انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) کاهش ۱۵ درصدی آمار فوتی‌ها در تصادفات نوروزی خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خواص بی‌نظیر سویا که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت

  • کد خبر: ۹۳۱۸۲
  • ۰۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰
خواص بی‌نظیر سویا که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت
سویا و مشتقات آن معمولاً سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. رژیم‌های غذایی غنی از سویا، مزایای بسیاری برای سلامتی دارند.

چه مقدار مصرف کنیم؟

مصرف ۱۲۰ گرم دانه سویا، ۱۵% از نیاز روزانه کلسیم یک زن و ۲۵% از نیاز پروتئین روزانه یک مرد بالغ را تامین می‌کند. مصرف منظم محصولات سویا نقش مهمی در دریافت کلسیم دارد و به حفظ تراکم استخوان کمک می‌کند.

 نگهداری

سویا را می‌توان در ظرف‌های در دار و دور از هوا تا ۶ ماه در یخچال نگهداری کرد.

 طرز تهیه و مصرف

دانه سویای خشک باید حداقل به مدت سه ساعت پخته شود. دانه سویای تازه را می‌توان بخارپز کرد. سویا را می‌توان در آب گوشت، سوپ‌ها و یا همراه سالاد مصرف کرد. ترکیب برنج و سویا تمام اسید‌های آمینه ضروری مورد نیاز را تامین می‌کند.

فواید کلیدی

مؤثر در پیشگیری از سرطان‌سینه

کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات

کاهش سطح کلسترول خون

کاهش خطر ابتلا به استئوآرتریت

مواد مغذی کلیدی هر ۱۰۰ گرم (خام)

۳۷۰      کالری
۳۶        پروتئین (g)
۱۹        چربی (g)
۱۶        فیبر (g)
۲۴۰      کلسیم (mg)
۱۰        آهن (mg)
۳۷۰      فولات (mcg)
۱۶        کربوهیدرات (g)
۷          فیبر محلول (g)
۱۷۳۰    پتاسیم (mg)

مبارزه با بیماری‌ها

سویا دارای‌ترکیبی به نام لیگنان است که توانایی مبارزه با ویروس‌ها، باکتری‌ها و عفونت‌های قارچی را دارد. بعلاوه  لیگنان‌ها در پیشگیری از بروز سرطان نیز نقش بالقوه‌ای دارند.

 مصارف سنتی

در ۲۸۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، در دست نوشته‌های باز مانده از چین باستان برای اولین بار از دانه سویا به عنوان گوشت چینی یاد شده است. در طب سنتی چین معتقدند که سویا خاصیت خنک‌کنندگی دارد و باعث تقویت عملکرد طحال، پانکراس، پاک سازی خون و افزایش ترشح شیر مادر می‌شود. در ضمن از آنجا که سویا منبع غنی پتاسیم است، برای درمان فشار خون بالا نیز استفاده می‌شد.

فواید خاص

سرطان سینه: در دانه سویا و توفا، ایزو فلاون‌هایی به نام‌های جنیستئین  و دیادزئین  وجود دارند که می‌توانند در مهار رشد سلول‌های سرطانی سینه مؤثر باشند. به نظر می‌آید این ترکیبات اثرات خطرناک استروژن‌هایی  که به طور طبیعی در جریان خون وجود دارند را خنثی می‌کنند. در مطالعات آزمایشگاهی نیز مهار رشد سلول‌های سرطانی توسط جنیستئین مشاهده شده است.

پروستات و سایر سرطان‌ها:  غده پروستات، کولون و رحم دارای گیرنده‌های استروژنی هستند و از این رو،  بروز سرطان‌های مرتبط با استروژن در این اعضاء بسیار شایع است. جالب است بدانید شیوع ابتلا به این نوع سرطان‌ها در مناطقی که به طور منظم از محصولات تهیه شده از سویا استفاده می‌کنند بسیار کمتر است.

سطح بالای کلسترول: تعدادی از مطالعات نشان داده‌اند که مصرف روزانه ۵۰ ـ ۲۵ گرم پروتئین سویا به مدت چهار هفته می‌تواند مقدار کلسترول LDL را به میزان ۲۰ ـ ۱۰ درصد در مبتلایان به کلسترول بالا، کاهش دهد. البته سویا برای افرادی که سطح کلسترول‌شان در حد طبیعی است، نیز مفید خواهد بود. کلسترول LDL باعث تخریب دیواره سرخرگ‌ها و در نتیجه افزایش خطر بروز بیماری‌های قلبی عروقی می‌گردد. خاصیت سویا بر کاهش کلسترول خون،  ناشی از وجود ترکیباتی به نام ساپونین‌ها و ایزوفلاون‌ها خصوصا جنیستئین است. ضمنا جنیستئین موجود در سویا توانایی اتساع سرخرگ‌ها را افزایش می‌دهد و به پیشگیری از تشکیل لخته خون نیز کمک می‌کند.

پوکی استخوان (استئوپروز): احتمالا ایزوفلاون دیادزئین موجود در فرآورده‌های سویا می‌تواند از کاهش توده استخوانی در مبتلایان به پوکی استخوان جلوگیری کند. این فرضیه وجود دارد که ایزو فلاون می‌تواند مقدار کلسیمی را که به طور طبیعی از استخوان خارج می‌شود کاهش دهد.

نکته

از لوبیای سویا برای تهیه سس سویا، توفو، شیر و ماست غیر لبنی استفاده می‌شود. این محصولات برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز بسیار مفید هستند. توفو تامین کننده مقداری پروتئین و کلسیم است. برای تهیه توفو، ابتدا لوبیای سویا را خیس می‌کنند و با افزودن آب مایع یکدستی تهیه می‌شود، سپس این مایع را تحت فشار می‌جوشانند تا به صورت دلمه درآید.

منبع: زندگی آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->