود به رهبران بریتانیا به دنبال چیست؟ گوگل از مقاله‌های صفحه دیسکاور، پادکست می‌سازد یک فیزیکدان ادعا می‌کند «پارادوکس پدربزرگ» سفر در زمان را حل کرده است زمان احتمالی عرضه آیفون SE ۴ مشخص شد تلگرام همکاری‌اش را با دولت‌ها برای اشتراک‌گذاری اطلاعات کاربران افزایش داده است شرکت متا رویکردش در نمایش محتوای سیاسی در فیسبوک، اینستاگرام و تردز را تغییر می‌دهد تریلر جدید فصل دوم سریال «آخرین بازمانده از ما» (The Last of Us) + ویدئو معاون وزیر علوم: هدف ما در برنامه هفتم توسعه کشور، رسیدن به رتبه ۱۴ تولیدات علمی جهان است تصویر ترکیبی تلسکوپ هابل و جیمز وب از برخورد دو کهکشان
سرخط خبرها

درباره «سینا»، اولین ربات جراح ایرانی، چه می‌دانید؟

  • کد خبر: ۹۱۷۱۰
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۲
درباره «سینا»، اولین ربات جراح ایرانی، چه می‌دانید؟
تابستان امسال بود که قرارداد راه اندازی مشترک دو مرکز آموزش مهارت‌های جراحی رباتیک از راه دور، بین ایران و اندونزی امضا شد و حالا با استقبال مسئولان وزارت بهداشت اندونزی، دو دستگاه ربات جراحی سینا به دو بیمارستان شاخص این کشور تحویل داده شد.

سیدزاده | شهرآرانیوز - رباتی که جراحی می‌کند، رباتی که دارو می‌سازد و دارو تحویل مردم می‌دهد، رباتی که دندان پزشک است یا رباتی که پرستاری می‌کند، در عصری به سر می‌بریم که هیچ کدام از این اتفاق‌ها غیرممکن نیست، البته اکنون از غیرممکن بودن خیلی پیش‌تر هستیم و بهتر است بگوییم همه این اتفاق‌ها ممکن و محقق شده است.

علم رباتیک، مهندس پزشکی و هوش مصنوعی مدت هاست که پیشرفت‌های چشم گیری داشته و دستاورد‌های بزرگی را در این حوزه به ارمغان آورده است. خبر تحویل ربات جراح ایرانی با نام سینا به اندونزی، که طی یکی دو روز اخیر در فضای مجازی دست به دست می‌شود، یکی دیگر از همین پیشرفت‌ها و دستاورد‌های به ثمرنشسته در این باره است که می‌توان کلی به آن امید بست.

تابستان امسال بود که قرارداد راه اندازی مشترک دو مرکز آموزش مهارت‌های جراحی رباتیک از راه دور، بین ایران و اندونزی امضا شد و حالا با استقبال مسئولان وزارت بهداشت اندونزی، دو دستگاه ربات جراحی سینا به دو بیمارستان شاخص این کشور تحویل داده شد.

علی رضا میرباقری، طراح این ربات در گفت وگویی که با خبر نیم روزی داشت درباره «سینا» گفت: «دارای ۱۶ مفصل است که به موتور‌های الکترونیکی مجهز است و می‌توانند عمل‌های جراحی را انجام بدهند. در برنامه رشد و توسعه سلامت کشور اندونزی استفاده از ربات‌های جراحی مورد تأکید قرار گرفته و ما هم این ظرفیت را داریم تا با تولید ربات‌های جراح بتوانیم بازار کشور‌های آ سه آن (کشور‌های اتحادیه جنوب شرق آسیا) را در اختیار بگیریم.»

شاید این سؤال برای تان به وجود آمده باشد که ربات سینا دقیقا از چه قابلیت‌هایی برخوردار است که باید خدمتتان عرض کنیم، این ربات قادر است از طریق ساختار‌های مخابراتی از راه دور نظیر شبکه اینترنت، ارتباط برقرار کند و عمل‌های جراحی را انجام دهد حتی در دورترین نقاط کشور.

سامانه جراحی رباتیک سینا شامل دو بخش اصلی؛ کنسول جراحی از راه دور و ربات‌های جراح مستقر بر بالین بیمار است. کنسول جراحی شامل نمایشگر، دو ربات راهبر و پدال‌های هدایت زیرپایی است که جراح با نشستن در پشت آن، تصاویر ارسال شده از ناحیه عمل را مشاهده و ابزار‌های جراحی و دوربین تصویر برداری را از راه دور هدایت می‌کند.

حالا که صحبت از ربات سینا شد، بد نیست بدانید که نخستین محصول جراحی رباتیک در کشور که به مرحله کاربرد در درمانگاه رسید، ربات دستیار جراح در جراحی‌های لاپاروسکوپی به نام روبولنز بود که با حمایت سازمان گسترش و نوسازی در مرکز تحقیقات علوم و فناوری پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری گروه بیومکانیک دانشگاه صنعتی شریف طراحی و ساخته شد.

اولین نمونه این ربات در سال ۱۳۸۵ وارد اتاق عمل شد و طی دو سال در بیش از صد عمل جراحی لاپاروسکوپیک کوله سیستکتومی (برداشتن کیسه صفرا) در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران با موفقیت استفاده شد. نمونه‌های صنعتی این محصول هم اکنون در ۳ بیمارستان کشور نصب شده و بیش از یک هزار عمل جراحی انسانی را با موفقیت پشت سر گذاشته است.


ببینید

نخستین جراحی از راه دور با ربات ایرانی

«آمکا»، ربات‌ انسان‌نمایی که واقعی‌بودنش هرکسی را شگفت‌زده می‌کند!

ویدئو| رباتی که تولید مثل می‌کند!


 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->